2022. december 1. | csütörtök | Elza nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Tárkányi Tamara
     
 
Tárkányi Tamara
Énekesnő
 
     

Tárkányi Tamara

Énekesnő.

Már a gimnáziumi évek alatt is foglalkoztatta az éneklés, saját zenekara volt, több versenyt megnyert azokban az időkben, miközben folyamatosan képezte énektechnikáját és tudta: színpadon a helye. Eleinte minden aprónak tűnő lépést egyedül kellett megtennie, de pont ezek a dolgok segítették abban, hogy álmait ne adja fel, és sikeresen meg is valósítsa azokat. Ezek tudatában sikeresen elvégezte a Magyar Rádió tánczenei stúdióját.

1964-ben kezdődött el igazán az énekesi pályafutása de az ismertségre még várnia kellett.

1966-ban vált igazán ismerté, amikor Kovács Kati mögött második helyezést ért el a Táncdalfesztiválon, „Idegen utakon” című dalával. A másodiknak járó díjon Zalatnay Saroltával kellett megosztoznia. Évekre a magyar könnyűzene élvonalához tartozott, közkedvelt előadó volt.

Pályáját nehézségek is akadályozták, történt ugyanis, hogy egyik sikeres és díjnyertes felvételét törölték a Rádióban, ugyanis szerzője disszidált, így Tárkányinak ismét előröl kellett „építkeznie”, ám lelkesedését és elszántságát nem törte le ez a meglehetősen nagy szakmai pofon sem.

Férje, Csanádi Károly többszörös műkorcsolyázó bajnok, - eredetileg karmesternek készült - akivel 1970-ben elhagyták az országot, hogy férje olyan neves jégrevükben szerepelhessen, mint a Wiener Eis Revue, Deutsches Eis Theater vagy a Holiday on Ice. Szinte az egész világot bejárták így, amely során értékes és érdekes tapasztalatokat szerzett az énekesnő.

Az 1970-es évek vége felé hazatértek Magyarországra és Tárkányi Tamara ott folytatta pályafutását, ahol abbahagyta: a kor legnevesebb szerzői komponáltak neki dalokat, rendszeres vendége volt a különböző TV és rádióadásoknak és a legrangosabb ORI rendezvényeken is állandó résztvevő volt. Fellépet a Vígadóban, a Kongresszusi Központban, de közreműködött például Fellegi Ádám zongoraművész hangversenyén is.
Gyermekszínpadok kedvelt vendége volt, továbbá prózai szerepekben is megmutathatta tehetségét és szakmai rátermettségét.

Férje nagyon sokat segített neki, nem csak a magánéletben, hanem a pályáján is: együtt tanulták a dalokat, sokat énekeltek együtt. Vallja, hogy az élet adta nehézségeket is csak egy megfelelő emberrel, egy igazi háttérrel lehet elviselni.

2003-ban megjelent egy CD-je, amelyre saját szerzeményei mellé Máté Péter és Ihász Gábor eddig soha be nem mutatott dalai kerültek fel. Az albumnak a „Gyönyörű világ” címet adta.

Férjével egyetértenek abban, hogy a világ gyönyörű, de azért megfelelő „szűrőn” keresztül kell fogadni az élményeket és információkat. Mindketten szeretik és védik az állatokat.

2004-ben ünnepelte pályájának 40 éves évfordulóját.

[2007.03.21.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2022.12.01.]
gazda szolgáltatás [2022.11.30.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Ilyen volt az Alter Bridge koncert - képriport
A Pawns & Kings turné 18 ország 25 városát...

Ilyen volt a Volbeat koncert az MVM Dome-ban - képriport
November elején jártak hazánkban a...

Beszámoló Bródy János Aréna koncertjéről - képekkel
900. alkalommal is lezuhant a csillár a Madách Színház színpadán - képekben
Újra elkápráztatott minket az Incognito!
Nosztalgikus energia és hamisítatlan old-school hip-hop árasztotta el a Budapest Arénát.
Ilyen volt a Godsmack koncert - képriport
beszámolók még