Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. február 19. | kedd | Zsuzsanna nevenapja
    cdbolt.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
A sikeres év után még egy ilyet tervez Feke Pál
Veres Robi ismét beszólt! Feke Pál éppen a somlóit ette, amikor meglepték
Kapcsolatok
Zalatnay Sarolta (Charlotte Sachert)

"Dicsőség a Pepita címlapjára felkerülni!” - interjú a lap igazgatójával

A Pepita Magazin üde színfolt a mai magyar nyomtatott sajtótermékek között. Olyan minőségben és hangvétellel foglalkozik az előadóművészekkel, amely hiánypótlásnak is felfogható. Szűcs Balázzsal, a lap igazgatójával beszélgettünk.

– Sokszor az általunk életre hívott termékekre úgy tekintünk, mintha gyermekeink lennének. Mit érez most a tulajdonos? Elégedett a “csemetével”?
– Ebben a válságos évben nagy dolog, hogy el tudjuk kezdeni a harmadik évünket is. A színház, a kultúra világában mozgunk, ami ma még kevésbé támogatott és elismert területe az életnek. Ennek ellenére megpróbálunk egy színvonalas havi magazint csinálni. Az itt megjelent vendégekből leszűrhető, hogy a szakmabeliek nagyon szeretik a lapunkat. Mondhatom azt is, hogy ma Magyarországon nem igazán van olyan színházhoz kötődő ember, aki ne ismerné a magazint. Ennek reményében, hogy ez továbbra is így marad, megcsináltuk ezt a kis szülinapi zsúrt.

– Jöjjön egy kis számadás! Melyek azok az eredmények, amelyekre a leginkább büszkék?
Saját magunk építettük fel a kiadót, viszonylag kis cég vagyunk, önerőből indultunk el. Egyik legnagyobb büszkeségünk, hogy a kezdő csapat van még a cégnél, szeretnek velünk, nekünk dolgozni az emberek. A másik büszkeség, hogy ma már eljutottunk oda, hogy egy színésznek, színművésznek dicsőség a Pepita címlapjára felkerülni. Ez már egyfajta rangot jelent a művész világban.

– Akkor már nem lehet tovább kerülgetni. Kinek köszönhető a Pepita elnevezés? – Nagyon sokat gondolkoztunk. Van jobban a művészeti világhoz passzoló cím is, kétségtelen. Viszont szerettük volna felhívni a címsorra is a figyelmet, hiszen a címsorunk nem a klasszikus piros-fehér kombináció, hanem fekete-fehér párosítás. Ebből is eredt, hogy a címünk is legyen Pepita.

– Mennyire fontos, hogy zenei tartalom is megjelenjen a lapjaikban?
Mi a kultúra minden ágát szeretnénk megmutatni. Elsősorban a színház világát, ezen belül zenés darabokkal is, na meg a zenészekkel, szerzőkkel is foglalkozunk. Mindenkinek megpróbálunk egy kis helyet szorítani, persze, amennyi belefér, amennyit a száz oldalnyi terjedelem megenged.

– S milyen terveik vannak 2010-re?
Annak örülnék, ha a jelenlegi eladási számunk maradna, esetleg növekedne.

– Váltsunk kicsit át a kulisszatitkokra! Milyen dolgok irányítják Önöket a lap szerkesztésekor? Milyen elvárásoknak kell megfelelniük?
– Amikor a lapot indítottuk, azt éreztük, hogy a mai magyar valóság már telített a bulvárral. Ezért mi egy picit minőségibb, igényesebb szórakoztatásra helyeztük a hangsúlyt, ami a lap küllemében is meglátszik. Vastagabb, igényes papírra nyomjuk. Nem sajnáltuk a pénzt arra, hogy olyan nyomdai eljárást alkalmazzunk, amit kevés lap engedhet meg magának. Az igényesség a vezérfonal. Nálunk olyan színművészek, énekesek is megszólalnak, akik máshol nem. Nekünk szívesen adnak interjút még akkor is, ha másik lapnak nem. Gondolok itt a különböző bulvárlapokra...

– Avasson be minket! Mivel is telik a napja a lap igazgatójának? Milyen feladatok tartoznak Önhöz?
A tartalmi rész főnöke a főszerkesztő. Az ő feladata az újságírók, a tartalmi részek valamint a többi közreműködő szakember figyelemmel kísérése, irányítása. A lapigazgató feladata az, hogy megteremtse a kellő anyagi alapot a lap működtetéséhez. Ez egyben jelenti a reklámozók bevonását az újságba, a lapszám eladás fokozását, kapcsolattartást a nyomdával. Ezen kívül a nem tartalmi részhez tartozó munkaügyi kérdések megoldása is ebbe a feladatkörbe tartozik.

– Zenei téren mi felel meg az ízlésének? Egyáltalán be lehet építeni saját ízlést a rovatba? Vagy teljesen ráhagyja a főszerkesztőre a döntést?
– Minden hónapban tartunk egy lapindító értekezletet, ahol megbeszéljük a következő havi témákat. Jelen vagyok, de nem én javasolok, mert nem vagyok szerkesztő, sem főszerkesztő. Ám mint ahogy minden embernek nekem is vannak kedvenceim. Van egy Viva De La Musica című rovatunk, ahol a zene világából mindig egy neves előadót mutatunk be. Itt szoktam javaslatokat tenni, de szigorúan demokratikus úton, azaz vagy elfogadja a főszerkesztő, vagy nem, de semmiképpen sem erőltetem rá hatalmi szóval a kedvenceimet.

– Akkor máshogy közelítsük meg ezt a kérdést! Milyen zenei fogyasztó Ön? Mennyire jár koncertekre és milyen irányzatokat kedvel?
Elég vegyes vagyok. A mai teljesen könnyed pop zenétől a régi metál együttesektől, az örökzöldekig mindent meghallgatok, van akit szeretek. Ez abból is adódik, hogy van egy másik vállalkozásom is, aminek a keretei között lemezkiadással is foglalkozom, így elég sok fajta zene eljut hozzám.

– Nos, akkor helyben is vagyunk. Meséljen erről a lemez kiadásról!
Elsősorban kereskedelmi oldala van, bár a mai világban nem lehet ebben túl nagy nyereséget elérni. Szeretem a zenét, kedvelem az előadó-művészetet. Kiadtam már olyan művésznek is lemezt, akinek annyira nagy anyagi elismerést nem szerzett, viszont valamiért kedveltem és úgy döntöttem, kiadom a művét.

– Zenei CD-k közül melyik az a kiadvány, ami valóban nagyon sikeresnek bizonyult?
Az elmúlt három négy évben Zalatnay Cini utolsó két lemezét, Kovács Erzsi utolsó CD-jét, Rácz Kati lemezét is mi adtuk ki. Ezek úgy gondolom elég jó példányszámban keltek el.

– S ennél a témánál maradva: a lemezek kiadását illetően milyen terveik vannak?
Az elmúlt időben nagyon sokat változott a zenei piac. Nagyon erősödött az internetes zenei letöltés, ami visszaveti a forgalmat. Illetve a hamisítványok. Nap, mint nap találkozunk hamisítványokkal. Ez ellen nem nagyon tudunk mit tenni. A már eddig is kiadott előadókkal próbálunk továbbra is együtt dolgozni. Fiatal tehetségeket is megpróbálunk felkarolni. Most készül egy Berti nevű kislány anyaga, akinek eddig még nem volt semmiféle anyaga sem látható. Vele egy klubban találkoztunk és nagyon megtetszett, amit csinál. Megpróbáljuk őt is befuttatni ebbe a zenei világba.

– Milyen úton lehet önökhöz eljuttatni bármiféle anyagot?
A honlapunkon működtetünk webáruházat és ott mindenféle elérhetőség is megtalálható. Előfordul, hogy más előadó ajánlja be az illetőt.

– A magazinjuk webes elérése nem túlzottan aktív, rendszeresen frissülő oldal. Tervezik ennek a fejlesztését? Hisz manapság az interaktivitás fontos tényező…
Eddig az volt a gondolatmenetünk, hogy a havi aktuális anyagokat picit később rakjuk fel, hogy a nyomtatott verzióhoz jussanak hozzá az emberek. Majd ezek archív anyagként kerültek fel. A jövőben lesznek itt is fejlesztések. Bár havilap vagyunk, de hetente jelennek majd meg aktualitások, riportok.

- Bíró Zsolt - Havassy Anna Katalin -

[2010.03.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Zeneszerzéssel,dalok írásával foglalkoz egyéb [2019.02.19.]
Zongora tanítás,korrepetálás 15.ker tanár [2019.02.06.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
Zene.lap.hu

Megnéztük Gájer Bálint új műsorát az Orfeumban - képekben 
A sármos énekes Swing ’N Pop...

Harminc év rock and roll, három éjszaka alatt a Tankcsapdával - képekben
Rendhagyó módon...

Megnéztük Veres Mónika Whitney Houston-estjét az Orfeumban - képekben
Egy szilveszteri éjen át a Kowalsky meg a Vegával
Megható módon búcsúzott az ünnepektől a Neoton Família Sztárjai 
beszámolók még