Alensa: 35% TopVue termékekre
2021. január 15. | péntek | Lóránt, Loránd nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Bartók-Pásztory díj 2008: rövid koncertek és díjátadó
Zenészeket díjaztak
Három milliót ad a Szerencsejáték Zrt. a szórakoztatásra
Tényleg nagy baj van? Zsíroskenyérért léptek fel a sztárok Kapolcson
Jön a tavasz, kezdődik a Debreceni Tavaszi Fesztivál!
Éjszakai vonatozás: Az Amadinda együttes és Presser Gábor szilveszteri koncertje - jegyek itt
Prima Primissima Díj 2013: Íme a jelöltek 
Prima Primissima 2013: átadták a díjakat
Képgalériák
Amadinda és Presser Gábor, sajtótájékoztatót
Kapcsolatok
Amadinda
Presser Gábor
Falusi Mariann
Pa-Dö-Dő

Indul az Amadinda és Presser Gábor szilveszteri zenevonata

A fél Pa-Dö-Dö, azaz Falusi Mariann, valamint Presser Gábor és a Szabó Tamás szájharmonika művésszel kiegészült Amadinda együttes várja a pergő ritmusra szilveszterezni vágyókat a Művészetek Palotájában. 

Az elmúlt több mint egy évtizedben sem Presser Gábornak, sem az Amadinda négy tagjának nem okozott gondot, hogy hová szervezzen szilveszteri partit. Akár fellépésről, akár bulizásról legyen is szó: minden december 31-én éjfél előtt bő egy órával ott voltak a Művészetek Palotája hangversenytermében, és szórakoztatták a közönséget, valamint szemlátomást önmagukat is – hajnalig.

Évről évre vendéget hívnak ehhez az év végi fellépéshez. Idén Falusi Mariannt, aki e nélkül most először törhette volna a fejét szilveszteri programon, mivel a szokásos szabadtéri Pa-Dö-Dö-koncert a saját nótákkal, nosztalgikus ’60-as évekbeli számokkal meg úttörődalokkal sokak bánatára anyagi támogatás híján most elmarad. De ő, mármint a fél Pa-Dö-Dö is ott lesz a MűPa-beli szilveszteren. Falusi Mariann ugyanúgy beszáll az óévbúcsúztató és újévköszöntő előadásba, mint Szabó Tamás szájharmonika művész, aki az előzetes sajtótájékoztatón elmondta, hogy az Amadina produkcióit gyerekkora óta szájtátva bámulja.

A hagyományosan háromnegyed tizenegykor kezdődő koncert első felét percre pontosan meg kell szervezni. Főként ritkán vagy még soha el nem hangzott produkciók születnek ez alkalomból, és olyanok is, amelyek kizárólag ezen a koncerten hallhatóak.

Először a harmincadik születésnapjához érkezett Amadinda repertoárjának legnépszerűbb darabjai csendülnek-kondulnak fel, az óév utolsó perceiben Johann Sebastian Bach zenéje tölti be a termet, majd az együttes gongjai ütik el az éjfélt. Az új esztendő egy Strauss-polkával kezdődik, azután pedig jön a kötetlenebb második rész, amelynek időtartama részint a közönség akaratán is múlik. Színpadra lép az est másik házigazdája, Presser Gábor, és vele meg művész vendégeivel útjára indul a „zenevonat”, mely vidáman zakatolva barangol be különböző zenei ösvényeket, a West Side Story legnépszerűbb részletein és az örökzöld Presser-dalokon át, majd újrahangszerelt LGT-nótákkal ér a végállomásra.

 -tra-

[2013.12.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SSD CHEMICAL SOLUTION FOR CLEANING BLACK szolgáltatás [2020.12.16.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még