2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Fitta Warri
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Fitta Warri
     
 
Fitta Warri
Web: http://www.myspace.com/vangardleada
 
     

Fitta Warri

Fitta Warri szövegvilága, dalainak gondolatisága híres kemény, szókimondó fogalmazás módjáról és társadalmi érzékenységéről. Fitta Warri erőssége a kemény, de kiegyensúlyozott énekhang, szövegei és szuggesztív előadásmódja hihetetlen energiával tölti fel a hallgatót. Sokoldalú előadó, zenakarral és sound systemmel is fellép és mindig fergeteges ugráló-táncoló közönsége van.

Franklin Town-ban, Kingston egyik negyedében születet és St.Ann megyében nőtt fel Jamaicában. Még iskolás (alig 14 éves), amikor először találkozott a reggae zenével. Egy iskolai rendezvényen fellépett egy sound systemmel és megnyerte az egyetlen jamaicai rádióállomás, az Irie FM által rendezett DJ versenyt. Így juthatott a sokat vitatott "Aids Healer" (Aids gyógyító) című dalának felvételéhez, melyben egy természetes növényt ír fel az aids gyógyítására.

Nagyon populáris dal lett ez az egész szigeten, mindenki tudni akarta, hogy ki ez a fickó, aki tudja az Aids ellenszerét Fitta Warri aztán felvehette a ''Them Too Haunted'' című dalát az Addiction riddimre a Rolling Records kiadónál Bob Marley híres stúdiójában a Tuff Gong-ban, olyan jamaicai sztárok mellett dolgozhatott, mint Anthony B, vagy Jr Kelly. Az idő haladtával több mint 100 dalt készített több kiadónál a világ számos pontján. Több jamaicai zenekarral és sound systemmel dolgozott együtt, mint pl. a Live Wyya, vagy a Bass Odyssey Sound System. Számos megjelenése volt a jamaicai kemény dancehall világában.

Legutóbbi közel-keleti turnéján Israel-ben forgatott egy videó klip-et a "Signs of the times" című dalára. Fitta Warri neve (eredetileg így írják: FITTAWRARRI) az Ethiopiában beszét amharic nyelven annyit jelent: The Leader of the Vanguard, azaz a haladás élharcosa, vezető újító ember: Szóval ezen a zenei csatatéren Fitta fegyvere a szavak hangja és a zene ereje, amivel diadalmasan vezet minket a megújulás felé.

[2008.10.23.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még