Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. december 6. | péntek | Miklós nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 
Phats and Small
 

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Phats and Small
     
 
Phats and Small
Web: http://www.phatsandsmall.com/
 
     

Phats and Small

A Brighton-i tengerpart csendjét a ’90-es évek legvégén a sokak által még kazettára felvett 'Turn Around' című szám törte meg. A dal a nemzeti slágerlistán az előkelő második helyen végzett, majd a nemzetközi porondon is nagy sikereket ért el, megismertetve a világgal az „elkövetők”nevét. Az első kislemez már milliós példányszámban kelt el. Berobbanó sikerük miatt Európa-szerte a legjobb új dance act-ként emlegették a formációt. Sikerükhöz nagyban hozzájárult a diszkó és a house újabb térhódítása. Zenei koncepciójuk, hogy a rock 'n roll szerves része legyen a dance zenének.

Nevükből kiindulva, nem kell messzemenő következtetéseket levonni, sanszos, hogy nem forgolódtak az ágyban sokáig, mire kitalálták a formáció nevét. A két alapító neve ugyanis Russel Small és Jason Phats.

Small nyolc évig a máig nívós Brighton-i Zap Club rezidens Dj-jeként kezdte pályafutását, majd első stúdióba vonulásakor Phats-szel, az ígéretes tehetséggel megáldott producerrel- készítették el a „Turn Around”-ot. A „rendezői szakmát” már ’92 óta űzte, így volt alkalma zeneileg egy irányzatot képviselő nagy nevekkel is együtt dolgozni, mint pl. Chris Day, Cathy Brown, vagy Martin Tyrell. Pár éven belül megalkották a Mutant Disco projectet, melyet a kezdetek óta együtt fejlesztettek.

A fiúk tehát nemcsak jól ismert és elfogadott producerek, hisz őket említve a fenti, legendás Dj-krõl is beszélnünk kell még. Mellettük több dalban szerepel egy tehetséges fekete énekes, Big Ben is. (Őt később a Now Phats What I Small Music album alkalmával az olasz-ír származású Tony Thompson váltotta fel.)

A "Turn Around", és az utána következő két másik sláger, a "Feel Good" és a "Tonight" elsöprő sikere az angliai formációt az egyik legnagyobb sikerű duóvá tette az európai dance színtéren. A listavezetõ Fatboy Slimmel együtt - aki nagyon jó barátjuk - Brighton nevét is ismertté tették a zenehallgatók számára. A brit páros, sikerük óta negyvennél több országban lépett fel. Emellett a duó nemzetközi ismertségre is szert tett, köszönhetően a nyarankénti ibizai party-életben való részvételüknek.

Eredetiségüket tekintve többször kaptak már erős kritikát. A Magnólia c. filmből, Tom Cruise-tól idézett „Tiszteld a f***-t!”-mondattal sikerült magukra vonniuk a kellemetlenkedők figyelmét is. Az említett mondat, a második albumukon hangzik el a brightoni csapat egyik track-jében.

[2008.05.26.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Angolból korrepetálást vállalok-online i szolgáltatás » oktatás [2019.12.03.]
Számvitel oktatás! szolgáltatás » oktatás [2019.12.03.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik

Dinner show először Magyarországon - képekben
A Kálmán Imre Teátrumban, az egykori pesti...

MegzizZENés és örömzúzás
Színtiszta életünneplés kellő (ön)iróniával, a kinti...

koncert.lap.hu
Szétfeszített a rock and roll rugója! – T30 koncert Győrben
„Á, ő, izé, egyáltalán és miegymás …” – Mágnás Miska a Vígszínházban
Hogyha kell egy tánc - musical gála a Művészetek Palotájában
Virágot Algenonnak beszámolóval köszöntjük a Szociális Munka Napjának minden ünnepeltjét!
Megnéztük: Omega koncert volt az Arénában - képekben
beszámolók még