2024. július 13. | szombat | Jenő nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Nyári Károly
 
Legutóbbi kiadványok
Love Story (2010)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Motivációs gálaműsor sztárvendégekkel - íme a fellépők névsora
Nyári Károly karácsonyi koncertet ad 2018-ban is - jegyek itt
A Fehér Bot napján segít a kiváló művész
Új albummal jelentkezik Nyári Károly - ekkor lesz a lemezbemutató
Nyári Károly idén is duplázik - jegyek itt
     
 
Nyári Károly
Születés dátum: 1962. június 29.
Kapcsolattartó: Lányi Edit
Telefon: Mobil: +36 20 937 7462
Web: http://www.nyarikaroly.hu
E-mail: charlesmusic@t-online.hu
 
     

Nyári Károly

1962-ben Született Győrben.

Nyári Károly klasszikus zongora-tanulmányait szülővárosában, a győri Liszt Ferenc Zeneiskolában kezdte. Tizenhárom évesen már első helyezést ért el egy országos zongoraversenyen. A középiskolát a győri Zeneművészeti Szakközépiskola klasszikus zongora tanszakán folytatta, de érdeklődése egyre jobban a jazz felé fordult.

1981-ben Gonda János növendékeként a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatórium jazz-zongora tanszakán szerzett előadóművészi és zongoratanári diplomát.

1986-tól Szóló karrierjét Hollandiában kezdte, ahol többéves tartózkodása alatt kimagasló sikereket ért el. Fellépései során alkalma nyílt több világsztárral találkozni, valamint együtt játszani Pl.: Chaka Khan, Gloria Estefan, Mariah Carey, Phil Collins, Michael Jackson, Elton John, Pavarotti vagy Frank Sinatra, aki saját mikrofonját ajándékozta a művésznek egy közös fellépést követően.

Hosszú évekig tartó külföldi tartózkodása alatt számos televízió- és rádióműsor sztárjaként is fellépett. Sikereire való tekintettel megkapta a holland állampolgárságot.

A hazai közönség az előadót a nemzetközi sikerek után önálló CD-inek és a rádió, televízió élő show műsorainak, mint a Dáridó, Szuperbuli, Fábry Show, ... köszönhetően ismerte meg.

A fellépései alkalmával idehaza is több világsztárnak játszott, mint pl.: Al di Meola, Robbie Williams, Paul McCartney, Sting, Michael Jackson, Madonna, Antonio Banderas stb., akik mind elismerően nyilatkoztak Károlyról, valamint közeli barátságba került velük.

1998 Első önálló CD-je „Én voltam boldogabb” címmel jelent meg. A jazz-es hangvételű válogatás méltán kapott jó kritikát és aratott sikert szakmai körökben is. A lemezen 35 kiváló muzsikusból alakult, megismételhetetlen big-band zenekar működött közre.

2002-ben megkapta a kiváló zenei tehetségért járó Lyra-díjat. 2004-ben a kedvező visszhang és a siker teremtette meg az előadó számára a lehetőséget, hogy elkészítse második önálló albumát „Földi Csillagok” címmel, az RTL Zeneklub kiadásában. 

2005-ben Sikeres szólókarrierje mellett, megalapította a „The Summer Jazz-Trió” nevű zenekarát. A zenekar tagjai: Hárs Viktor nagybőgő, Sramkó János dob. A trió számos hazai és európai fesztiválon szerepel kimagasló sikerrel és ér el rangos helyezést.

2005. dec. 27-én Az Uránia Nemzeti Filmszínház Dísztermében „A Nők Gyűrűjében” címmel, fergeteges teltházas karácsonyi koncerttel lepte meg az igényes közönséget. A koncertre duett társak is felkérést kaptak: Szulák Andrea, Zsédenyi Adrienn, Koós Réka, Tunyogi Orsi. Az estet egy 18 fős big-band zenekar kísérte.

2008 dec. 28: “Slágerek a Múltból” címmel tartotta meg újra, már hagyománnyá vált, teltházas karácsonyi koncertjét a Thália Színházban. Meghívott vendég: Malek Andrea, közreműködött: Budapest Jazz Orchestra

2009. április 21: A Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben került megrendezésre, Nyári Károly "My Way" című Sinatra koncertje, amelyet a Jazzy Rádió élőben, megszakítás nélkül közvetített. A koncerten közreműködött a Budapest Jazz Orchestra és a Nemzeti Filharmonikusok vonósai. A művész elkápráztatta a közönséget, így 1800 ember a koncert végén állva tapsolt a hangversenyteremben.

2010: A művész harmadik albummal jelentkezik "Love Story" címmel. A minden bizonnyal nagysikerű album munkálatai folynak a stúdióban. A középpontban, mint eddig is az ének és a zongora kapja a főszerepet.

2010. szeptember 22: Nyári Károly tavalyi teltházas koncertje után második alkalommal köszönti az igényes zenét kedvelő közönséget az ország legnagyobb koncerttermében, a Művészetek Palotájában, eddigi legkülönlegesebb koncertjével. A magyar könnyűzene legendáinak slágerei mellett, filmzenék és a legkedveltebb, legszebb saját dalai hangzanak el szimfonikus nagyzenekari kísérettel.

[2010.06.16.]

Kiadványok
stúdió
Nyári Károly: Love Story (2010)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nyolc év után tért vissza Budapestre a Plavi Orkestar
2016 februárja után második alkalommal...

Megnéztük Rod Stewart budapesti fellépését
2024. június 22-én telt házas koncertet adott Rod...

Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
Yungblud felrobbantotta a Parkot
Megnéztük a Total Dance Cabrio fesztivált a Budapest Parkban - képekkel
Szárnyaltunk az A38 hajón a Winger koncerjén
Corey Taylor jött, látott, zúzott, győzött
beszámolók még