15%-os kuponkedvezmény 47.000Ft felett a Spartoo.hu webáruházban. Kuponkód: MAJUSP15
2020. december 2. | szerda | Melinda, Vivien nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ismét Depresszió vár a zenebarátokra
Royal Flush Fesztiválturné - Turné napló 5. rész
Royal Flush Fesztiválturné / Turnénapló 6. rész
Harminc rocker egy színpadon- Véget ért a Royal Flush turné
Csütörtökön Kowalsky meg a Vega, hétfőn Russkaja lép fel a Zöld Pardon
Visszatér a Depresszió és készül az új lemez
Vízválasztó a Depresszió életében
Az Alvin és a Mókusok együtt zúz a Depresszióval
Kapcsolódó Kiadványok
Depresszió: Vízválasztó (CD+DVD)
Kapcsolatok
Depresszió

Elkészült a Depresszió együttes legnagyobb szabású munkája - interjú Halász Ferivel

Szeptemberben jelent meg a Depresszió új stúdióalbuma, a Vízválasztó, ami rögtön a MAHASZ lista élén nyitott. A lemezbemutató turné november 19-én érkezik Budapestre, a Club 202 Live Music Hall-ba. A Vízválsztóról és a koncertről kérdeztem a zenekar frontemberét, Halász Ferit.

– Miben látod a különbséget az előző lemezekhez képest? Valóban Vízválasztó az új korong?
– Számunkra minden lemez egyfajta Vízválasztó, egy hiteles lenyomat arról, hogy éppen hol tart a zenekar és milyen teljesítményre vagyunk képesek zeneszerzőként, zenészként, szövegíróként és mindig a legjobbra törekszünk. Most azonban adott volt a lehetőség, hogy minden téren nagyot alkossunk. A szokásostól eltérően most nem 2, hanem 3 év telt el két lemez megjelenése között és egy külön 4 hónapos alkotói szabadságot is sikerült beiktatnunk, amitől sokkal átgondoltabbak és kiforrottabbak lettek az addig felgyülemlett dalvázlatok. Ennyi idő alatt ráadásul több dalunk is született, amiből volt időnk hosszas elemzés után a legjobbakat kiválasztani. Létrehoztunk egy saját kis házi stúdiót, ahol a rendes nagy stúdiózás előtt alaposan le tudtuk modellezni az elkészült dalvázlatokat. A szövegek is érettebbek és okosabbak lettek szerintem. Egyrészt azért mert, ennyi idő alatt rengeteg hatás ért, ami megihletett, másrészt pedig volt időm aprólékosan kimunkálni minden sort. Mindezt megfejeltük azzal, hogy bevonultunk az ország legjobban felszerelt stúdiójába, ahol Varga Zoltán producer segítségével még 3 hónapig dolgoztunk. Szóval elmondható, hogy ez a legnagyobb szabású munkánk és talán a legfontosabb, amit a pályafutásunk során készítettünk.

– A klip is elég vizes..., a forgatás rendben zajlott?
– Nagyon jó hangulatban dolgoztunk a Pixel Film stábjával és azzal a közel 30 emberrel, aki aznap segítette a munkánkat. A víz felszínén zenélés sok veszélyt rejt magában. Komoly előkészületeket igényelt a hangszerek és a technikai eszközök épségének megóvása, valamint a saját testi épségünké, de minden rendben zajlott. Mondjuk egy nyaralóövezet kellős közepén zajongani, nem volt probléma mentes munka, de erre is találtunk megoldást. Előfordult ugyan, hogy a fejünk felett mozgó Cable-cam systems kamera majdnem arcon ütött minket, vagy, hogy valaki kibillent az egyensúlyából a vízbe állított plexi színpadelemen, de végül megúsztuk baleset nélkül. Büszke vagyok a stábra és magunkra, mert embert próbáló feladatnak kellett megfelelnünk a legjobb eredmény érdekében.

– A zenekar több mint tíz éve létezik. Mire emlékszel a megalakulásotokból? Hogyan jellemeznéd magatokat?
– Rengeteg kedves emléket őrzök a kezdeti időszakból. Jó érzés visszagondolni arra, hogy a kezdeti nehézségeket acélos türelemmel viselő gyerekekből hogyan lettünk felnőttek, miközben a zenekar is felnőtt és egyre sikeresebb lett. Ami talán a legfontosabb, hogy ez egy baráti társaság, akik szeretnek együtt zenélni, bulizni és időt tölteni egymással és ez nem változott a kezdetek óta. A közös célok még jobban összekovácsoltak minket. Alapvetően jókedvű, nyitott gondolkodású és barátságos emberek alkotják a zenekart és a stábunkat. Ha mint zenekart nézem a dolgot, akkor az elmondható rólunk, hogy hitelesek, céltudatosak és töretlenül lelkesek vagyunk és értünk ahhoz, amit csinálunk. Megtanultuk, hogy hogyan lehet szórakoztatni az embereket, miközben mi is nagyon jól érezzük magunkat.

– Te mely Depresszió dalokra mondanád, hogy a legfontosabbak és miért?
– Számomra az egész munkásságunk fontos, de az biztos, hogy a 15 darab videoklipes dal, köztük a Nem akarok elszakadni, a Lásd, A mi forradalmunk, a Kezdjük el!, a Nincs jobb kor, vagy a Te vagy a szerem elég sokat lendített a pályafutásunkon. Viszont van jó pár olyan dal, amit csak azok ismernek, akik jobban beleásták magukat a munkásságunkba, de mégis hatalmas erővel bírnak. Sokan ezen dalok miatt kötődnek hozzánk a legjobban és ezért tartanak ki hosszú ideig mellettünk, amiért nagyon hálásak vagyunk.

– A Vízválasztóval vezettétek a Mahasz listát is. Milyen érzés volt?
– Nagyon jó érzés volt Rock-zenekarként elérni ezt 2011-ben itthon. Fontosnak tartom, hogy a nagyközönség is lássa, hogy mit tettünk le az asztalra, pontosabban azt, hogy a rajongóink hogyan értékelik a munkánkat, mert rájuk vagyunk büszkék emiatt. Manapság még nagyobb elismerést jelent, ha valaki eredeti példányt vásárol, pláne, ha ilyen sokan. Az is örömteli volt számunkra, hogy utána is folyamatosan az élmezőnyben tanyáztunk és még 2 hónappal a megjelenés után is a 40-es listában vagyunk. Ez is jól mutatja, hogy milyen erős lemez lett a Vízválasztó.

Ajánlunk egy jó koncertet!

– Követitek az X-Faktort? Nemrég például rocknapot tartottak. Ez szerinted segítheti a rockzenekarokat? Például több koncert, népszerűbb lesz a műfaj?

– Mivel ilyenkor általában turnézunk, ezért nekünk az ilyen hétvégi vetélkedők kimaradnak, de aznap pont otthon voltam és elkaptam pár dalt a műsorból. Azt nem lehet mondani, hogy ez egy hiteles formája volt a Rock szellemiség tolmácsolásának, de az nem baj, ha a kissé zárkózott ízlésű közönség is hall ilyet. Örömteli volt, hogy egy Foo Fighters, vagy egy Evanescence dal is elhangzott aznap este. Azt nem gondolom, hogy ennek a műfaj mostani megítéltetésére lenne hatása, de azok a fiatalok, akiknek még formálódik az ízlése talán nyitottabbak lesznek a későbbiekben a gitárzenék világára.

– Hogyan tovább? Megjelent az új album, jól fogy, pozitív a visszajelzés, sikeres a lemezbemutató turné. Milyen tervekkel lehet ezt a lécet még feljebb emelni?
– Nagyon jó érzéssel tölt el minket, hogy a lemezbemutató eddigi állomásai sorra telt házasak voltak. Meg is szoktam köszönni a koncerteken, hogy nem csak minket, hanem az élőzenét is támogatják az emberek, amikor 1-1 estére sok százan, vagy 1000-nél is többen eljönnek.
Mindig vannak nagyobb és nagyobb terveink. A legközelebbi esemény a November 19-i, budapesti lemezbemutató koncert lesz a Club 202 Live Music Hall-ban. Mivel az állandó helyszínünk, a PeCsa bezárt, ezért nagy kihívás volt számunkra olyan helyszínt találni, ahova elvihetjük a megszokott minőségű, nagy Show-t, de szerencsére a Club 202 éppen megújult és így alkalmas lett egy ilyen nagyszabású esemény befogadására. Ezen az estén 6 új dalt játszunk a Vízválasztóról, valamint számos olyan tételt, amit a közönség és mi is kedvelünk. Látványban és hangerőben sem lesz hiány, ahogy azt már megszokhatták tőlünk.
Jövő tavaszra készül el a zenekar első, lassú dalhoz forgatott klipje, a Jön a reggel című dalhoz, azonban nem egy szerelmes story-ban gondolkozunk, hanem egy elég komoly kisfilmben. Még alakul a történet, de a tervek szerint egy fordulatokban gazdag thriller-re lehet majd számítani tőlünk.
Koncertek terén is elég nagyszabású terveink vannak és 1-2 meglepetés is, de ez még maradjon is az. Azt viszont elárulhatom, hogy 2012-ben is alaposan bejárjuk az országot.

-Audrey-
Fotó: Zettisch Tamás

[2011.11.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Dumps Shop/EMV chip writer software (DUM hangosítás/cucc [2020.11.05.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

Dolhai Attila: "A gondolatok, az érzések nem várnak semmire"
Dolhai Attila a Visszatérés...

Illatszertár a Tháliában - képes beszámoló
László Miklós boldog békeidők hangulatát...

beszámolók még
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával