2020. június 7. | vasárnap | Róbert nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
 
Kapcsolódó cikkek
"Erre nagyon büszke vagyok" - vallja Kerényi Miklós Gábor 
Operettszínház: Vastapssal búcsúztatták Kerényit
Döntött a Fővárosi Közgyűlés az Operettszínház ügyében
Jó hírek a musicalkedvelőknek - jegyek itt az Operettszínház május-június-júliusi előadásaira
Jön a Csillagok Éve az Operettszínházban - jegyek itt az előadásokra
Tűz ütött ki az Operettszínházban - kép a helyszínről
Videó az Operettszínházi tűzről - újabb részletek 
Képgalériák
Rómeó és Júlia 500. előadás
Kapcsolatok
Budapesti Operettszínház
Kerényi Miklós Gábor
Vágó Zsuzsa (Vágó Zsuzsi)

Rómeó és Júlia ötszázadszor az Operettszínházban - képes beszámoló

500. alkalommal tűzte műsorra a Budapesti Operettszínház Gerard Presgurvic nagysikerű musicaljét a Rómeó és Júliát. Ebből az alkalomból a szerző lánya Laura Presgurvic és az eredeti francia előadás Rómeója Damien Sargue is Budapestre látogatott.

2004. január 23-án kezdődött Gerard Presgurvic Rómeó és Júliájának diadalmenete a Budapesti Operettszínházban. Az azóta eltelt majdnem 9 esztendőben közel 500 ezer néző látta a musicalt és ki tudja hány csók csattant, láb röppent, nadrág csusszant, ágyú dörrent az eltelt 500 előadás alatt. Az biztos, hogy a 2001-es párizsi világpremiert követően a Nagymező utcában is hatalmas sikert aratott és arat mind a mai napig Rómeó és Júlia története.

Shakepeare Júliájának leggyakrabban idézett mondatát az – Ó Rómeó, miért vagy Te Rómeó?-t felváltotta a Lehetsz király és a Szívből szeretni. A musical dalai rádiós slágerlisták állandó helyezettjei lettek, CD és DVD készült az előadásból.

Aki esetleg nem tudta, az is hamar rájöhetett, hogy valami készül az Operettben. Az előadás kezdete előtt a színház bejáratánál a Tűzmadarak zsonglőrcsoport tagjai szórakoztatták az egybegyűlteket, hogy aztán élő sorfallal köszönthessék az est főszereplőit, akik ezen a napon Limuzinnal érkeztek a színház főbejáratához és vörös szőnyegen vonultak a teátrumba. Az esemény meglepetésének szánt vendégeket már itt leleplezték, Laura Presgurvic és Damien Sargue is nagy tapsot kapott.

Az igazi meglepetés azonban az este legvégén dörrent, de ne szaladjunk ennyire előre.
Színházi berkekben szokás, hogy a jubileumi előadásokat a lehetőségekhez mérten a premiert játszó szereposztás játssza. Ezen az estén a csillagok állása ezt nem tette lehetővé. Néhányan közülük már nem koptatják az Operettszínház deszkáit, néhányan pedig éppen Bécsben öregbítik a magyar színjátszás hírnevét a Szépség és Szörnyeteg szereplőiként. A hiányzó színészeket és táncosokat egy kisfilm idézte meg az előadás végén. Beleshettünk egy kicsit a kulisszák mögé, hogyan született meg a darab, hogyan illeszkedtek be az újonnan beálló szereplők.

„ A bemutató nagy dolog egy színház életében, az 50. előadás nagy öröm, a 100. nagy boldogság, az 500 - t még kimondani is nagyon sok, mint ahogyan az ezzel járó boldogság is kimondhatatlan. Azon túl, hogy nem mindennapi élmény az ilyen ünnep, a Rómeó és Júlia egy különleges találkozási pont, mind a közönség, mind pedig a színészek számára. ” - mondta KERO® a magyar változat rendezője és az Operettszínház igazgatója.

Szereted a musicalaket? Csatlakozz!

 
A Direktor Úr az ünnepi forgatagban sem feledkezett meg a munkáról és felvázolta a 2013 - as nyár menetrendjét. A Budapesti Operettszínház társulata 4 magyarországi és 2 németországi nagyvárosban vendégszerepel a jövő nyáron. A Szépség és a Szörnyeteg Hamburgot megy meghódítani. A Csárdáskirálynő Berlint veszi be és Tokajt kápráztatja el. Baja vendégül látja Rómeót és Júliát. Szeged és Sopron Presgurvic új musicaljének az Elfújta a szélnek ad otthont.

Somogyi Szilárd rendező és Duda Éva koreográfus egy kicsit előre dolgozott és így az ünneplő közönség abban a kiváltságban részesülhetett, hogy egy apró keresztmetszetet láthatott a készülő produkcióból. Laura Presgurvic, aki Scarlettet alakítja édesapja új musicaljében elismerően nyilatkozott a magyar Rómeó és Júlia előadásról és biztosította a társulatot, hogy a szerző is maximálisan elégedett a magyar verzióval.

További képekért kattints!

Az est utolsó produkciójaként, az a bizonyos hab az ünnepi torta tetején; Damien Sargue és Vágó Zsuzsi Szívből szeretni duettje francia és magyar nyelven.

„Nagyon érdekes élmény volt Damien-nel énekelni. Éreztem, hogy nagyon izgul, még a keze is remegett egy kicsit. Mindeközben rettentően figyelt rám, próbált hozzám igazodni. Biztos nagyon figyelmes, együttműködő partner, könnyű lehet Vele együtt dolgozni. Be kell vallanom, én is izgultam, hiszen mind a ketten más nyelven énekeltünk, ez nagyon nehéz feladat, komoly koncentrációt és odafigyelést igényel.” – monda Vágó Zsuzsi az előadás után.

Nem maradt más hátra, mint elfújni a tűzijátékot, kívánni közben valamit, talán a következő 500 - at és felvágni a tortát.

VOKS!  A legnépszerűbb musicalszínész szavazás: íme a legjobb 4 - zajlik a döntő

Lájk, ha kedveled a Rómeó és Júlia előadást.

- Audrey -

[2012.12.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Poplánycsapat zenekar [2020.05.31.]
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

beszámolók még