Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2020. április 2. | csütörtök | Áron nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 
Kapcsolódó cikkek
Az én utam a hajban van - A férfi, aki a sztárokat nyírja
Képekben! A Bajadér az Operettben - nem csak az isteneknek énekel
Egy szenvedélyes Szentivánéj az Operettszínházban
Megérkezett doktor úr! A Nagymező utcában mindig van új a nap alatt
 Peller Károly a Tháliába mutatja be az Ez operett! anyagot
Képgalériák
Madame Pomoadour
Kapcsolatok
Huszti Péter
Kalocsai Zsuzsa
Oszvald Marika
Peller Károly
Vadász Zsolt

Madame Pompadour megkezdte hódítását a Budapesti Operettszínházban, fotókkal

A XVIII. sz. Franciaországába repít minket vissza Leo Fall operettje, a Madame Pompadour. A szellemes és ironikus bevezetés – mi volt az 1700-as évek francia közéletében az, ami ma már „elképzelhetetlen” - sejtetni engedi, mire számíthat, aki beült az előadásra.

A történet röviden: Míg XV. Lajos vidéken vadászgat, a király szeretője, Madame Pompadour álruhában, komornája kíséretében ellátogat egy kocsmába, hogy megtalálja az Igazi Férfit. Itt mulat René ’Estrades gróf is, aki elunta szépséges, de kissé unalmas feleségét és keresi az Igazi Nőt. Szerelem első látásra. Ám kibontakozását elodázza a rendőrminiszter és a titkos rendőrség akciója, akik Pompadourt akarják leleplezni.

Madame Pompadour azonban feltalálja magát, ügyesen a maga és komornája javára fordítja a helyzetet.  A további cselekmény is az operettekre jellemző meglepő fordulatokkal van tele. Előkerül egy húgocska, betoppan a király és kiderül, kinek is dolgozik Róka, az álcázás nagymestere.

A darab kissé pikáns jeleneteit a jó ízlés határain belül tartotta Szinetár Miklós rendező, aki maximálisan kihasználta a helyzet-komikumot, a szereplők komikusi vénáját, a magyar nyelvben rejlő szóvicceket.

A szereposztás parádés. A bemutatón Madame Pompadourt Kalocsai Zsuzsa keltette életre. A primadonna a nő ezer arcát mutatja meg a színpadon, humorral átszőve, játéka éppúgy lenyűgöző, mint a hangja.

Képek az előadásról - klikk a fotóra

A szerelmes, bár kissé állhatatlan gróf bőrébe Vadász Zsolt bújt. Az ő szerepe nem olyan sokrétű; egy kedves, bohém férfi, aki menekül ragaszkodó felesége és kiszámítható élete elől. A sármos tenoristára mintha rászabták volna a szerepet, a hangja pedig most is elvarázsol.

XV. Lajost Huszti Péter alakítja. Már megjelenésével ovációt váltott ki és kitűnő a szeretőjében csalódott férfiként, a maga csöndes, fanyar módján.

Az Operett régi - új párosa Oszvald Marika és Csere László, akiket most a költő Calicot és Belotte, a komorna szerepében láthatunk. Énekelnek, táncolnak, bohóckodnak - élmény őket látni és hallani.

Faragó András, a törtető, de kissé együgyű rendőrminiszter és Peller Károly, azaz Róka, a titkos rendőr – vérbeli komédiások mindketten. Faragó Andrásra most a visszafogottabb, míg Peller Károlyra a túlzóbb gesztusok jellemzőek. Utóbbi természetesen bemutatja, hogy táncosnak sem utolsó.

Kékkovács Mara az elhagyott feleségként látható a darabban, vidéki hölgyből válik párizsi dámává – a parodisztikus ábrázolás még inkább kiemeli a különbséget.

Kellemes zene, fordulatos cselekmény, pazar, korhű jelmezek, ötletes koreográfia, humor és sztárszereposztás – kell ennél több a jó szórakozáshoz?

 -BKA-

Képek az előadásról - klikk a fotóra

[2010.05.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
amelia szolgáltatás [2020.04.01.]
Nagyon megbízható magánhitel-ajánlat egyéb [2020.03.11.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik
koncert.lap.hu

Bemutatták a Hello Again musicalt a Pinceszínházban - képek
Egy utcalány egy katonával.......

Gutenberg! A Musical! - képek az előadásról
Homonnay Zsolt és Peller Károly rendezésében...

cdbolt.lap.hu
Nikola Tesla - Végtelen energia musical show ősbemutatón jártunk
Képes beszámoló! Five Finger Death Punch, Megadeth és Bad Wolves az Arénában
beszámolók még