15%-os kuponkedvezmény 47.000Ft felett a Spartoo.hu webáruházban. Kuponkód: MAJUSP15
2021. május 17. | hétfő | Paszkál nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A legnagyobb Omega slágerek klasszikus zenei kísérettel
Muri Enikő: "Már tudtam, mire kell számítanom" - interjú az X-faktor kedvencével
˝Nekem mindenem a jazz˝ - interjú Kökény Attilával
Vasárnap Hooligans 15 éves jubileumi koncert az Arénában - vedd meg a jegyedet MOST!
Világpremier: Opera 3D-ben
Képgalériák
Yanni (press)
Kapcsolatok
Yanni

Az érintés igazsága - Interjú Yannival

Az Akropolisz, a Taj Mahal és a kínai Tiltott Város után szeptember 16-án, Budapesten, a SYMA csarnokban lép fel a világhírű, görög származású billentyűs, zongorista és zeneszerző, YANNI. Párbeszéd zenéről, érzésekről, jövőről a Miami Vice című sorozat zeneszerzőjével…

A romantikus, s egyben dinamikus zenéjéről ismert, a klasszikust a mai hangzással mesterien összefésülő, hatévesen már zongorázni tudó Yanni a new age, vagy ahogy ő szereti, a „kortárs hangszeres” stílus egyik legjelesebb képviselője. Az előadó saját albumain található dalain kívüli kompozícióit filmekben, nemzetközi sportközvetítéseken (olimpiai játékok, Super Bowl, U.S. Open, Tour de France, Műkorcsolya Világbajnokság) élvezheti a világszerte milliós rajongótábora.

A nemzetközi hírnevet az 1994-es Yanni Live At The Acropolis című lemeze hozta meg számára, amely minden idők második legnagyobb példányszámban eladott zenés videója. Azóta több mint kétmillió ember előtt lépett fel a világ több mint húsz országában, többek között – a lehetetlennel dacolva, első nyugati zenészként – a Taj Mahalban és a kínai Tiltott Városban.

Zenéjében szeret kísérletezni, különböző hangszereket összepárosítani, újra és újra felfedezni a szimfonikus hangzást. Teltházas koncertjei, 35 platina- és aranylemeze egyértelműen igazolják a kimagasló művészi érték és a széles tömegek általi fogyaszthatóság együttes meglétének lehetőségét.

Vadonatúj albuma, a Truth Of Touch a Voices című lemezének felvételeivel párhuzamosan, a művész számára is meglepetésszerűen született. Magyar vonatkozású érdekesség, hogy az előző albumaihoz hasonlóan, az új anyag munkálataiban, egészen pontosan a mai, modern hangzás kialakításában ismét segítségére volt a hazai X-Faktor egyik mentora, Ifj. Malek Miklós.

- A dalcímek, a zenéd hangzása tele van pozitivitással és kreativitással. Honnan ered ez az energia? Mi a hajtóanyagod?

- Úgy gondolom, az inspirációm az eddigi életem összes tapasztalásából ered. A világ körüli utazások lehetősége, új emberek és kultúrák megismerése alakítja és fejleszti a lelkemet és a gondolkodásmódomat. Amikor zenét írok, az természetesen jön belőlem, és szerencsés vagyok, hogy akkor és ott lehetek, amikor éppen nem szorít egy határidő. Szóval, azért komponálok, mert valami megfogott.

- Mennyire fontos számodra az érintés? Mi a mögötte rejlő igazság?

- Az érintés mindenki számára különféle jelentéssel bírhat. Lehet egy másik ember fizikai megérintése, de éppúgy megnyilvánulhat érzés, érzelem vagy gondolat formájában. Az emberek ilyen módon történő megérintése emberi lényként és művészként egyaránt nagyon fontos számomra. Ez a fajta, a közeli barátaimmal és a zenémen keresztül, az emberekkel világszerte való interakció tart életben.

- Azt nyilatkoztad, hogy a Truth Of Touch-csal a célod a közönséget egy utazásra vinni, illetve, hogy mindig sikerüljön meglepetést okozni. Készülsz-e valami különleges ajándékkal, meglepetéssel a rezgéseiddel feltöltődni vágyó, magyar közönség számára?

- Ebben az új show-ban először fogok előadni új dalokat a Truth Of Touch-ról. Nagyon élveztem az album számos dalában nyomon követhető ritmikusabb megközelítést csakúgy, mint az újszerű hangzásvilágon való munkálkodást, amit igazán várom, hogy megoszthassak a koncerten.

- Apropó Magyarország. Nem ez az első együttműködésed a magyar producer-zeneszerző ifj. Malek Miklóssal. Mi az oka az újbóli közös munkának?

- Miklóssal kiváló munkakapcsolatot alakítottunk ki. A kettőnk munkastílusa nagyon kompatibilis, és mint minden új találkozás esetében, friss megközelítésben írtunk együtt dalokat. A közös munkafolyamat során éltünk a technológia adta lehetőségekkel, így a szerzői énünk simán és szakadatlanul tudott kibontakozni.

- A Yanni–Wake Entertainment fiatal és tehetséges művészek számára nyújt lehetőséget a megmutatkozásra. Melyek azok a jellegzetes tényezők, amelyek alapján felfedezel egy csiszolatlan gyémántot?

- Számos tényező segít felfedni a művészben rejlő tehetséget. Először is szükségeltetik egy igazán egyedi és különlegesen nyers tehetség. Aztán elengedhetetlen, hogy az ember első számú és meghatározó szenvedélye a zene legyen. Ha egy művész nem szenvedéllyel viseltetik a művészete iránt, nagyon nehéz beletenni a szükséges óraszámot, dacolni a kihívásokkal, valamint megtartani a sikert és a kifizetődő karriert előteremtő fókuszt.

- A legtöbb zenész olyan karrierről álmodik, mint amilyen a tiéd. Vannak-e még felfedezésre váró területek, ismeretlen horizontok, amelyek felé szívesen vennéd az irányt?

- Hiszem, hogy sok új kapu tárul még ki előttem. Ez azon örömök egyike, amelyet a zenének köszönhetek: nem tudni, mit tartogat a jövő. Az elkövetkező néhány évben aktív turnézást tervezek, ami révén bejárhatom a világot, megismerhetek újabb kultúrákat, viszontláthatok ismerős helyeket és embereket, akik hiányoztak.

-Aigner Ivan-
 

[2011.09.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még
Otthoni játékok