Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2020. április 9. | csütörtök | Erhard nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Fáklya Klubban folytatódik a Folkbeats tehetségkutató
Duke Ellington Orchestra a Budapest Kongresszusi Központban
Gyorshír! Carlos Santana Budapesten lép fel
Kis szünet után folytatódik a Budapest Bár sztori
Közel 650-en neveztek az A38 tehetségkutatójára
Ropogós csokivilág - Egy Kiss Erzsi Zene lemezbemutatóján jártunk
Kapcsolódó Kiadványok
Kiss Erzsi Panchan: Édenkelet
Kapcsolatok
Kiss Erzsi
Kiss Erzsi Panchan
Kapcsolódó események
Kiss Erzsi Panchan lemezbemutató
[2011. március 3.
csütörtök 21:00]

Panchan: Édenkelet lemezbemutató a Jazz Clubban

Kiss Erzsi különleges felállású ütős-énekegyüttes elkészítette első lemezét Édenkelet címmel.

Kiss Erzsi színes egyéniség. Állandó vendége az Erik Sumo Bandnek, de énekel a Colorstarban is. Számtalan színházi, táncszínházi produkcióhoz (Artus: Káin kalapja, Osiris tudósítások, Hókirálynő, Arkadas Theather, Köln: Glück), bábelőadásokhoz (Ciróka Bábszínház: A kékruhás kislány története, Kabóca Bábszínház: Csipkerózsika, Budapest Bábszínház: Hárún és a mesék tengere) szerzett zenét. Gyerekelőadás, egészen pontosan babaelőadás (Kabóca bábszínház: Ha Dede) szereplőjeként hagyja magát elvarázsolni az egészen kicsiktől. Időnként kurzusokat tart, tanít.

Filmzenét szerzett többek között Sopsits Árpád (légyfogó), Jancsó Miklós (Nekem lámpást adott az Úr Pesten) filmjeihez, de zenésztársaival közös szerzeményei az utóbbi évek magyar filmjeiben (Szajki Péter: Intim fejlövés, Nagy Viktor Oszkár: 3 esküvő - Bernadett és Sanju, Pápai Pici: Tudsz így szeretni?) is felhangzanak.

Tavaly októberben saját együttesével, a tagságában megújult Egy Kiss Erzsi Zenével új lemezt adott ki Ugató címmel. Különleges ismertetőjegye, hogy ritkán használja a BKV-t, inkább utcahosszakat gyalogol, mert szeret sétálni. Március 3-án pedig újabb meglepetéssel szolgál, különleges hangulatú, barátaival, művésztársaival alapított együttessel, a Panchannal mutatják be első albumukat, az Édenkeletet.

A Panchan különleges felállású ütős-énekegyüttes. A zenekar 2005 végén alakult, Kiss Erzsi (Egy Kiss Erzsi Zene, Erik Sumo Band) színházi zenéi, sajátos a’capellái ihlették a közös munkát. Zenész és színész barátokkal együtt alakult meg a formáció, Szandtner Anna színésznővel (Örkény Színház), Kovács Linda jazz énekessel (Kovács Linda Quartet), Dombi Kati táncossal, színésszel (Artus), illetve Dudás Zsomborral (Rutkai Bori és a Specko Jedno, Pluto, Vasárnapi Gyerekek) és Pápai Istvánnal (Erik Sumo Band, Péterfy Bori & a Love Band), a két ütőhangszeressel megannyi színházi és bábdarab után. A koncerteken a produkció Feke Zsolt bőgőssel mint állandó vendéggel egészül ki.

Első lemezük az Édenkelet címet kapta. Az albumot hallgatva, a borítón a bőröndöt, a megannyi matricát, rajzocskát nézegetve messzire utazhatunk, a párás meleg dzsungelből a balkánon át akár észak havas vidékei felé. Bejárhatjuk képzeletben az egész világot.

A lemez anyaga a „nyelvtelen nyelven” megszólaló zenei szövegekre épül. A sokszor dobokat utánozó repetitív énektémák, az ütőhangszerekkel együtt ritmizáló, olykor a hangszerek mellé, mögé „bújó” kísérőszólamok valójában mindenki számára érthető matériát alkotnak. Néha úgy érezhetjük, egy mesében vagyunk. Nemcsak az emberi hangok, a hangszerek is átlényegülnek, szerepet játszanak, időnként sötét hangulatokat festenek, hogy végül átvezessenek egy napsugaras afro világba.

Az együttes ritkán koncertezik. Különleges hangulatú fellépéseik színházi előadásként is felfoghatók. Történetek, töredékek emberi hangokon, bűvös „varázsdobokon” elbeszélve.

A lemezbemutató előadás alkalmával egy nyolcadik barát, Németh Csaba dobos, ütőhangszeres (Egy Kiss Erzsi Zene, Rutkai Bori és a Specko Jedno, Dav) is csatlakozik a zenekarhoz.

Szereti a jazzt? Csatlakozzon a műfaj iránt érdeklődők táborához!

[2011.02.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Gitár és Basszusgitár oktatás szolgáltatás » oktatás [2020.04.07.]
amelia szolgáltatás [2020.04.01.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik
koncert.lap.hu

Bemutatták a Hello Again musicalt a Pinceszínházban - képek
Egy utcalány egy katonával.......beszámolók még
cdbolt.lap.hu