2023. november 28. | kedd | Stefánia nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Teltház és tapsvihar a II. Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon
Tartalmas programokkal vár mindenkit a Kaposfest 
Kapcsolatok
Kaposvár, Szivárvány Kultúrpalota
Kokas Katalin
Bolyki Soul & Gospel Kórus
Kocsis Zoltán
Kapcsolódó események
Kaposfest 2012 (III. Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztviál)
[2012. augusztus 14. - 20. ]

Ismét Kaposvárra figyel a világ

2012. augusztus 14 - 20. között harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál. Ezen időszak alatt a klasszikus zenei világ krémje megfordul Kaposváron, akik miatt több ezer érdeklődő érkezik Kaposvárra a világ különböző részeiből. A Bartók rádió és az EBU segítségével több ezer háztartásban ismerik meg a somogyi megyeszékhely és Magyarország nevét.

Az évi 15 ezer helyszíni érdeklődőt és 70-80 millió rádióhallgatót vonzó Kaposfest idén harmadszorra kerül megrendezésre Kokas Katalin művészeti vezető és Bolyki György fesztiváligazgató munkájának köszönhetően. A fesztivál 14 világszínvonalú kamarazenei koncertjére egy hónap alatt elfogytak a bérletek és az augusztusi kezdés előtt már alig lehet jegyeket vásárolni. A sikerhez az is hozzájárul, hogy olyan komolyzenei művészek lépnek fel a Szivárvány Kultúrpalota színpadán, mint Kocsis Zoltán, Ivry Gitlis, Kelemen Barnabás, Alina Ibragimova és Jonathan Cohen. Sokan közülük, már korábban is jártak a fesztiválon, és annyira jól érezték magukat, hogy több évtizedes rangos fesztiválok helyett a Kaposfestet választották.

A Szivárvány Kultúrpalota, mint a rendezvény központi helyszíne, tökéletes akusztikájával hozzájárul, hogy a Bartók rádió élőadásai és a többi koncertfelvétel kiváló minőségben eljussanak világszerte, rengeteg háztartásba. Az Európai Műsorsugárzók Uniója mérése szerint 85 ország több ezer háztartásába sugározza a Kaposfest rögzített koncertjeit. „A Kaposfest közönsége a minőségi turizmus csúcsát képviselő réteg, és legtöbbjük az egész fesztivál idejére Kaposvárra kötözik. Feladatunknak érezzük, hogy a zene mellett egyéb művészeti ágakban is hasznos, és magas színvonalú produkciókat nyújtsunk nekik.” – véli Bolyki György, fesztiváligazgató.

Az idei kamarazenei koncertekre is teltházat remélnek a szervezők, amelyeket műismertetők, Réz András film klubja, a Bolyki Soul&Gospel Kórus koncertje és több nagyszabású kiállítás tarkít majd. Köztük található az Esterházy műkincsek eddig még sehol be nem mutatott anyaga, Juan Gyenes fotóművész képei, valamint egy kortárs kiállítás. A „KORTÁRSAK” című tárlat 22 alkotása közül 11 meghívott, nagynevű festő munkáiból és 11 pedig nyilvános pályázat útján bekerülő alkotásokból áll. A kiállítást Sturcz János művészettörténész állítja össze. A kiállító művészek: A kiállító művészek: Braun András, Czene Márta, Gál András, Győrffy László, Hajdú Kinga, iski Kocsis Tibor, Jakatics-Szabó Veronika, Kis Róka Csaba, Kósa János, Szabó Ábel, Szűcs Attila, Dobó Bianka, Cseke Szilárd, Király Gábor, Szakszon Imre, Deli Eszter, Hámori Anett, Kántor Ágnes, Szunyoghy Viktória, Verebics Ágnes, Barakonyi Zsombor, Kopasz Tamás.

[2012.08.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Gyors és egyszerű hitel minden rászoruló egyéb [2023.11.27.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Winery Dogs koncertjét - képriport
III című, februárban megjelent harmadik...

50 Cent talán utoljára, de nagyon odatette magát a Budapest Arénában adott koncertjén
A...

A Nazareth a Barba Negraban lépett fel - megnéztük!
Szülinapra készülnek - 20 éves lett a Madách Színház sikerdarabja
Megnéztük a BSW koncertjét az Akváriumban - képekben
Henrik Freischlader koncerten jártunk
Újra egy hajóban a finn dallamos metal nagyágyúi - Stratovarius - Sonata Arctica koncerten jártunk
beszámolók még