Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2020. március 30. | hétfő | Zalán nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Képekben! A Bajadér az Operettben - nem csak az isteneknek énekel
Mága Zoltán: "Életem vágya teljesült, sírtam a meghatódottságtól"
A Polyák-Homonnay házaspár csemegét ígér
Díjátadás és gálaest a Budapesti Operettszínházban - közöljük a részleteket
Ez az életem, ez az álmom! - interjú Rózsával, akiről még sokat hallunk
Rangos díjakat adtak át a Magyar Operett Napján
Sopronban elevenedik meg a fiatalok drámája
Képgalériák
Ez operett! sajtóbemutató
Kapcsolódó Kiadványok
Peller Károly: Ez operett
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Peller Károly

 Peller Károly a Tháliába mutatja be az Ez operett! anyagot

A legnépszerűbb operett-slágereket tartalmazza Peller Károly, a Budapesti Operettszínház tagjának, a bécsi Volksoper vendégművészének első CD-je. 15 sikerszám hangzik fel a lemezen, melyek felét kolléganőivel, Kalocsai Zsuzsával, Oszvald Marikával, Fischl Mónikával, Kékkovács Marával, Szendy Szilvivel, Bódi Barbarával és Peller Annával szólaltatja meg a lemezen.

Az operett nagyon is élő műfaj, sőt, egyre népszerűbb határainkon belül és külföldön egyaránt. Hogy mi a siker titka?

Egyrészt a téma, hiszen a művek mindegyike az őrült szerelemről szól, másrészt maguk a dalok, a dallamok, melyek, ha bárhol a világon megszólalnak – gyakorlatilag mindent visznek. Jól példázza a sikert, hogy a legnagyobb operett-slágerek (Cintányéros cudar világ, Délibábos Hortobágyon, Shimmy, A bugaci határon, Éjjel az omnibusz tetején) – után a Budapesti Operettszínházban megáll az előadás, a tapsrend alatt pedig állva követelik a nézők újra a legnépszerűbb dallamokat.

Peller Károly, a műfaj egyik legismertebb fiatal képviselője most ezeket, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Szirmai Albert, Zerkovitz Béla, Kacsóh Pongrác, Huszka Jenő szerzeményeit gyűjtötte össze Ez Operett!! című albumába, melynek több különlegessége is van. Egyrészt az énekes-színész kilép megszokott szerepköréből, s bonvivánok által énekelt sikerszámokat (Hej, cigány…, Emlékszel még?) is megszólaltat, másrészt több olyan dalt is előad (Egy rózsaszál szebben beszél…, Darumadár fenn az égen…, Gerbeaud-dal), melyek eddig nem szerepeltek repertoárján.

Természetesen a lemezről nem hiányoznak a táncos-komikus állandó sikerszámai sem (A szép kis cirkusztáncosnők…, A banda élén, míg megyek…, Jaj, lányok nélkül élni…, Te, rongyos élet…, Kislány, vigyázz!, Szép város Kolozsvár, Húzzad csak kivilágos virradatig…). S mivel páros műfajról van szó, Peller Károly a számok felét legkedvesebb partnereivel, a Budapesti Operettszínház vezető primadonnáival és szubrettjeivel adja elő: hallható az albumon Oszvald Marika, Kalocsai Zsuzsa, Fischl Mónika, Szendy Szilvi, Kékkovács Mara, Bódi Barbara és a névrokon Peller Anna.

Képek a sajtóbemutatóról - galéria

A műfaj jelenlegi legkiválóbb képviselői, valódi sztárjai szerepelnek hát a CD-n, ami gyakorlatilag hiányt pótol. Évek óta nem jelent meg hasonló lemez, mely ezeket az örök slágereket tartalmazza.

Persze lehet az operettet nem szeretni, de az is tény, hogy a 15-ös dallista számai egyrészt elandalítják, másrészt jókedvre derítik legtöbbünket. Egyértelmű, azok vannak többen, akik jól ismerik e sikerszámokat, s Peller Károllyal együtt éneklik majd otthon, hisz’ a dallamok, s a szövegek többsége ismerős mindenki számára. Persze kivételek akadnak, például a Shimmy, mely örökzöld új szövegét Müller Péter Sziámi írta – jól példázza ezt is, hogy az operett új életre kelt az utóbbi években.

Legjobbkor jelent meg hát e CD, s nem csak otthon lesz érdemes hallgatni a dalokat, hanem élőben is, a lemezbemutató koncerten, 2009. december 9-én a Thália Színházban, ahol az is kiderül, e cintányéros, délibábos, te rongyos életet– Kolozsváron, a bugaci határon, vagy éjjel az omnibusz tetején egy dolog biztos felvidítja, s ez az operett!

[2009.12.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Nagyon megbízható magánhitel-ajánlat egyéb [2020.03.11.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
koncert.lap.hu

Bemutatták a Hello Again musicalt a Pinceszínházban - képek
Egy utcalány egy katonával.......

Gutenberg! A Musical! - képek az előadásról
Homonnay Zsolt és Peller Károly rendezésében...

Nikola Tesla - Végtelen energia musical show ősbemutatón jártunk
Képes beszámoló! Five Finger Death Punch, Megadeth és Bad Wolves az Arénában
beszámolók még