2024. május 21. | kedd | Konstantin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Sárga Taxi
Beszálltunk a Sárga Taxiba és boldogok lettünk
Körüljártuk a Sárga Taxit!
Teli tankkal vág neki a Sárga Taxi Budapestnek!
A sok fellépés miatt ketten is távoztak a zenekarból - reagált a kilépett tag
A Sárga Taxi igazi "szerelemgyerek"
Kapcsolódó Kiadványok
Sárga Taxi: Így lettem...
Kapcsolatok
Sárga Taxi
Bokányi Zsolt "Boka"
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Jótékonysági koncert a Sárga Taxi zenekarral
[2010. március 20.
szombat 21:00]

Rock and Roll ütemben érkezik a segítség

A Fejér megyében és országszerte nagy ismertségnek és sikernek örvendő Sárga Taxi zenekar alig egy hónapja ünnepelte rangos műsorával fennállásának 13. születésnapját. Március végén újabb „bulit” terveznek, ezúttal azonban jótékonysági koncertre várják nemcsak a zenei rajongókat, de minden segíteni kész embert.

Az elmúlt hetekben a helyi média is foglalkozott a székesfehérvári nyolcesztendős kislány, Szabó Fédra ügyével, aki a megyeszékhely Református Általános Iskolájának diákja.

Az elmúlt fél évben egészségi állapotában komoly károsodás következett be. Emiatt fordul a jóérzésű emberekhez segítségért.

– Még 2009. júniusában történt velem egy váratlan esemény. Egy hét leforgása alatt kerekesszékbe kerültem, amelynek kiváltó oka: szemideg-, agyvelő-, és gerincvelő-gyulladás, azaz Devic-szindróma – fogalmazza meg a nyilvánosságnak szánt fényképes levelében a kislány.

Jelenleg az országos Rehabilitációs Intézetben, Budakeszin küzd a gyógyulásáért. A lány nem adja fel, napjainak nagy részét a javulását elősegítő mozgásfejlesztő foglalkozások teszik ki.

Szülei segítségével megismerkedett egy orvosprofesszorral, aki természetes alapú tablettákat ajánlott neki a gyógyszeres kezelések mellé. A terápiák miatt cukortartalmú élelmiszereket nem fogyaszthat és azt is gondosan meg kell válogatnia, hogy milyen folyadékokat ihat. Fédra kezeléshez elengedhetetlen gyógymasszőr és a gyógyszeres kezelések havi költsége, valamint az izomsorvadás elkerüléséhez szükséges speciális kerékpár beszerzése olyan tetemes összeget emészt fel, mely - mint mondani szokás - egy hazai középvállalkozás költségvetését is meghaladná - nemhogy egy átlagos keresetű magyar családét.  A diáklány leveléből azt is megtudjuk, hogy a gyógyszeres kezelés havonta több mint 100 ezer forintba kerül, míg a speciális kerékpár 700 ezer forintért szerezhető be.

A református kislány szülei gyermekük mielőbbi gyógyulása érdekében természetesen mindent elkövetnek, és igyekeznek az anyagi terheket is felvállalni.

A zene most tényleg segíthet!

Megvallom, nem kedvelem a reklámújságokat, általában olvasás nélkül dobom el őket. Most azonban az egyik városi lapba beleolvastam és megakadtam a szemem Szabó Fédra segítséget kérő írásán – mondja érdeklődésemre Bokányi Zsolt énekes művész, a székesfehérvári Sárga Taxi együttes vezetője.

A fiatalember határozott véleménye, hogy nincsenek véletlenek, s ezért neki meg kellett látnia ezt az írást. Mint mondja, megdöbbentette a kislány hirtelen egészségromlása, hiszen az írásból kiderül, a Devic-kór egy hét alatt bénította le. Az első gondolata az volt: itt segítenie kell!

Nem hisz a véletlenekben!

Felnőtt fejjel keresztelkedett és konfirmált a Székesfehérvári Református Egyházközségben, elfogadta megváltójának Jézus Krisztust. Hisz Istenben, lakóhelyén a helyi gyülekezetet rendszeresen látogatja.

– Feltettem a kérdést magamban: Uram, ha egy együttesben zenélek, akkor mutasd meg nekem, mit tudsz velem kezdeni, hogy segíthessek ezen a kislányon.

Boka arra gondolt, hogy a Sárga Taxi rock' n roll csapattal jótékonysági estet tartanak és a jegyárakból származó teljes bevételt felajánlják Fédra gyógykezelésére. Döbbenetes és egyben megható jelenet volt számára, amikor zenésztársai, miután megosztotta velük ötletét, egyemberként e nemes kezdeményezés mellé álltak.

- Hamarosan remélem én is édesapa leszek, ezért ha még csak gondolatban is, de el tudom, képzeli, milyen szörnyű lehet egy szülőnek, ha szenvedni látja gyermekét. Természetes, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy segítsen neki. Most szerény eszközeink segítségével mi is így szeretnénk tenni. Hiszem és tudom, hogy zenekarunk, és maga az előadás mindössze egy kapocs, a segítséget az Úr adja! De minden résztvevő is, aki az 1200 forintos belépőjegy megvásárlásával támogatni fog egy jó szándékú kezdeményezést – fejtette ki Bokányi Zsolt.

A jótékonysági koncerten a megszokott, hagyományos rock' n roll műsoros estet láthatják a vendégek március 20-án, szombaton 21 órai kezdettel Székesfehérváron a Petőfi Mozi Music Pub helyiségében, amely egyben a Sárga Taxi klubja.

Aki Szabó Fédra gyógyulásban anyagilag is tud segíteni, az OTP 11773360-00887531-es folyószámla számra utalhatja át felajánlást a kislány nevére.

– Szűcs Gábor –

[2010.03.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás » oktatás [2024.05.19.]
SÜRGŐS HITELEK hangosítás/cucc [2024.05.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még