Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. augusztus 23. | péntek | Bence nevenapja
    cdbolt.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 

Keresés segítség

Ha valami kifejezésre túl sok találatot kapsz, vagy éppen semmit, az még nem jelenti azt, hogy a kereső ne tudná megtalálni, csak egy kicsit finomítani kell a keresésen. A zene.hu keresőjében a mellett, hogy egyszerű szavakra lehet keresni, sokféle egyéb szűkítési módot lehet választani, úgynevezett operátorok segítségével.

Az operátorok és hatásuk felsorolása:

+ (plusz) A plusz jel utáni szó mindenképpen meg kell hogy legyen a szövegben. Pl. a +rock +café kifejezés csak azokt az eredményeket hozza fel amikben mind a rock, mind a café szavak szerepelnek

- (mínusz) A mínusz jel utáni szó NEM szerepelhet az eredményben. Pl. a +rock -café kifejezés minden eredményt kijelez, ahol a rock szó szerpel, de a café szó nem szerepel. Megjegyzés: ha csak csupa mínusz jeles kifejezés van a keresésben akkor az eredmény nulla lesz, nem pedig az összes olyan találat ahol az adott szavak nem szerepelnek.

(semmi) ha csak simán beírjuk a keresendő szavakat akkor az össze olyan eredményt felhozza, ahol bármelyik szó szerepel. Így előfordulhat, hogy a café szóra 100 találatot kapunk, a rock szóra 900 találatot, a rock caféra pedig 800 találatot.

<> (kacsacsőr) ezek az operátorok csak az utánuk szereplő szó "súlyát" növelik, illetve csökkentik, tehát azt befolyásolják, hogy az erednmény a listában előbb vagy később jelenik meg.

() (zárójelek) a matematiaki műveletekhez hasonlóan a kifejezések zárójelezhetők. Pl. a (+rock +café) -tehetségkutató kifejezés felhoz minden olyan eredményt amelyben szerepel a rock és a café szavak, de nem szerepel a tehetségkutató szó.

~ (hullám, tilde) egy negáló, ellentétképző operátor. A hatása az eredmények sorrendját befolyásolja csak. Ami előtt ez szerepel az hátrébb fog sorolódni.

* (csillag) ezt az eddigiekhez képest nem a szó elejére, hanem a végére kell írni. Hatására csak a szó azon részét veszi figyelembe ami a csillag előtt szerepel. Pl. a nagy* kifejezés felhozza a nagybácsi-t is és a nagynéni-t is eredménynek.

"” (dupla idézőjel) A dupla idézőjelek közé írt kifejezés egy szónak számít, tehát míg a rock, café kifejezés akár a rock akár a café szavakat tartalmazó cikket felhozza eredménynek, a "rock, café” kifejezés kizárólag azokat amelyekben ezek a sazavak ilyen egymásutánban szerepelnek.

Példák:

rock café felhoz minden eredményt amelyben akár a rock akár a café szavak szerepelnek.

+rock +café felhoz minden eredményt ahol a rock ÉS a café szavak szerepelnek a szövegben.

+rock café felhoz minden eredményt ahol a rock szó szerepel, de a listában előbbre kerülnek azok a találatok ahol a café is szerepel.

+rock -café felhozza azokat a cikkeket ahol szerepel a rock, de nem szerepel a café.

+rock ~café felhozza azokat a cikkeket, ahol szerepel a rock. Viszont a listában hátrébb fognak szerepelni azok az eredmények amelyekben szerepel a café.

+rock +(>café <tehetségkutató) kifejezés felhozza azokat a cikkaket amelyekben szerepelmind a rock, mind a café szó vagy a rock és a tehetségkutató szavak, de előbbre fogja helyezni a rock cafét tartalmazókat, mint a rock tehetségkutatókat.

"rock, café” kifejezés megtalálja mindazokat a cikkeket ahol a rock vessző café szerepel ilyen sorrendben és nincs közöttük más szó vagy írásjel.

lap teteje
Zenekar tagokat keres zenész » billentyűs [2019.08.12.]
Dobost, basszerost keresek saját zenéhez zenész [2019.08.05.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik
Zene.lap.hu

Odacsapós rock n roll a Sziget utolsó napján - "Mennyből a Dave Grohl, eljött Hozzátok"
Az...

Nagy bejelentés a Depresszió budapesti koncertjén
Augusztus 17-én a Depresszió lépett fel a...

Óriási bulit csinált a Lord a Barba Negra Trackben 
Meshuggah, Harmed (Barba Negra Track): Agyzsibbasztó, skálázhatatlan ütemek
Musicalektől volt hangos a gödöllői kastély - Janza Kata és Dolhai Attila estje képekben
Fezen 2019 - Pedig ez csak egy jó buli volt!
A 2019-es Paloznaki Jazzpiknik szenzációi I. rész
beszámolók még