2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Lunatic Calm
 
Legutóbbi kiadványok
Breaking Point (2002)
Metropol (1997)

Összes kiadvány

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Lunatic Calm
     
 
Lunatic Calm
Megalakulás: 1996.
Feloszlás: 2002.
Web: http://www.myspace.com/leaveyoufarbehind
 
     

Lunatic Calm

A londoni elektronikus formációt 1996-ban hívta életre "Shack", vagyis Simon Shackelton és "Howie", Howard Saunders. Ekkor kezdték ugyanis felvenni Metropol című debütáló albumukat, melyet kis büdzséből kellett kigazdálkodniuk.

A két tag már fiatalon ismerte egymást, és a Lunatic Calm megalapítása előtt több csapatban is játszottak Thom Yorke-kal (Radiohead frontembere), nevezetesen a Headless Chickensben és a Flicker Noise-ban.

A csapat kevesebb mint egy évtizedes fennállásának jellegzetes motívuma volt a kiadókkal folytatott huzavona, mely saját belátásuk szerint legfőképpen az ezredforduló előtti, üzletszerű popzene-terjesztésnek volt köszönhető.

A duó két stúdióalbumot adott ki, elsőként tehát a Metropolt, amelyet sokan a Prodigy anyagaihoz hasonlítottak. Amikor az MCA kiadó cserben hagyta őket, az amerikai piac felé fordultak, ahol a Crystal Methoddal két észak-amerikai turnét végig is nyomtak. A lemezről leginkább a "Leave You Far Behind" a legmeghatározóbb darab, ez ugyanis számos filmzenei cd-n helyet kapott, például a Mártixban, vagy éppen a Charlie Angyalaiban. Sok videójátékban is találkozhatunk Lunatic Calm szerzeményekkel. Mindemellett természetesen remixeket is készítettek olyan előadónak, mint a Bush, vagy éppen a Curve.

A második stúdiókorong a 2001-ben napvilágot látott Breaking Point. Az albumon több olyan darab is található, amelyek már '98-ban is léteztek. A kiadókkal folytatott szerencsétlen viszony tovább kísérte őket, a City of Angels kiadó megbukott, a kiadói támogatások nélkül pedig a csapat nem folytathatta tovább, és a Lunatic Calm felbomlott.

Azóta Shack aktívan producerkedik és dj-zik szólóban, olyan alteregók alatt, mint Elite Force, Killer Elite, Futurecore, Double Black, vagy pHrack R and Zodiac Cartel. Saját kiadót üzemeltet Used and Abused (használt és kihasznált) név alatt. Néhány szerzeménye a Crystal Method remix albumain is szerepel.

Howie most a DoubleDose egyik "fele", mely egy zenei produkciós iroda, ahol Nick Ryan-nel együttműködve többek közt multimédiás marketing kampányokat dolgoznak ki olyan vállalatoknak, mint a Nokia, Shell, Land Rover, Intel... Ugyancsak vezeti az AudioFuel társaságot, mely egyénre szabottan komponált zenei anyagot kínál akár futóknak, vagy éppen személyi edzéstervekhez.

Albumok:


 

[2009.01.28.]

Kiadványok
stúdió
Lunatic Calm: Metropol (1997)Lunatic Calm: Breaking Point (2002)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még