2020. július 6. | hétfő | Csaba nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
"Fontos a magyar értékek megőrzése, előtérbe helyezése"- interjú Török Ádámmal
Itt az új Péterfy Bori klip! Nézd meg és pontozd!
Révész Sándor akusztikus kényeztetése - a Volt fesztivál legfrissebb hírei egy helyen
A rocktörténelem legvéresebb koncertje
Lágy, de igényes szerelemkorong - Sunrise Avenue: Popgasm
Nem eléggé "rázós" - JET: Shaka Rock
Kapcsolódó Kiadványok
Kontrollzé: A reklámok szünetében
Kapcsolatok
Kontrollzé
Legnépszerűbb csengőhangok

Szomorkás, színes alter - Kontrollzé: A reklámok szünetében

Idén 5 éves a Kontrollzé, a születésnapjukat pedig új lemezzel ünneplik, mely már nem annyira elektronikus, mint a Wavok c. 2004-es anyaguk, itt szinte minden élőben szól. Szomorkás, színes altert nyomnak, érdemes megismerkedni a zenéjükkel!

Korábban megszellőztettek már egy pár számot, pl. az ... és ahol üres (igen, kisbetűvel írják, ahogy a lemezcímet is) már március óta letölthető, készült rá egy klip is a stúdiómunkálatokról. Már a kisfilmből is kiderül, hogy nagyon emberi zene ez, emberi szövegekkel, emberi zenészekkel. Nem „művészkednek” rossz értelemben véve, nem arcoskodnak, csak alkotnak, megírják, ami jön belőlük.

Nem volt rossz anyag a Wavok, de ez sokkal érettebb, és (hálistennek) a zeneszerkesztő szoftvert takarékra állították, van egy kis ízlésesen adagolt billentyű-szintisampler meg effekt, de a zene nagy részét a zenekar és a vendégzenészek játszották fel.

A hazai alter vonal nyomdokain járnak, van pl. Heaven Street Seven-ös dal (Valahonnan sehová), de több helyen beugrik a Quimby is, pl. a Kapcsold c. számban, ami egy feelinges, jazz-es gitárszólót is rejt magában. A Lárma-lárva c. dal pedig ahogy elkezdődik, a 80-as évek popzenéjét idézi, vártam, hogy valami ősrégi dobgép és műbasszushangzás érkezzen, ehelyett doromb, egy kis billentyűkíséret és egy feszes, élő dobritmus következik, aztán egy rövid, Pink Floyd-ízű, R2D2 pittyegéseit is bevető átvezető rész után újra pulzál a feszült tempó és egy kicsit szólózik a gitáros is – az egyik legjobb dal a lemezen!

Az abszolút kedvencem a Csak rendben. Ezt is lehetett már korábban hallani, még elektronikusabb formában, több samplerrel, gépi dobbal, és készítettek rá egy videóklipet is a Sekély sírhant c. film anyagából. Érdekes, hogy a zene kifejezetten vidám, a szöveg viszont elég nyomasztó („hideg cseppek mosták a forró életet a halálba át”), de így együtt nagyon szép lett, igazi sötét romantika.

Egy korábbi dalukat is rátették a lemezre, A remény töredéke ugyanis már a legelső anyagukon, a Wavokon is rajta volt.

A lemezen az egyetlen gyenge pont az ének, ami néhol hamisba csúszik. Nem tragikus, az album ettől még élvezhető marad, de lehet még rajta finomítani. 8 számból áll az anyag, egyáltalán nem tűnik hosszúnak, mert nem unalmas, tele van ötletekkel, érzéssel, egyszerűen jólesik végighallgatni.

-TZ-

[2009.12.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
For Sale Brand New Apple iPhone 11 Pro hangszer [2020.06.08.] apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

Újra nyit a Madách Színház! 
Duett koncertek a csillagfényes tetőteraszon! Július 2-4....beszámolók még