2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Christian Death
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Februárban nem jött el, de májusban itt lesz a Gothrock legenda
     
 
Christian Death
Web: http://www.christiandeath.com
 
     

Christian Death

A Christian Death több mint két évtizedes története során nagyjából 30 zenész került kapcsolatba a zenekarral, így életútjukat nehéz lenne minden részletre kiterjedően bemutatni.

Az alapító és 16 éven át vezető egyéniség Rozz Williams volt, az első album (Only Theatre Of Pain) 1982-ben jelent meg. A punk rock sötét, hátborzongató hangulatú mutációja volt ez, mely nagy sikereket ért el helyben, ám a zenekar egy évvel később feloszlott. Rozz ekkor a Pompeii 99 nevű együttesben folytatta énekesként, amelyet Valor alapított, és már volt egy saját albumuk Look At Yourself címmel. Az együttes éppen első komolyabb turnéja előtt állt, amikor francia kiadójuk javaslatára / nyomására úgy döntöttek: Christian Death néven működnek tovább.

Az ezt követő években születettek meg a Christian Death máig meghatározó lemezei, mint például Catastrophe Ballet, vagy az Ashes. 1985-ben, Rozz távozása után Valor vette át az irányítást, és ekkor került előtérbe a zenekar egyházellenes vonala: ötödik, Scriptures című lemezük a vallás világát tárja fel sajátos nézőpontból, bemutatva azt, hogy a világvallások öröksége hogyan befolyásolja korunk történetét. A zenekarral szembeni tiltakozás az ezt követő Sex & Drugs & Jesus Christ album megjelenését követően teljesedett ki, hiszen a borítón látható, önmagának éppen heroint belövő Jézus alakja frontális támadás volt a kereszténység ellen.

Az ezt követő évek Valor és Rozz küzdelméről szóltak, hiszen az egykori énekes szintén Christian Death néven adott koncerteket, és állítólag ezek felvételét is piacra dobta. Valorhoz '94-ben csatlakozott a mai napig aktív tag énekesnő, Maitri. 98-ban Rozz öngyilkosságot követett el, nem hagyott hátra búcsúlevelet. Az ezredfordulót megelőző években az együttes többek között a Cradle Of Filth-tel is együttműködött: Dani Filth szerepelt a Born Again Anti-Christian egyik dalában, és a két zenekar közösen turnézott. 2002-ben Maitri kiadta első szólóalbumát Lover Of Sin nevű zenekarával.

[2008.05.07.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még