2024. július 25. | csütörtök | Kristóf, Jakab nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
OctoberSun
 

Összes program

Kapcsolódó cikkek
OctoberSun
     
 
OctoberSun
Megalakulás: 2001.
Web: http://www.octobersun.hu
Aktív kapcsolat: Pirisi Ákos (dobos, 2005-), Baky Dániel (gitáros, 2005-), Pallagi Attila (énekes, 2001-), Fumio Takaki (basszusgitáros, 2001-)
 
     

OctoberSun

A zenekart 2001-ben hívta életre Pallagi Attila gitáros/énekes, Fumio Takaki basszusgitáros és Rik Hambleton dobos az angliai Reading városában. A trió atmoszférikus, enyhén progresszív zenét játszott akkoriban.

Jópár koncert és két demó-CD után Attila visszatért Magyarországra az egyetemi tanulmányai elkezdése céljából. Rövid időn belül személyes okok miatt Fumio is Magyarországra költözött, és számos próbálkozás után 2005 őszére az új felállás már teljes lendülettel működött: Rik helyére Pirisi Ákos érkezett a To-Mera-ból, valamint csatlakozott Baky Dániel gitáros. Ez a csapat képes visszaadni az eredeti zenekar által létrehozott hangulatot, valamint Dani gitárjátéka újabb és újabb árnyalatokkal gazdagítja az egyébként is színes hangzást.

A stílus továbbra is pszichedellikus, atmoszférikus muzsika, amúgy a Pink Floyd és a Porcupine Tree vonalán, de nem mentes a drum & bass élénk ritmusaitól sem. Ami az ének dallamokat illeti, nagy hatás érte a zenekart a korai '90-es évek Seattle-i előadóitól, mint például az Alice In Chains vagy a Pearl Jam.

Az OctoberSun nem ragaszkodik a hagyományos dalszerkezetekhez és a 3 perces dalhossz határidőhöz sem. Koncerteken inkább elvarázsolni, mintsem megtáncoltatni akarja a közönséget. Célja, hogy a zene valamint az igényes hangzás legyen a középpontban. Folyamatosan nagy hangsúlyt fektet a többszólamú vokálok harmonikus kidolgozására, valamint hamarosan loop-okat, sampler-eket is fog alkalmazni, hogy élőben is hűen tudja tolmácsolni a felvételeken elért hangulatot, érzéseket.

[2008.02.21.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Rockmaraton 2024 : Újjászületett a legnagyobb rock és metál fesztivál
Mintha nem is telt...

Tom Morellora harminc évet vártunk
Június 01-én Tom Morello lépett fel nálunk, akire harminc...

Megnéztük a TNT koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
A változás szele az Arénában
Megtöltötte a Budapest Parkot a Katona József Színház 
Nyolc év után tért vissza Budapestre a Plavi Orkestar
beszámolók még