2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Menthol Zenekar
     
 
Menthol Zenekar
Megalakulás: 1996.
Web: http://menthol.freeweb.hu
Aktív kapcsolat: Trapp Andor (dobos, 1996-), Mechle Tamás (gitáros, 1996-), Gombos Hermina (énekes, 1996-), Kocziha Zsolt (énekes, 1996-), Rozgonyi Róbert (basszusgitáros, 1996-), Haaz Imre (szaxofonos, 1996-)
 
     

Menthol Zenekar

1996-ban, Pécsett alakult a rock and roll zenét játszó együttes. Először szűkebb hazájukban, Pécsett és környékén értek el sikereket, hamar ismerté és elismerté vált a zenekar, hiszen a rock and roll zenére fogékony közönség szinte egyből ráérzett a muzsika ízére és ritmusára. Ennek köszönhetően gyorsan kialakult a Menthol törzsközönsége, akik számos alkalommal kísérték el kedvenceiket egy-egy bulira. A zenekar így egyre több helyen fellépett és egyre szélesebb körben terjesztette el a rock and roll utánozhatatlan dallamait és az ezzel együtt járó életérzést. Mint ahogy nagy elődjeiknél, náluk is fontos szerepet kapnak a külsőségek, így nem hiányozhat egyetlen koncertről sem a „belőtt séró”, a napszemüveg, és a színes zakók sem. A dalok többszólamú vokálall szólalnak meg, amely a rock and roll zene sajátos dallamvilágát adják.
Zenei palettájukról szinte senki sem hiányzik, akit kötni lehet ehhez az örökifjú műfajhoz: Magyarország legnépszerűbb rock and roll zenekara, a Hungária dalai éppúgy megtalálhatók, mint a korszak nemzetközi nagyjainak nótái: Elvis Presley, Paul Anka, Jerry Lee Lewis vagy éppen Bill Haley „örökzöldjei”.

2000-ban elérkeztek pályafutásuk egyik nagy állomásához, ugyanis a Menthol Zenekar ekkor külföldre is kijutott: több alkalommal felléptek Svájcban és Németországban is. Még ebben az évben megjelent az első albumuk is „Rock & Roll” címmel. A korongra 8 vérpezsdítő és táncra csábító nóta került fel.

2003-ban – szintén Németországban - a formáció megismerkedett Shawn Vegvary -val, (Végvári Sándor) aki 1996-ban az egyik legkeresettebb és legelismertebb Elvis Presley imitátor volt. Ennek az ismeretségnek köszönhetően, még ma is a német művész kísérőzenekarként tartják őket számon. Egy multimédiás CD is napvilágot látott, amelyen a dalok mellett számos kép és videó is található a zenekarral kapcsolatban.

2004-ban a Shawn Vegvary-val való közös munkának köszönhetően újabb lemezzel (maxi CD) jelentkeztek, amely a „Return To Elvis, Shawn And Menthol” címet kapta.

2005-ben egy DVD-t is megjelentetett a pécsi rock and roll zenekar, amelyre 2 népszerű daluk került fel, a „Rip It Up” és a „Can't Help Fall In Love”.

2006-ban ünnepelte a formáció a 10. születésnapját. A jeles alkalom apropóján kiadtak egy nagylemezt és egy DVD-t, amelyen a zenekar minden korszakából rögzítettek egy-egy felvételt. Az album a „The Last Decade” címet kapta.
Szintén ebben az évben az együttes egy nagy vállalkozásba fogott, ugyanis megalkottak egy úgynevezett Elvis-Show-t, amelynek keretén belül a „Király” életének szinte minden periódusából adnak elő dalokat.

A zenekar tagjai:
Gombos Hermina - ének
Kocziha Zsolt – ének
Haaz Imre – szaxofon
Mechle Tamás - gitár, ének
Rozgonyi Róbert - basszusgitár, nagybőgő, háttérvokál
Trapp Andor – dobok

Vendégművészek:
Pedro - szaxofon, ének, show
Hubi – billentyűk

Lemezek:
A Menthol Zenekar Rock&Roll (2000)
Menthol, Multimédiás CD (2003)
Return To Elvis, Shawn And Menthol (2004)
The Last Decade, Bonus Disc (2006)
The Last Decade (2006)


Elérhetőség:
http://menthol.freeweb.hu


[2007.03.08.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még