Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2020. február 28. | péntek | Elemér nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Karácsonyi dalok magyarul és angolul: íme 132 ünnepi előadás
A Liszt hét Óbudán programsorozat nyitókoncertje 
Guessous Majda Mária kapta meg a Junior Prima 2011 Díjat 
Minden jegy elkelt a Magashegyi müpás koncertjére 
Ribizliálom: Palya Bea válogatáslemezzel jelentkezett 
Kapcsolatok
Óbudai Kultutális Központ
Kapcsolódó események
Bonbon Matiné
[2011. november 12.
szombat 10:00]
Harmonika generációk
[2011. november 12.
szombat 18:00]
Hírhedett zenésze a világnak
[2011. november 10.
csütörtök 17:00]
Isten bizalmasa
[2011. november 10.
csütörtök 18:00]
Liszt és a szalonélet
[2011. november 11.
péntek 19:00]
Liszt hét
[2011. november 7. 00:00 - 13. ]
Lisztománia - avagy Liszt, az első celeb
[2011. november 9.
szerda 18:00]
Matinékoncertek
[2011. november 12.
szombat 11:00]
Nyitókoncert
[2011. november 7.
hétfő 19:00]

Liszt hét az Óbudai Kulturális Központban

November 7-13 között a meghirdetett programok az egységes Liszt Kártyával látogathatók, melynek teljes bevételét a harmadik kerületi új óvoda építésére - a Csillaghegyi Bölcsőde és Óvodaépítést Támogató Alapítvány javára - ajánlják fel.

További támogatásokat az Alapítvány 11703006-20076410 számlaszámára várják! A kártyák a helyszíneken, valamint a Ticket Express, Jegymester, Interticket és Broadway jegyirodákban vásárolhatók meg. Jegyárak: felnőtt 1500 Ft, családi (2 felnőtt+ 3 vagy több gyerek) 2000 Ft, diák (14 éves kortól), nyugdíjas 1000 Ft, 14 év alatt ingyenes.

A programokon való részvételhez – a kártya megvásárlásán túl – az előadások helyszínén előzetes regisztráció szükséges. A nyitókoncert, illetve a Platán Könyvtár programja ingyenes, bejelentkezés nem szükséges. További felvilágosítást hétköznapokon 8.00-20.00 között az Óbudai Kulturális Központban (1032 Bp., San Marco u. 81.), vagy a 06 1 388 7370-es telefonszámon kaphatnak.

Részletes program:
- Nov. 7., 10.00: A Liszt Ferenc Kamarazenekar nyilvános próbája
 (Óbudai Társaskör)

- Nov. 7., 19.00: Nyitókoncert: „Liszt in Jazz” - Hommáge to Liszt Ferenc (Óbudai Kulturális Központ)
Nagy János zongorista és Frankie Látó hegedűművész a komolyzene és a jazz határfelületein alkotó előadók. A Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából rendezett emlékév alkalmából különleges műsort állítottak össze. Kezük alatt a XIX. század egyik legjelentősebb romantikus zeneszerzőjének művei jazzes átdolgozásokban jelennek meg. Elhangzó művek: La Campanella, Szerelemi álmok, Paganini Caprice, II. Magyar Rapszódia, E-dur és Des-dur Consolation, The Maiden’ s wish. Ez a program ingyenesen látogatható.

- Nov. 8., 15.00: Liszt Ferenc és kora - történelmi előadás. Előadó: Dr. Tóth József történész. (Óbudai Kulturális Központ)
- Nov. 9., 18.00: Lisztománia - avagy Liszt, az első celeb. (Óbudai Kulturális Központ Csillaghegyi Közösségi Háza)
A Lisztománia kifejezést Heinrich Heine használta először, jellemezve a zeneszerző zongoraművész 1841-42-es legendás berlini koncertsorozatát. A mester rendkívüli kifejező erővel bíró fellépései elsősorban a hölgyhallgatóság körében váltottak ki hisztérikus eufóriát. Liszt Ferenc előszeretettel rázta hosszú hajsörényét, erősen ütötte, sőt néha meg is rongálta a zongora billentyűit. Liszt a zenetörténelem első igazi szupersztárja volt. Kiállításunk a zeneszerzőt körüllengő hangulatot idézi meg egy kitalált sajtótörténeti kiállítással, melyben nyomon követhetik a mester koncertkörútjait, eltitkolni kívánt botrányait. A korabeli száguldó riporterek minden lépését nyomon követték, és a paparazzi piktorok minden fontos eseményről szenzációs tusrajzot készítettek. A kiállítás megtekinthető november 23-ig. Filmvetítés: Liszt – Otthon, haza
A nagysikerű, Liszt életét bemutató játékfilmsorozat lezáró epizódja betekintést nyújt az ünnepelt mester életének utolsó szakaszába.

- Nov. 10. 17.00: Hírhedett zenésze a világnak - 200 éve született Liszt Ferenc (Platán Könyvtár)
Az estet a művekről elhangzó ismertető és Liszt Ferenc személyét, munkásságát, korát bemutató előadás teszi teljessé. Közreműködik: Az Artissimo Trió: Szepessy Beáta – a Magyar Állami Operaház címzetes magánénekese, Molnár Balázs – fuvolaművész, műsorvezető, Kapi-Horváth Ferenc – zongorakísérő, karmester. Műsoron: 2. magyar rapszódia, „Ha álmom mély”, Vigasztalások (részletek), „Ó, szív…” (Szerelmi álmok), id. Johann Strauss: Furioso – Galopp Liszt-témákra, Ave Maria, Nászdal Reményi Ede esküvőjére, Ave maris stella, Tu es Petrus. Előadás: A csodagyerek, Vándorévek, A zongoravirtuóz, Vörösmarty: Liszt Ferenchez, A karmester, A Zeneakadémia, Liszt abbé
Az előadást Molnár Balázs tartja. A hangverseny támogatója a Balassi Intézet és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata.
Ez a program ingyenesen látogatható.

- Nov. 10., 18.00: Isten bizalmasa. (Óbudai Kulturális Központ).
A Liszt hét keretében beszélgetés Beer Miklós váci megyéspüspökkel, beszélgető partner: Spangel Péter író. „Sokan vannak a meghívottak, de kevesen a kiválasztottak” (Mt 22, 14). Miklós atya valóban kiválasztott, Isten bizalmasa, ahogy ezt a vele készült könyv címe is jelzi. Beer Miklós jelenléte, közvetlen, derűs személyisége és tanúságtétele lelki megújulást adhat a jelenlévők számára"

- Nov. 11., 19.00
: Liszt és a szalonélet
 (Óbudai Társaskör)
Az 1830-as évek Párizsában az előkelő szalonok jelentették a társadalmi és a művészeti élet központjait. Szinte mindennaposak voltak ezek az események, amelyeken már nemcsak a szűk meghívotti kör, hanem olykor belépti díj ellenében a szélesebb közönség is részt vehetett. A „jobb házak” versengtek azért, hogy a legkiválóbb művészek legyenek jelen, és professzionálisan előadott muzsikával szórakoztassák az összegyűlteket. Párizs ezért vonzotta magához ekkoriban a legjobb muzsikusokat. Egy ilyen szalonest hangulatát idézzük meg zenével, korabeli szövegekkel. Elhangzanak Liszt, Chopin és kortársaik művei. Részletek Liszt Chopinről írott könyvéből, továbbá Chopin és Liszt leveleiből. Idézünk a két szerző életében fontos szerepet játszó, és szalont is vivő hölgyek, Marie D’Agoult és George Sand, irodalmi írásaiból. Szerkesztő-műsorvezető: Mácsai János zenetörténész
Közreműködik: Ráckevei Anna, Hegedűs D. Géza, Szilasi Alex zongoraművész (Liszt Ferenc Chopinről írt, magyar kiadású könyvének gondozója)


- Nov. 12., 10.00: Bonbon Matiné  (Óbudai Kulturális Központ)
Liszt és kora - Játék a romantikával, az Óbudai Danubia Zenekar koncertje, Műsorvezető: Lukácsházi Győző. Elhangzó művek: Mendelssohn: Szentivánéji álom szvit részletek: Nyitány és Nászinduló, Liszt: Les Preludes. Vezényel: Medveczky Ádám Kossuth-díjas karmester
A Liszt hét keretében családi koncertre várjuk vendégeinket, ahol a kvízjátékban ügyesen válaszolók csoki jutalomban részesülnek. Közben felcsendülnek Liszt és kortársa, Mendelssohn gyönyörű dallamai.

- Nov. 12. 18.00: Harmonika generációk. (Óbudai Kulturális Központ Békásmegyeri Közösségi Háza)
Egy csodálatos hangszer négy generációt átfogó művészei Liszt művekkel és saját repertoárjukkal lépnek színre.
Tabányi Mihály, Weszely Ernő, Szabó Ádám. Az estet Orosz Zoltán és zenésztársainak - Balogh Zoltán – gitár, Bata István – basszusgitár - zárja.
Meghívott vendég: Horváth Kornél Kossuth-díjas ütőhangszeres előadóművész 

- Nov. 13., 19.00: Az Óbudai Kamarakórus és az Óbudai Kamaraegyüttes hangversenye (Óbudai Társaskör)
Vezényel: Erdős Ákos, zongorán közreműködik: Király Miklós
Műsor: Ave Maria, O salutaris hostia, Salve Regina, Ave Maria II., Cantantibus organis, E - dúr legenda (Szent Ferenc a hullámokon), Patakcsa (első magyar férfinégyes), Lied des Früchlings (első változat), Tengerész himnusz, I. Mefisztó keringő, Missa Choralis (részletek)
,

[2011.11.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Behringer XENYX QX 1204USB keverő egyéb [2020.02.26.]
Behringer XENYX QX1204 USB hangosítás/cucc [2020.02.26.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Legolvasottabb cikkek

koncert.lap.hu

Kowalsky meg a Vega az Arénában - képekben
Február 15-én 15 ezer ember volt kíváncsi a...

Megnéztük Janza Kata és Szabó P. Szilveszter önálló estjét
"Ilyen szerelem illik a...

Slipknot 2020: Az összeszedetlenség is belefért Coreyéknak
Megnéztük ABBA Tribute Showt az Akvárium Klubban - képekkel
La Mancha lovagja olvasópróbán jártunk -. képekben
Ilyen volt a Tankcsapda Szilveszter - képes beszámoló
beszámolók még