2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Összes program

     
 
Gigi Dagostino
 
     

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
Norina 2006.06.08. 10:48 • [1]
Azt hiszem, nem árt tisztában lenni a fogalommal, ki Gigi D'Agostino....
Pályaképe nagyon röviden:

1993-ban adta ki első EP-jét, és onnantól nem volt megállás. 93-99-ig csak Olaszországban volt ismert, aki akar, utánanézhet a teljes diszkográfiának. 1999-ban adta ki a már ismert L'Amour Toujours album, ami meghozta számára az európai áttörést, így Magyarországon innentől kezdve beszélünk Gigi D'Agostino-ról. Igaziból ez a 2000-2002-es időszak volt az, amikor európai babérokra tört, klipeket adott ki, stb, de mivel itton csak azokat a számokat játsszák, amiből klip készült, a későbbiekben itt már nem foglalkoztak Gigivel. Pedig nem hagyta abba a zenélést, sőt !
Na most egy kicsit kirészletezem...
Kezdjük talán 2003-tól.
2003-ban adta ki Gigi az Underconstruction1 - Silence EP-t, ami a Silence c. dalt tartalmazta, ezt gondolom sokan ismerik. Amit viszont kevesebben tudnak, az az, hogy 2003-ban Giginek volt egy rádióműsora a RIN-ön, Il Programmino címmel. Ez a műsor volt az, amelynek során Gigi zenéje ISMÉT hatalmas változáson ment keresztül. Még 2003-ban kiadta az Il Programmino legsikeresebb számaiból készült compilation-t.
Illetve, 2003 volt az első év, amikor Gigi egész nyáron Riminiben az Altromondo diszkóban játszott, és ennek emlékére is lett egy compilation CD.
2004:
Ez az év leginkább az Undercinstruction-sorozatról szólt, aminek az első része már 2003 év végén megjelent. Ezek csak EP-k illetve albumelőzetesek voltak, volt még pár single (Molly-val és Pandolfival, ezeket szintén sokan ismerik). Ezen a nyáron is játszott Gigi az Altromondo-ban, és egy dupla CD-s compilation-t is kiadott, ami hihetetlen jó lett, és az első CD egy az egyben a Gigi által megteremtett új stílus, a lento violento-ról szól. (lento violento= lassú erőszakos, ez inkább a techno-ra hasonlít, de valami egészen más)
2004 őszén a Laboratorio sorozat kezdődött a NoiseMaker compilation - Laboratorio1-gyel.
Ezután jött a Benessere 1, ami nagyon nagyon nagyon nagyon nagy ! Dupla CD-s, lento violento és egyéb stílusok hatalmas kavalkádja, ajánlom mindenkinek :) Ezután pedig a már ismert L'Amour Toujours II következett (látjátok, mennyi minden van, ami a magyarországi kiadások között is megjelent ? mégis azt írták a L'Amour Toujours II-re, hogy Gigi visszatért..Pedig meg sem állt a munkával..)
A 2005-ös év....na ez hatalmas ! Kezdődött három vinyl-lel, a Movimenti Incoerenti 1-2-3-mal, és a Wellfare single-vel. Ezután jött a Laboratorio 2, majd nem sokkal később a Laboratorio 3.
Gigi ezen a nyáron is játszott az Altromondo-ban, és több újdonság volt, mint eddig bármikor (én is ott voltaaaam !)
Júliusban indult egy rádióműsora az olasz M2O-n, Movimenti Incoerenti (Tribe) címmel (3 hetente csütörtökön van)
Illetve szeptember 10-én indult ugyanezen az adón még egy rádióműsora, az Il Cammino di Gigi D'Agostino, ami minden szombaton 19:00-tól van.

Ezen kívül 2005 év vége: Orhestra Maldestra (ez Gigi egyik project-je ..basszus, ezekről el is felejtettem írni !!) szóval Orhestra Maldestra - Minestra EP vinyl formában, ill. Officina Emotiva -Like a prayer EP (vinyl) (ez Officina Emotiva is egy project).Ja, meg az Uomo Suono- Cammino Contento vinyl. Az évet a Disco Tanz compilation zárta.

2006 márciusában jelent meg a Some Experiments (compilation) ami Magyarországon is kapható. Hamarosan jön a Laboratorio 4, a Lento Violento Compilation és a Cammino compilation.

Részletes diszkográfia 1993-tól: www.gigidagostino.gportal.hu
Plusz rengeteg érdekesség.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még