2024. június 23. | vasárnap | Zoltán nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
December óta pihen a 15 éves rockzenekar - vajon miért?
Teltházas volt a Zorall „feketevágás” koncertje
Harlot
Kapcsolatok
Harlot

Harlot: "Szerencsére nem vagyunk időhöz kötve"

Régi motorosok már a Harlot tagjai, nemrég fejeztek be egy turnét a Zorallal, terjesztik a legutóbbi lemezhez kapcsolódó Souvenir DVD-jüket és készül az új album is. Hogy mit játszanak? Hát erre mondják, hogy tökös rock zene! Németh Győző basszusgitáros számolt be a legfrissebb eseményekről.

- Mennyi fogyott az Érzékek Birodalma lemezből?
- Őszinte legyek? Fogalmunk sincs. Gyanítom, hogy kínosan kevés. Egyébként azt sem tudom, mennyit gyártottak le. Mi a megjelenéskor kaptunk 200 darabot, aminek egy részét elajándékoztuk, aztán sokat elküldtünk kluboknak, koncertszervezőknek, online magazinoknak, újságoknak, és olyan 50-60 darabot értékesítettünk. No persze amilyen „reklámhadjáratot” indított a kiadó… Úgy vélem, mi a lehetőségeinkhez képest mindent megtettünk annak érdekében, hogy a Harlot név és a lemez bekerüljön a műfaj iránt érdeklődők látóterébe. Több mint 100 koncert két év alatt a Zorall vendégeként, klipek, a zenekar történetének legtöbb interjúja, lemezkritikája, elsősorban az írott sajtóban. Mégis, olyan idők járnak, hogy bár egyértelműen az eltelt három évben tettünk a legtöbbet a zenekar népszerűsítéséért, nem történt meg az áttörés. Kevés lemez fogy, a koncertek lekötése továbbra is nehézkes, távol a Kánaán. Ennek ellenére nem omlunk össze. Én tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy mit lehet, illetve mit lehetne kihozni belőlünk. Továbbra is dolgozunk az ügyön, illúziók nélkül.

- Koncerteken egy pár szerencsés rajongó ingyen hozzájuthat a Souvenir című DVD-hez. Milyen felvételek kerültek rá?
- Az új lemezhez készítettünk 6 klipet. Természetesen kis költségvetésű filmekről van szó, s miután nem sikerült bejutni az MTV-be, valamint a VIVA-ba, úgy gondoltuk, azért csak közszemlére kellene bocsátani ezeket az alkotásokat a honlapunkon, a YouTube és a MySpace oldalunkon kívül is. Tartalmaz még egy fotógalériát, valamint három kézikamerás koncertrészletet. Korrekt menüpontokkal, tokkal-vonóval, ingyenesen! A kiadvány koncepciójában, kiállításában szervesen kapcsolódik az Érzékek birodalmához. Jó lenne a következő anyagunk mellé hasonló extrákkal előrukkolni. Érdekes volt egyébként látni az arcokon a hitetlenkedést sok helyen, hogy ellenszolgáltatás nélkül kapnak Souvenir-t!

- Az elmúlt 16 év alatt volt 4 lemezetek és számtalan koncert. Mi az, ami még mindig erőt ad nektek a folytatáshoz?
- Hát, nem a „siker, pénz, nők, csillogás”, az biztos! Jó barátok vagyunk, ez az alap. Néhány esetben több évtizedes barátságról van szó. Azután mivel a zenekar igazából sosem volt a csúcson, nincs miért megkeserednünk. Ha hiszed, ha nem, mi még annak is tudunk örülni, ha pl. valaki a Fórum rovatunkba ír, hogy vár bennünket Szentesen; no meg hát a legfontosabb, hogy imádunk zenélni, színpadon lenni, alkotni. Ez egyszerűen belső késztetés. Ha valaki egyszer megfertőződött, úgysem bír kiszállni egykönnyen.

- Hogy sikerült a Zorall turnét megcsípni és hogy fogadott benneteket a közönség?
- 2007-ben a lemezmegjelenést követően saját szervezésben koncerteztünk. Azonban úgy gondoltuk, ha már van egy országos terjesztésű anyagunk, megérdemelne valami ütősebb promóciót. Beszéltünk Hangyával, aki korrekt feltételeket ajánlott, így aztán a Zorall zenekar vendégeként barangoltuk be az országot két éven át. Olyan helyekre juthattunk így el, ahova önerőből nem sikerült volna. A Zorall ugye tulajdonképpen egy feldolgozás-zenekar, mi mégis úgy ítéltük meg, hogy a rajongótáboruk - összetétele és életkora alapján – célközönség lehet számunkra is, és nem is csalódtunk. Szaszáék pedig abszolút jó fejek voltak, allűröktől mentes barátságos arcok. Külön köszönet Boros Pöpinek, aki néhány bulin kisegített bennünket, és nem szeretnék megfeledkezni a technikai személyzetről sem. Koti, Jani, Baga gondoskodtak róla, hogy ne érezzük magunkat sehol alárendelt szerepben. Azt gondolom, nem vallottunk szégyent sehol, sok tapasztalattal gazdagodtunk és össze is rázódtunk. Remélem, lesz lehetőség még együtt játszani, Hangya egyébként nem zárkózott el a jövőbeni együttműködéstől.

- A szövegeitekben a csajok kapnak hideget-meleget. A női közönségtől milyen visszajelzések szoktak jönni?
- Én úgy gondolom, hogy csak az első két lemez tematikája volt csajozós. A címével ellentétben már a tíz évvel ezelőtt készült Üzletszerű kéjelgés is komolyabb hangvételű szövegeket tartalmazott. Olyan párkapcsolatokat boncolgató borult témákat. Senki sem reklamált egyébként eddig, szerintem nincs is miért. Az új lemezanyaghoz eddig elkészült szövegek is az eddigi vonalat képviselik, és amíg én felelek értük, ez valószínűleg így is marad.

- Milyen mai zenéket hallgattok?
- Én személy szerint nem annyira „rockerkedek” e téren. Muse, U2, Moby, Audioslave, Velvet Revolver, az örök etalon Ian Astbury és a Cult, Jane’s Addiction, Red Hot Chili Peppers, Alice in Chains és Morcheeba lemezeket hallgatok. Szóval mindenevő vagyok.

- Ha kipihentétek az országos turnét, mi lesz a következő lépés?
- Az első és legfontosabb az új lemezanyag elkészítése. 2009-re terveztük, de a sűrű koncertezés, a család és a munka mellett nem tudtuk érdemben foglalkozni az új témákkal. Természetesen nem hanyagoljuk el a bulikat, de lényegesen kevesebbet fogunk játszani, mint az elmúlt két évben. Egy olyan anyagot szeretnénk készíteni, amire majd évekkel később is elégedetten tekinthetünk vissza. Szeretném, ha ezzel az albummal kapcsolatban végre minden klappolna: a hangzás, a borító, a reklám, stb. Szerencsére nem vagyunk időhöz kötve, remélem, sikerül megvalósítani az elképzeléseinket.

- TZ -

[2010.02.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.20.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

10 éves lett a Mamma Mia! musical a Madách Színházban - képriport
A Madách Színház 2014-ben...

Megnéztük az 80s Disco Retro Festivalt a Budapest Parkban - képekkel
Hazai és nemzetközi...

Tátott szájjal az Esti Kornélon
Őrületes Palaye Royale koncert a Barba Negrában
Megnéztük a Hungáriát a Puskásban - képekkel
Nagyot szólt a Dinamit 45 éve! - képriport
Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
beszámolók még