2024. május 19. | vasárnap | Ivó, Milán nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Póker - a komoly könnyűzene
Újra Wastaps köszöntheti az újjáalakult zenekart
Egy kis New York  Budapesten - Frank Sinatra Esten jártunk
Meglepő, de igaz! Nemet mondott a világsztár kérésére a magyar énekes 
Premier! Majsai Gábor újdonsága nagyot szól - hallgasd meg
Megfújták Majsai Gábor trombitáját!
Új dal, érdemes meghallgatni - Majsai Gábor: Ne engedj még el
Képgalériák
Majsai klipforgatás plázában
Kapcsolódó Kiadványok
Majsai Gábor: Swing és a boogie
Kapcsolatok
Majsai Gábor
Fourtissimo (The Fourtissimo Jazz Orchestra)

Nő nélkül az életem - Majsai plázás nótája megtalálta a helyszínét!

Majsai Gábor leforgatta legújabb videoklipjét, stílusosan egy új plázában. 

És ha már forgatás akkor ott is voltunk kérdezgettünk szorgalmasan. Előszőr Gábort:

- Hogyan keletkezett a Nő nélkül az életem?
- Ember Peti barátommal idén nyáron készítettük ezt a nótát ún. electro swing stílusban. Mindig is foglalkoztatott a műfajok keveredése, a különféle stílusok kipróbálása, ez az irányzat ráadásul külföldön kifejezetten népszerű mostanában a közönség és a DJ-k körében, úgy gondoltam, miért ne próbáljuk meg itthon is. Zeneileg hamar összeállt az anyag, a szöveggel viszont kicsit bajlódtunk, mert nem egyszerű olyan tartalmat hozzátenni a könnyed, vidám, lüktető ritmushoz, ami hasonlóan szórakoztat, ráadásul szól is valamiről. Végül jött ez a plázás ötlet, és úgy éreztük, elkaptuk a lényeget!

- Tehát a klip apropója a pláza?
- Igen, tulajdonképpen így van. Adva van egy férfi, aki utál vásárolni, nem bírja a plázákat, viszont nagyon is bírja a csinos hölgyeket, akiknek a kedvéért még ezt a szörnyen fárasztó dolgot is hajlandó elviselni, mert mi is lenne velünk nők nélkül?

- Hogyan készült a klip forgatókönyve?
- Ez már valóban egyszerű volt. A szöveg eléggé adja magát, kép nélkül is magunk elé tudjuk képzelni a szituációkat, nem kellett mást tennünk, mint képpel „lekísérnünk” a dalt. Igazából ez egy hagyományos módszer, de úgy gondoltuk, egyszerre épp elég, ha a hangzás újszerű, fölösleges lenne telerakni képi effektekkel.

- Mennyiben illeszkedik a dal és a klip?
- A dal zeneileg friss, lüktető, élettel teli, a szöveg humoros és aktuális. Igyekeztünk ugyanezt visszaadni a képekkel, amihez kiváló helyszínt nyújtott a bevásárlóközpont a karácsonyi fényeivel, csillogásával, kissé felszínes, de barátságos atmoszférájával. Éppen erre a világra volt szükségünk.

- Hogyan állt össze a stáb?
- Ahogy az már lenni szokott, mindez a véletlennek volt köszönhető. A TV2 operatőre, Baji Tibor a KÖKI bevásárlóközpontban forgatott, itt találkozott a produceremmel, akivel beszélgetni kezdtek egy lehetséges videoklipről. Hamar közös nevezőre jutottak. Tibornak is tetszett a helyszín, izgalmasak voltak a fények, a nyüzsgés, aztán kézhez kapta a kész forgatókönyvet, és körülbelül egy hét alatt felállt az egész stáb, megszületett a részletes forgatási terv. Külön szerencse, hogy a Fourtissimo Jazz Orchestra is azonnal igent mondott a felkérésre, és stabil háttérbázisként fújták végig a dalt valamennyi jelenetben.

- Milyen volt a forgatás?
- Hazudnék, ha azt mondanám, nem fáradtunk el, mert 10 órát forgattunk megállás nélkül. Még cigarettaszünetet sem tarthattunk, ugyanis az egész házban nem lehetett dohányozni, csak a tetőkerten, a rendező pedig szigorúan tartani próbálta az ütemtervet, így nem engedhetett ki bennünket a tetőre – különösen a mélygarázsból. Az rengeteg időt elvitt volna. Szóval bevallom, morgolódtam néha, de azt hiszem, megérte a dolog. A bevásárlóközpont rengeteget segített, lehetőségünk volt az egyes üzletekben is forgatni, tehát különféle helyszíneken vettük fel az anyagot, így látványos képek születhettek. Az biztos, hogy okoztunk egy kis fennforgást a délutáni forgatagban: rengeteg kíváncsi nézőnk akadt a tömegben, volt, hogy ötször ismételni kellett egy jelenetet, mert valaki mindig belesétált a képbe, de az volt a koncepció, hogy minél életszerűbb legyen, azonkívül nem zárathattuk le a folyosókat egy ilyen forgalmas helyen.

- Mikor lesz a klippremier?
- Nagyon bízom benne, hogy hamarosan elkészülünk a vágással, és a klip karácsony előtt itt debütálhat, a Zene.hu oldalon, de saját internetes felületeimen csakúgy megjelenünk vele, mint a KÖKI Terminal bevásárlóközpont hivatalos és közösségi oldalain. Természetesen országos televíziós megjelenésre is kiküldjük, valamint háttéranyagul szolgál majd élő televíziós felvételekhez.

- Hol láthatunk legközelebb élőben?
- Hálistennek a decemberem elég zsúfolt most. A koncertek közül csak a legérdekesebbeket említem: 11-én Salgótarjánban lesz Sándor András újságíró barátom könyvbemutatója egy exkluzív egész estés show keretében, ahova a legkedvesebb interjúalanyait hívta meg. Néhány dalt énekelek itt, de fellép még többek között Korda György, Zséda, Tóth Vera, Szolnoki Peti is. Aztán december 14-én a NAV Big Banddel adunk egy nagyszabású karácsonyi koncertet a budapesti Munkácsy Palotában, ahol bemutatjuk most készülő közös ünnepi lemezünket. Valódi amerikai Christmas swing dalok szólalnak meg klasszikus hangszerelésben. A szilvesztert Galyatetőn töltöm – na persze nem üdüléssel: a nagyszálló báltermében adok egész estés koncertet.

Az előadó elsőre csak ennyit kívánelmondani a kliphez fűződő viszonáról, úgyhogy megkerestük producer-rendezőjét, M. Hefelle Krisztinát is:

- A mostani klip mennyire tekinthető tipikus magyar klipnek?
- Abszolút tipikusan magyar abból a szempontból, hogy igazi low-budget munka. Másrészt inkább hagyományosnak mondanám a helyszínválasztás és a dramaturgiája miatt, de úgy éreztük, ez passzol a leginkább a zenei anyaghoz. A lehetőség szerencsére adott volt: a bevásárlóközpont szívesen fogadta a kezdeményezést, hamar megállapodtunk az operatőrrel, és a Fourtissimo zenekar segítsége szintén nélkülözhetetlennek bizonyult. A Nő mint szereplő megtalálása okozott egy kis fejtörést, hiszen kulcsfontosságú a sztoriban, végül Nagy Márta személyében – úgy érzem – elképesztően jó választásnak bizonyult. Ami magát a klip elkészítését illeti, sokan kérdezik tőlünk, egyáltalán van-e értelme az ilyesminek, hiszen, a kereskedelmi televíziók nem játszanak klipeket. Azt gondolom, ez a nóta mégis megérdemelte, hogy leforgassuk hozzá a képi anyagot. Jellemző a dal sikerére, hogy már számos országos rádió játssza, tehát egyáltalán nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a televízióban is megjelenjen. Ez költségvetésünk szempontjából megér egy kis kockázatot.

- MIlyennek értékeli a forgatást?
- Igyekeztünk a lehető legtöbbet profitálni abból, hogy egy hatalmas pláza különféle helyszínein van lehetőségünk megjelenni az üzletektől a parkolóig. Mindenki fegyelmezetten dolgozott, igaz, hogy a végére már senki sem érezte a lábát, szerintem minimum 8-10 kilométert gyalogolhattunk összesen a hatalmas épületben, de nagyon nagy szerencsénk volt ezzel, mindenképpen ki akartuk használni. Olyan sokáig forgattunk, hogy a végén a zenekari autó bent ragadt a parkoló éjszakára lezárt részében, egész kalandos volt a plázaüzemeltetés ügyeletével kiszabadítani a fiúkat a rács mögül.

SirOesh

[2013.12.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK hangosítás/cucc [2024.05.18.]
SÜRGŐS HITELEK koncertjegy [2024.05.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még