2020. július 8. | szerda | Ellák nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Spartoo - Summer Sales- kiárusítás - akár 60%
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
III. Hard találkozó sztárokkal
Jeff Scott Soto újra Budapesten énekel
Angolul, új énekessel próbálkozik a H.A.R.D.
Hajrá, rock!
Hungarian Metal Awards 2005 - a nyertesek
Indul a Rock-karaoke Bajnokság!
Jön a huszonegyedik Sitkei rockfelsztivál - eláruljuk a fellépőket!
Kalapács József: Alapvetően rockzenész vagyok
Keményen ünnepel a népszerű lap
Ma este Fonogram Gála az M1-en sok díjjal és fellépővel!
Szép emlékek a sitkei rocfesztiválról - fotókkal
Zenéljünk  Zeffer Andrásért
Zúzda színpad
Kapcsolatok
Frank Zappa
HARD
Led Zeppelin
Legnépszerűbb csengőhangok

"Halvány gőzöm nincs" - Interjú a H.A.R.D. új énekesével, Björn Lodin-nel

A svéd Björn Lodinnal lép fel ezentúl a H.A.R.D. A nagymúltú rockzenekar előtt most talán nagyobb a lehetőség, mint valaha volt. A skandináv sztárral a Judas Beast énekese/Aquincum basszusgitárosával beszélgetett.

- A változás a H.A.R.D.-nál pokoli gyorsan történt és egy picit hidegzuhanyként ért sokunkat az egyébként kiváló énekes B.Z. távozása, ráadásul pont egy angliai fesztiválfellépés után közvetlenül. Hogyan kerültél képbe?
- Az egész a merésről szól. Merni kell lépni úgy gondolom és így gondolták a H.A.R.D. együttes tagjai is. Érdekes egybeesés, hogy éppen csináltam egy lemezt a Baltimoore-val, aminek a szövegvilága pontosan erről szól. Jelen esetben az történt, hogy jött egy olyen pillanat, amikor lehetőség nyílt lépni és egy pici megbeszélés erről-arról után mindannyian úgy döntöttünk hogy mi merünk lépni.

- Találkoztál már személyesen a H.A.R.D. zenekar tagjaival?
- Nem, de tudod úgy van ez, hogy ha már találkoztál legalább egy, hideg teleket is megélt 80-as évekbeli rockerrel, akkor ahogy mondani szoktam, találkoztál mindegyikkel. De félre a viccet, nem találkoztunk még személyesen (még nem volt rá szükségünk sem). Öreg rókák vagyunk mindannyian ebben a játékban és mindegyikünk sok-sok éves szakmai tapasztalatai alapján pontosan tudjuk hogy mire van szükségünk ahhoz hogy ez az együttműködés tökéletes legyen. Egyébként is, van egy tervünk amiről még nem beszélhetek.

- Nálunk többen kedvelik a Baltimoore zenevilágát és fejet hajtanak énekesi teljesítményed előtt. A Baltimoore-ban azonban egy bizonyos fajta éneklés kell, de hogy lesz ez a H.A.R.D.-ban? Másképpen fogsz ott énekelni vagy pontosan ugyanúgy mint előtte?
- Megmondom őszintén halvány gőzöm nincs, hogy lesz ez majd… és tudod,pontosan ettől lesz érdekes ez a produkció.

- Apropó! Mi lesz a Baltimoore-val? Vége, vagy megy az is tovább párhuzamosan a H.A.R.D.-al?
- Nem, dehogy lesz vége! Ahogy csak öt percnyi időt tudok szakítani…már csinálom is az anyagot az új Baltimoore lemezhez. Szerintem jól elleszek mindkét projektben,lehet ezt ügyesen csinálni, hogy ne menjen egyik kárára sem. A Baltimoore-al különben sem kell az év 365 napján dolgozni, ám mindezek ellenére nagyon bízom benne hogy egy svéd turnét összehozunk az ősszel úgy,hogy én is ráérjek. Jelenleg éppen mostanra gyakoroltuk be a koncertprogramot alkotó 19 dalt. A mostani felállásban rohadt jók vagyunk és nagy kár lenne nem koncertezni együtt a zenészeimmel. Ha minden összejön, csinálunk is egy Live lemezt.

- Új énekes, általában új lemezt hoz egy zenekarnak. Lesz veled új lemeze a H.A.R.D.-nak?
- Az biztos, hogy azonnal elkezdünk írni együtt új dalokat. Begyakorlom a már meglévőket. Van egy csomó dalötletem, amik kifejezetten passzolni fognak a H.A.R.D.-nak. Ma még nem tudom megmondani kié lesz a dicső feladat, hogy kiadja az új lemezt.

- Lesz lehetőséged, hogy előhozakodj saját ötletekkel vagy… ?
- Nézd, én leszek a producer, felveszem és majd mixelem is a lemezt a saját stúdióban…bár egy csomó munka elvégezvek egy budapesti stúdióban, amennyire én tudom. Mint producernek, az lesz a feladatom, hogy a lemezre kerülő dalok tökéletesen szóljanak. Jó lesz ez az együttműködés, majd meglátjátok!

- Sokakkal beszélgettem, és senki nem érti miért pont a H.A.R.D. féle zenei stílus az, ami mostanában populáris. Azaz érzésem, hogy visszamentünk a 80-as évekbe, ami nekem speciel nagy öröm. Amint Beau Hill bejött a képbe…sokat segített a bandán, de tudod Te is hogyan történt..szóval szerinted miért?
- Nekem igazából fogalmam sincs arról hogy mitől lesz egy pár zenekar hirtelen sikeres…úgyhogy erre nem tudok válaszolni,annyit viszont elmondhatok, hogy minden siker alapja a zene szeretete és a befektetett munkába vetett hit. Ha ez nincs meg, akkor semmi nem megy de akkor viszont az a zenekar sem működik sokáig, az biztos.
Amennyire én tudom, a H.A.R.D. tagok korábban már megéltek szép időket is és rosszabb napokat is mégis mindegyikőjük kitartott az elveik, zenei elképzeléseik mellett a végső cél érdekében és tették ezt bármi áron…és ez nagyon szimpatikus volt számomra és hiszem hogy sok zenész számára utat mutattak most ezek a srácok.

- Hogyan fogtok együtt gyakorolni?
- Látod, ezt nem tudom…de amikor eljön az ideje,hidd el megoldjuk mi ezt is.

- Mit gondolsz, hogy megy majd a bandának veled és hogy megy majd neked a bandával?
- Remélem, hogy sikereink lesznek azzal amivel majd előrukkolunk. Mindenki 1000%-ot ad önmagából hogy a lehető legjobbat produkáljuk.

- Van-e a terveitek között egy H.A.R.D. turné Svédországban vagy éppen Európában?
- Annyit mondhatok csak, hogy rengeteg terv van most a zenekaron belül és körül, de még egy kicsit korai lenne részemről bármit is nyilatkozni erről.

-MetalAngel-

[2009.06.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
For Sale Brand New Apple iPhone 11 Pro hangszer [2020.06.08.] apróhirdetés
Otthoni játékok
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

Újra nyit a Madách Színház! 
Duett koncertek a csillagfényes tetőteraszon! Július 2-4....beszámolók még