Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. június 16. | vasárnap | Jusztin nevenapja
    koncert.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 

Keresés segítség

Ha valami kifejezésre túl sok találatot kapsz, vagy éppen semmit, az még nem jelenti azt, hogy a kereső ne tudná megtalálni, csak egy kicsit finomítani kell a keresésen. A zene.hu keresőjében a mellett, hogy egyszerű szavakra lehet keresni, sokféle egyéb szűkítési módot lehet választani, úgynevezett operátorok segítségével.

Az operátorok és hatásuk felsorolása:

+ (plusz) A plusz jel utáni szó mindenképpen meg kell hogy legyen a szövegben. Pl. a +rock +café kifejezés csak azokt az eredményeket hozza fel amikben mind a rock, mind a café szavak szerepelnek

- (mínusz) A mínusz jel utáni szó NEM szerepelhet az eredményben. Pl. a +rock -café kifejezés minden eredményt kijelez, ahol a rock szó szerpel, de a café szó nem szerepel. Megjegyzés: ha csak csupa mínusz jeles kifejezés van a keresésben akkor az eredmény nulla lesz, nem pedig az összes olyan találat ahol az adott szavak nem szerepelnek.

(semmi) ha csak simán beírjuk a keresendő szavakat akkor az össze olyan eredményt felhozza, ahol bármelyik szó szerepel. Így előfordulhat, hogy a café szóra 100 találatot kapunk, a rock szóra 900 találatot, a rock caféra pedig 800 találatot.

<> (kacsacsőr) ezek az operátorok csak az utánuk szereplő szó "súlyát" növelik, illetve csökkentik, tehát azt befolyásolják, hogy az erednmény a listában előbb vagy később jelenik meg.

() (zárójelek) a matematiaki műveletekhez hasonlóan a kifejezések zárójelezhetők. Pl. a (+rock +café) -tehetségkutató kifejezés felhoz minden olyan eredményt amelyben szerepel a rock és a café szavak, de nem szerepel a tehetségkutató szó.

~ (hullám, tilde) egy negáló, ellentétképző operátor. A hatása az eredmények sorrendját befolyásolja csak. Ami előtt ez szerepel az hátrébb fog sorolódni.

* (csillag) ezt az eddigiekhez képest nem a szó elejére, hanem a végére kell írni. Hatására csak a szó azon részét veszi figyelembe ami a csillag előtt szerepel. Pl. a nagy* kifejezés felhozza a nagybácsi-t is és a nagynéni-t is eredménynek.

"” (dupla idézőjel) A dupla idézőjelek közé írt kifejezés egy szónak számít, tehát míg a rock, café kifejezés akár a rock akár a café szavakat tartalmazó cikket felhozza eredménynek, a "rock, café” kifejezés kizárólag azokat amelyekben ezek a sazavak ilyen egymásutánban szerepelnek.

Példák:

rock café felhoz minden eredményt amelyben akár a rock akár a café szavak szerepelnek.

+rock +café felhoz minden eredményt ahol a rock ÉS a café szavak szerepelnek a szövegben.

+rock café felhoz minden eredményt ahol a rock szó szerepel, de a listában előbbre kerülnek azok a találatok ahol a café is szerepel.

+rock -café felhozza azokat a cikkeket ahol szerepel a rock, de nem szerepel a café.

+rock ~café felhozza azokat a cikkeket, ahol szerepel a rock. Viszont a listában hátrébb fognak szerepelni azok az eredmények amelyekben szerepel a café.

+rock +(>café <tehetségkutató) kifejezés felhozza azokat a cikkaket amelyekben szerepelmind a rock, mind a café szó vagy a rock és a tehetségkutató szavak, de előbbre fogja helyezni a rock cafét tartalmazókat, mint a rock tehetségkutatókat.

"rock, café” kifejezés megtalálja mindazokat a cikkeket ahol a rock vessző café szerepel ilyen sorrendben és nincs közöttük más szó vagy írásjel.

lap teteje
Swan 2000 Beatles Roadshow menedzser zenekar [2019.06.12.]
Billentyűst keresünk! zenész » billentyűs [2019.06.03.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
cdbolt.lap.hu

Satöbbi zenei csemegék Budapesten!
Minap úgy hozta a sors, hogy egy Satöbbi koncertre...

Punnany Massif "kompon-állva" nyitotta meg a fesztiválszezont
Az évszakok mostanság folyton...

Zene.lap.hu
Beszámoló: Újra Budapesten járt a Muse!
Csúcs volt a Chris Botti koncert Budapesten - képekben
Kísértetjárás az Operettben - Musical készült a Pendragon legendából
Hány ember lakozik Dóka Attilában?!
Kiderült milyen lesz a Budapesti Operettszínház következő évada
beszámolók még