2020. július 5. | vasárnap | Emese, Sarolta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Tissy
 
Legutóbbi kiadványok
Egyedül (2004)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Magyar énekesnővel dolgozik Dr. Alban
Tissy
     
 
Tissy
Web: http://www.tissy.hu
 
     

Tissy

Zenei tanulmányait 6 évesen zongorával és fuvolával kezdte és több zenei gálán és fesztiválon vett részt. 13 évesen Benjamin Britten Kis kéményseprő című darabjában lány létére fiúszerepet kapott, majd 17 éves korában a Székesfehérvári Vörösmarty Színházban Bujtor István rendezésében a Kaktusz virágában játszott Esztergályos Cecíliával, Farkasinszky Edittel, Fülöp Zsigmonddal és Szilágyi Istvánnal.

Egy évvel később első zenekarával külföldre utazott, Európában turnéztak, hazatérése után pedig a Maxim Varietében és több éjszakai szórakozóhelyen énekelt.

1994-ben Kozsóval és Jee-Jee-vel megalakították az Ámokfutók együttest, amellyel rengeteget lépett fel, sokat szerepelt a rádióban, televízióban, két lemezük, a Sebességláz és a Varázsolj el platinalemez lett. A Total Dance fesztiválon együtt szerepeltek Dr.Alban-nal, Dj. Bobo-val, a 2 Unlimited-del és a Fun Factory-val.

1996-ban kilépett az Ámokfutókból és más zenei irányokban indult el. Filmdalt énekelt, melynek szerzői Peter Ogi és Németh Alajos voltak, majd a Sex Action együttes lemezén énekelt és több koncerten is fellépett velük.

Kis kitérőként a Duna Televízióban kutyás műsort vezetett.

1998-ban Dj. Junior My House című lemezén volt vendég, majd egy éles stílusváltással a Filharmónia opera szakán, Németh Lujzánál tanult.

2ooo-ben jelent meg első szólóalbuma Egyedül címmel, melynek dalait Závodi Gábor, Menyhárt János, a szövegeket Miklós Tibor írta. A "Nem segíthet más" című dal nagy siker lett, a lemezbemutató koncert a Budai Parkszínpadon volt, ahol 28 dalt adott elő, saját számain kívül világslágereket és operát is.

2oo1-ben Albinoni "Adagio"-ját énekelte lemezre, amelynek producere Gömöry Zsolt volt, 2oo2-ben pedig elfogadta a Moulin Rouge felkérését, az akkori műsor dívájaként.

A második album munkálatai 2oo5-ben kezdődtek, a zeneszerzők Hrutka Róbert és Závodi Gábor, a szövegírók Miklós Tibor és Duba Gábor.

[2010.07.26.]

Kiadványok
stúdió
Tissy: Egyedül (2004)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
For Sale Brand New Apple iPhone 11 Pro hangszer [2020.06.08.] apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Újra nyit a Madách Színház! 
Duett koncertek a csillagfényes tetőteraszon! Július 2-4....beszámolók még