2024. július 15. | hétfő | Henrik, Roland nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Nyári Károly az ismert producerrel dolgozik
Kapcsolatok
Nyári Károly
Kapcsolódó események
Nyári Károly: Love Story - Koncert Show
[2010. szeptember 22.
szerda 20:00]

Nyári Károly pihenőnapot tart, de nem enged a 48-ból

A zongorista-énekes június 29-én ünnepli a születésnapját. A szeptember 22-én a Műpában fellépő előadó 48. alkalommal ünnepelhet.

Nyári Károly klasszikus zongora-tanulmányait szülővárosában, a győri Liszt Ferenc Zeneiskolában kezdte. Tizenhárom évesen már első helyezést ért el egy országos zongoraversenyen.

A középiskolát a győri Zeneművészeti Szakközépiskola klasszikus zongora tanszakán folytatta, de érdeklődése egyre jobban a jazz felé fordult. Gonda János növendékeként a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatórium jazz-zongora tanszakán szerzett előadóművészi és zongoratanári diplomát.

Az előadó 1986-tól Hollandiába kapott meghívást, ahol elegáns hotelekben, „piano bar”-okban amerikai zongoristák váltótársaiként kezdte pályáját.

Itt lehetősége nyílt találkozni, valamint együtt játszani több világsztárral Pl.: Chaka Khan, Gloria Estefan, Mariah Carey, Phil Collins, Elton John stb., akik mind szívesen hallgatták játékát. Chaka Khan a Music Television-beli felvétele után, több órán át együtt énekelt a népszerű zongoristával.

Hosszú évekig tartó külföldi tartózkodása alatt számos televízió- és rádióműsor sztárjaként is fellépett. Sikereire való tekintettel megkapta a holland állampolgárságot.

A nemzetközi sikerek és fellépések után a virtuóz zongorajátékáról és jellegzetes énekhangjáról híres előadó 1992-ben visszatért Magyarországra.

Felkérést kapott a Grand Hotel Corvinus Kempinski Budapest Corvinus Piano bárjában való közreműködésre, melynek kapcsán a kiváló képességű muzsikust néhány éven belül itthon is „felfedezték” és nagy népszerűségre tett szert.

A fellépései alkalmával idehaza is több világsztárnak játszott, mint pl.: Al di Meola, Robbie Williams, Paul McCartney, Sting, Michael Jackson, Madonna, Antonio Banderas stb., akik mind elismerően nyilatkoztak Károlyról, valamint közeli barátságba került velük.

Ünneplés, pihenőnap, szünet a felkészülésben


Fantasztikus 2007-es évet zárt Nyári Károly, a teltházas nagysikerű december 27-i koncertjével a Thália Színház színpadán. A művész muzsikája a megújulásról, az új kifejezési és megszólalási módokról szólt. Károly ezzel a koncerttel, példaképei előtt tisztelgett.
 
Megidézte a valaha élt legkiválóbb zongoristát Oscar Petersont, az énekes Frank Sinatrát, Dean Martint és Máté Pétert. A színpadkép, a revü elemek, valamint a gyönyörű táncos lányok és a Budapest Jazz Orchestra big-band hangzásvilága a korai Amerikát idézve, egy lélegzet elállító igazi Broadway show hangulatát tárta a nézők elé. A Sinatra estet 2009-ben megismételte My Way címmel és akkor is nagy siker volt.

A művésznek 2010 sem telik unalmasan, hiszen szép számban vannak fellépései, de azért július 29-én megáll egy kicsit.

Családi körben ünnepel

Ő nagyon sok ismert embernek a születésnapi meglepetése, legutóbb pl. Talmácsi Gábornak zenélt, de vajon hogyan ünnepel az aki mások meglepetése szokott lenni. Bizony családikörben teszi ezt, de többet nem árultak el, mert meglepetés lesz.

Boldog születésnapot Károly. Igaz, hogy ünneplésre kevés ideje van, de az ünnepnapon tart egy kis pihenőt, azonban másnap azonnal folytatja az előkészületet a „Love Story” Koncert Show-ra.

Büszkék vagyunk arra, hogy a nagyszabású esemény médiatámogatói lehetünk. Ja, az időpont, amikor Nyári-féle szerelmes sztorikat hallhatunk az 2010. szeptember 22. szerda, 20.00 óra, a helyszín a Művészetek Palotájában található Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem. A nívós programon közreműködik a MÁV Szimfonikus Zenekar

A jegyek 3.900.- 6.900.- 8.900.- 10.900 Forintba kerülnek és ha nincs kedved kilépni a hűvös hálószobából, akkor az internetes is megrendelheted belépődet, erre a www.jegyelado.hu site-on van lehetőséged.

Halkan jegyzem meg, hogy lapunk hétről-hétre beszámol a fejleményekről, érdekességeket közlünk az előkészületekről.

- bzs -

[2010.06.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nyolc év után tért vissza Budapestre a Plavi Orkestar
2016 februárja után második alkalommal...

Megnéztük Rod Stewart budapesti fellépését
2024. június 22-én telt házas koncertet adott Rod...

Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
Yungblud felrobbantotta a Parkot
Megnéztük a Total Dance Cabrio fesztivált a Budapest Parkban - képekkel
Szárnyaltunk az A38 hajón a Winger koncerjén
Corey Taylor jött, látott, zúzott, győzött
beszámolók még