2023. június 7. | szerda | Róbert nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Hét zene, amitől biztosan meghatódsz! A zene.hu dalokkal emlékezik 
A komponista - interjú Czomba Imrével
Retro magyar dalok top 10: Máté Péter vezet
Retro magyar dalok top 10: Korda György csodálatos dala az első
Nap videója! Az X-faktoros zongorán kísérte a tehetséget
Retro magyar dalok top 10: Korda György és Máté Péter az első
Közlemény a Zorán Aréna koncert kapcsán
Krasznai Tünde: "Ez valami fantasztikus"
Csak pozitívan - érdekes kezdeményezés indult
Képgalériák
Zorán koncert a Sportarénában
Kapcsolatok
Zorán (Sztevanovity Zorán)
Sztevanovity Dusán
Rúzsa Magdi
Váczi Eszter
Presser Gábor
Tompos Kátya
Bródy János
Bíró Eszter
Kern András
Horváth Kornél
Gyenge Lajos
Gátos Iván
Csányi István

Játssz még! Zorán-duettek a Sportarénában

„Amíg kicsivel több vagyok, mint tegnap voltam / Amíg az arcom ugyanaz, mint tegnap hordtam / Amíg a szívem ugyanúgy ingyen dobban, addig jó” Akár mottóul is választhatná az immár – ki hinné? – hetven fölött járó előadó az iménti, népszerű Presser-Dusán szerzemény szavait. Mindig valami mást, valami újat is akar adni a közönségnek a jól ismert és várva várt régi dallamok mellett – ez Zorán művészi hitvallásának egyik fő pillére, hiszen ő nem a pódiumra időről időre visszatérő koncertezők sorába tartozik, hanem folyamatosan jelen van a könnyűzenei élet porondján a tőle megszokott profizmussal, magas művészi színvonallal, finom előadásmóddal, mondandójukban is gazdag dalaival.

A zsúfolásig megtelt Papp László Sportarénában február 8-án szünet nélkül megtartott több mint háromórás koncert a Metro-korszak számaiból válogatott összeállítással indult, később felcsendült a klasszikusok közül az Egészen egyszerű daltól a Kék asszonyon, a Kell ott fenn egy ország, a Valaki mondja meg vagy a Sohase higgyetek a szemeteknek címűeken át, mondjuk, a Kabát dalig vagy a Volt egy táncig. A külföldi kortársaktól is nagy igényességgel válogató művész a fiatalon elhunyt Harry Chapin melódiáját Dusán szövegével adta elő, így lett a címe Üres bölcsőt ringat a Hold fénye, üzenete pedig, hogy a rokonaink, környezetünk számára is tegyük élvezetessé a számunkra kiszabott időt.

Közben-közben pedig jöttek Zorán vendégei, akik az Egypár barát című duettlemezén is partnerei, merthogy valójában a koncert egyúttal ennek a sajátos albumnak a bemutatója volt. Bíró Eszterrel a Mit akar az eső című jiddis népdalfeldolgozást, Bródy Jánossal a Ne várd a májust adták elő.

„Családi” produkcióként feleségével, Hegyi Barbarával azt énekelték együtt és a közönség mellett egymásnak is, hogy Játssz még. Kern Andrással visszautaztak az „ősidőkbe” a Hé, ’67-tel. A szerbül ugyancsak jól beszélő Rúzsa Magdival a Kusturica kultuszfilm balkáni népdalátiratát, az Ederlezit énekelték el, Tompos Kátyával az Esküvőt adták elő, amelyet maga a szerző, Jávori Fegya kísért zongorán.

Nyomj egy lájkot, ha szereted Zoránt.A billentyűknél helyet foglalt az örök szerzőtárs, Presser Gábor is, és ekkor a visszahúzódó szövegíró testvér, Dusán is mikrofont kapott, hogy hármasban szólaltassák meg a kompozíciót, amelyben az Addig jó nekem cím után gyorsan elárulja Zorán jólléte két fő feltételét: a testvére és a barátja írjon dalt neki. És Dusán mindig kitesz magáért. Akkor is, amikor egy nap alatt kell magyar szöveget írnia, mint egyszer Leonard Cohen dalára, amelyet, akárcsak a lemezen, az arénában is Váczi Eszterrel adott elő a házigazda.

          

További képekért kattints!           

Hangszerszólók is emelték az est fényét. Zorán évek óta állandó zenészei – Horváth Kornél ütős, Sipeki Zoltán gitáros, Lattmann Béla basszusgitáros, Gyenge Lajos dobos, Gátos Iván billentyűs, Csányi István szaxofonos és a visszatérő vendég Orosz Zoltán harmonikaművész – mind teret kaptak, hogy megcsillogtassák nagyszerű tehetségüket.

Egyszer azonban a háromórás koncerteknél is eljön a ráadásszám ideje, mely ezúttal megnyugtatta a közönséget, ha addig nem bizonyosodtak volna meg róla kellőképp, hogy Zorán hisz a dalban, a dalban, a dalban.

- izs -

[2014.02.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
KOMOLY HITEL MINDENKINEK szolgáltatás [2023.06.03.]
A sürgős egyének közötti kölcsön kínálat szolgáltatás [2023.06.03.]
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

Ismét Budapesten koncertezett Diana Krall
A kanadai énekesnő finom zongorajátéka, mély hangja...

Sarki Fény - megnéztük a Bugge Wesseltoft budapesti fellépését
Mint sok, súlyát később...

Megnéztük Dieter Bohlen koncertjét a Budapest Parkban - képekben
Az ártatlanság vélelme (Prima Facie) ősbemutató a Centrál Színházban - képekkel
Újra látható Mozart: Idomeneo, Kréta királya című operája - képekkel
Holdfény az Arénában - Az új generáció rocksztárjai: Måneskin koncerten jártunk
Megnéztük Korda György és Balázs Klári koncertjét a Budapest Parkban - képekben
beszámolók még