2020. július 8. | szerda | Ellák nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Greg Bal (Balázs Gergely)
 
Letölthető dalok
Transzcendentális meditáció
Egy angyal imája
Tananaa

Összes letölthető dal

Legutóbbi programok

Összes program

     
 
Greg Bal (Balázs Gergely)
Születés dátum: 1971. december 7.
Kapcsolattartó: Jamboree produkciós iroda, Oláh Andor
Web: http://www.gregbal.hu
E-mail: balazsgerdasa@gmail.com
Aktív kapcsolat: Jamboree Produkciós Iroda (zeneszerző), The Marfalkov Project (előadó/zenész, 2005-), Free Style Chamber Orchestra (FSCO) (tanár)
Zeneszerző, hegedűművész, tanár
 
     

Balázs Gergely

1971. december 7-én született Pécsett. 3 évesen kezdett hegedülni, édesapja irányítása mellett. Általános iskolai tanulmányait zenei tagozatú osztályokban végezte; Dombóváron, Kaposváron, Debrecenben és Szombathelyen. A Szombathelyi Zeneművészeti Szakközépiskola befejezése után felvételt nyert a Zeneakadémiára, ahol 1995-ben, kiváló minősítéssel szerezett diplomát. Végzettsége: hegedűművész és tanár.

Részt vett az Országos Szolfézs és Népdaléneklési Versenyen, ahol első helyezett lett, és a Koncz János hegedűversenyen, ahol a harmadik díjat nyerte el.

Koncertmesterként közreműködött a Capella Savaria barokk zene együttes, a Savaria Barokkzenekar és az Orfeo kamarazenekar munkájában, dolgozott a Szombathelyi Szimfonikus Zenekarnál és a Philharmonie der Nationen nemzetközi szimfónikus zenekarban. Ezenkívül számos lemezfelvételen vett részt, mint szóló játékos és mint tuttista egyaránt. Tanítási gyakorlatra a budapesti III. kerületi Aelia Sabina zeneiskolában, az üllői Harmónia zeneiskolában és magántanítványok révén tett szert.

Rock, underground és jazz együttesek számára készített kompozíciókat, átírásokat, hangszereléseket. Hangszerelt vonósnégyesre, komponált vokális darabot, hegedű- brácsa duót.

Tevékenykedett a Hétrét nevű, népzenei feldolgozásokat játszó együttesben hegedűsként, és az Opus Altera progresszív rockzenei formációban basszusgitároként. Részt vett a Magyar Rádióban működő EAR zeneszerzői csoportosulás koncertjén, több más kortárszenei előadáson, valamint részese volt Faragó Béla: A fény arcai című előadásnak (hegedű, elektromos hegedű). 

Játszott a  Big Daddy Wilson & Mississippi Grave Diggers nevű akusztikus-blues formációban, és a Free Style Chamber Orchestra jazz-zenekarban játszik, mint hegedűs. Tagja a Marfalkov-Project-nek mint szerző és hegedűs.

Kisgyermekkorától foglalkoztatja a komponálás. (Népzenei feldolgozások, kisebb darabok.) Tényleges zeneszerzői tevékenységet azonban csak pár évvel ezelőtt kezdett.

[2005.09.16.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
For Sale Brand New Apple iPhone 11 Pro hangszer [2020.06.08.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

Színház, szerelem és Mamma mia Kováts Krisztával és Savári Sándorral
Duett koncertek a...

Újra nyit a Madách Színház! 
Duett koncertek a csillagfényes tetőteraszon! Július 2-4....

beszámolók még