2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Legutóbbi kiadványok
Rooms of Revelation (2010)
Can't Hide Away - promo EP (2007)
Demo 2003 (Instrumental) (2003)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
Dreyelands lemezborítók
Kapcsolódó cikkek
6. HangSúly zenei díj - A nyertesek
Dreyelands
     
 
Dreyelands
Web: http://www.dreyelands.com
Aktív kapcsolat: Horváth András (előadó/zenész, 2002-), Springer Gergely (előadó/zenész, 2002-), Gassama Omar (dobos, 2002-), Nikola Mijic (énekes, 2005-), Nagy György (billentyűs, 2010-)
Egyéb kapcsolat: Halász Krisztián (billentyűs, 2002-2003), Nyeste József (énekes, 2003-2004), Ilovszky Péter (gitáros, 2003-2005), Z. Kiss Zalán (gitáros, 2005-2005), Kas Zoltán (billentyűs, 2003-2009)
 
     

Dreyelands

Horváth Andrásban és Springer Gergelyben már 1994-es megismerkedésükkor megfogalmazódott, hogy közös zenekart szeretnének alakítani. Ezt hamar meg is tették és 1994-től 2001-ig sok, különböző stílusú formációban játszottak együtt, de nem értek el különösebb sikereket. A sok koncert és kudarc után úgy döntöttek változtatnak, és teljesítik régi vágyukat: alakítanak egy progresszív metal zenekart. Elkezdték hát keresni zenésztársaikat.

2002 áprilisában hallották és látták a Digital Monkey zenekart, ahol akkoriban Gassama Omar dobolt. Felkérték Omart, hogy segítsen nekik a soron következő koncerten. A fúzió olyan eredményesre sikerült, hogy Omar tétovázás nélkül a zenekarban maradt. Ebben az időszakban Halász Krisztián - korábbi közös formációk billentyűse - segített a – már – trio-nak hogy teljesebb legyen a megszólalás. Énekes hiányában instrumentális muzsikával töltötték fel a repertoárt, de a változás igénye mindegyikükben megfogalmazódott. Elindult az énekes-keresés.

Közben kezdett összeszokni a trio és érezhető volt, hogy most már nem csak egy projectről van szó, így kialakították a zenekar arculatát és 2003 márciusában már Dreyelands néven készítették el első demojukat.

2003. tavaszán merült fel, hogy mi lenne, ha két gitárossal működne tovább a zenekar. Májusi koncertjükre meghívták Ilovszky Pétert, és a buli után ő is a zenekarban „ragadt”. Néhány hónappal ez után csatlakozott a zenekarhoz Kas Zoltán billentyűs és Nyeste József énekes. Összeállt tehát a zenekar és elkezdtek sűrűsödni a koncertek, ahol többnyire Dream Theater feldolgozásokat játszott a banda.

Bár 2004. februárjában Józsi kivált a zenekarból, a Dreyelands nem állt le a munkával és megkezdte a felkészülést András és Péter diplomakoncertjére. 2004. gyakorlatilag erről a vizsgáról, a magánéletről és a jövő tervezgetéséről szólt.

2005 februárjában lement a nagy sikerű vizsgakoncert a Szekeres Tamás Project előzenekaraként, a Wigwam-Guitarmania Club első klubnapján. Szekeres Tamás a koncertet követően felkérte a Dreyelands-et, hogy a 2005 áprilisától havonta jelentkező Wigwam-Guitarmania Club állandó vendégeként működjön közre. Péter családi okok miatt nem tudta vállalni az egyre sűrűsödő feladatokat és kivált a zenekarból. Helyére Kiss Zalán lépett, aki néhány hónap után egyéb zenei elfoglaltságai miatt szintén nem tudta vállalni a Dreyelands-beli feladatokat és közös megegyezéssel kilépett a bandából. 2005. szeptemberétől a WigWam Guitarmania Clubban a Dreyelands állandó vendégeként működik majd közre. A zenekar nem keres Zalán helyére új gitárost, így 2005 szeptemberétől egy gitárossal működik tovább.

2005 elején a Dreyelands meghívására néhány koncerten az AlogiA nevű szerb zenekar kitűnő énekese Nikola Mijič énekelt, aki a sikeres együttműködéseket követően csatlakozott a zenekarhoz, hogy teljes értékű lehessen a hang és a kép…

2009 ben Ka "Kazó" Zoltán billentyűs kiválik a zenekarból, helyette György (Age of Nemesis, Scenes from '99 D.T. Tribute) segíti ki a zenekart a bulikon. decemberben eltörlik a vízumkényszert szerbiával, így most már énekesük, Nikola is szabadabban mozoghat a határon.

[2007.03.05.]

Kiadványok
stúdió
Dreyelands: Demo 2003 (Instrumental) (2003)Dreyelands: Can't Hide Away - promo EP  (2007)Dreyelands: Rooms of Revelation  (2010)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még