2021. szeptember 20. | hétfő | Friderika nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Hitrock (Hungarian Pink Floyd Show)
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Utoljára a Sátorban: HitRock
Kedden ismétel a Sörsátorban a Hungarian Pink Floyd Show
Pink Floyddal nyitott a Hungarian Tribute Records
Februári Pink Floyd őrület a PeCsa Café színpadán 
     
 
Hitrock (Hungarian Pink Floyd Show)
Web: http://www.hitrock.hu/
E-mail: hitrock@hitrock.hu
Aktív kapcsolat: Pozsonyi Tibor (dobos), Németh György (gitáros), Mangult Attila (énekes), Füchsel Tibor (billentyűs), Káli Réka (vokalista), Seidl Nóra (vokalista), Puskás István (Hitrock) (szólógitáros)
Pink Floyd tribut zenekar
 
     

Hungarian Pink Floyd Show

A hetvenes évek végén alakult Hit együttes 2000 körül fordult a Pink Floyd- dalok felé. Nem egészen előzmény nélkül, hiszen az 1985-ös BeNeLux turnéjukon, a németalföldi közönségnek ismeretlen dalaik mellett (helyett) Pink Floyd szerzeményeket is műsorukra tűztek. 2004-re az akkoriban HitRock Pink Floyd Tribute Band néven turnézó, mindeddig a legtöbb külföldi koncertmeghívásnak eleget tevő csapat immár teljes show-műsorral rendelkezett. Négy évvel később nevüket Hungarian Pink Floyd Showra változtatták, majd 2011-től megújult műsorral, a korábbiaknál profibb módon folytatták pályafutásukat. A lengyel, osztrák, német, belga, holland, felvidéki és erdélyi koncerthelyszíneken túl olyan hazai megméretésen is részt vettek, mint a siklósi és a cseszneki Vár, vagy a budapesti Hősök tere. Eddigi legnagyobb sikerüket 2500 ember előtt a belga Spa Tribute Festival nagyszínpadán aratták. 

2005 óta, önálló előadásaik mellett, a Magyar Pink Floyd Klubbal közös rendezvényeket is szerveznek. 

2012. május-júniusban a zenekar hat számot rögzített Vedres Joe stúdiójában, amely a legendás Pink Floyd-dalokat tartalmazza - némileg egyedi felfogásban. A felvétel promóciós célból készült, így nem került kereskedelmi forgalomba. 

A 2013-as Szeptember Feszten – mintegy hétszáz fős közönség előtt - frenetikus sikert arattak. A zenekar iránti felfokozott érdeklődés vetette fel az állandó klub létrehozásának ötletét, amely a Hungarian Pink Floyd Klubbal közösen, a budapesti PeCsa Café-ban ma is működik. A tribute- társulat havonta egy alkalommal, változatos programmal, és meghívott vendégek társaságában tiszteleg a legendás „anyacsapat” életműve előtt.

A Hungarian Pink Floyd Show jelentősebb koncert állomásai
2007-ben a PeCsában tribute fesztivált rendeztek, ahol a Beatrice műsora után hatalmas fényshow kíséretében felcsendült a Dark Side Of The Moon. Eközben a háttérben ötméteres körvászonra vetített Pink Floyd-videók színesítették a látványt. 

2007. szeptemberétől a HitRock Pink Floyd Tribute Band zenekar több külföldi koncertmeghívást kapott. Fellépett Németországban, Ausztriában, Lengyelországban és Belgiumban. Ez utóbbi, nagyméretű szabadtéri tribute fesztiválként 2500 embert vonzott.

2008. májusában a bécsi koncert kép- és hanganyaga „Live in Vienna 2008" címmel DVD-n került a boltokba. 

2008. november 14-én a Táncsics Művelődési Házban zajlott le az első budapesti Richard Wright Emlékkoncert, amely minden bizonnyal, világviszonylatban is az első ilyen jellegű megmozdulásnak számított. Bár a szervezés már a gyászhír éjszakáján megindult, a megemlékezéshez mégsem találtak egykönnyen méltó helyszínt, illetve időpontot. A különböző nehézségek áthidalását követően a budapesti Pink Floyd tribute- és klubélet színe-java ötórás monstre műsorral, benne videó-összeállítással és gyászbeszéddel emlékezett meg az elhunyt billentyűsről.  A koncertfelvétel anyagából a Civil Rádió háromórás adást készített. Az „Értékmegőrző Extra" című műsorban a Hit Rock Pink Floyd Tribute Band koncertjéből is elhangzott egy részlet.

2013. április 12-én „Dark Side Of The Moon 40” címmel jubileumi Pink Floyd emlékkoncertet rendeztek a fővárosi Táncsics Művelődési Házban. A Hungarian Pink Floyd Show és a Floyd Klub vendégeként fellépett még Baranyi László (P. Mobil), Csányi Csaba (UC2, Marooned GD), Nagy Liszt Zsolt (ZBB, Korál Forever, Zanzibar) és Leposa Balázs (Gutting Revue, Yellow Spots) is. A közel telt házzal zajló nagyszabású eseményt a nagy sikerre való tekintettel meg kellett ismételni.

Az ismétlés, az „Eclipsed By The Moon” előadás 2013. július 20-ára, a Hold napjára esett. A némileg átvariált koncertműsort egyedi fényshow kísérte: a Crazy Mama szabadtéri színpada melletti gyárkéményre, valamint az azt övező betonfalra nagy teljesítményű projektorokkal Pink Floyd- képeket és filmeket vetítettek. 

2013. szeptember 20-án pedig már a II. Budapesti Rick Wright Emlékkoncertre gyűltek össze a hazai Pink Floyd rajongók a PeCsában tartott zenés megemlékezésre. (Hegedűs István írása)

[2014.02.13.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

Megnéztük: Halott Pénz koncert a Budapest Parkban - képekkel
Szép, kerek alkalom: tizedik...

Megnéztük az EDDA koncertjét a Budai Szabadtéri Színházban - képekkel
Sokszor...

Mélybe ránt és felemel Alföldi West Side Story-ja - képekben
Forró nyári péntek este a Balatonparton a Tankcsapdával - képekben
A Pokolgép tüzelte fel a hangulatot a Barba Negrában - képekben
beszámolók még