Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. november 19. | kedd | Erzsébet nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
A komponista - interjú Czomba Imrével
Csak pozitívan - érdekes kezdeményezés indult
Hét zene, amitől biztosan meghatódsz! A zene.hu dalokkal emlékezik 
Krasznai Tünde: "Ez valami fantasztikus"
Közlemény a Zorán Aréna koncert kapcsán
Nap videója! Az X-faktoros zongorán kísérte a tehetséget
Retro magyar dalok top 10: Korda György csodálatos dala az első
Retro magyar dalok top 10: Korda György és Máté Péter az első
Retro magyar dalok top 10: Máté Péter vezet
Képgalériák
Zorán koncert a Sportarénában
Kapcsolatok
Bíró Eszter
Bródy János
Csányi István
Gátos Iván
Gyenge Lajos
Horváth Kornél
Kern András
Presser Gábor
Rúzsa Magdi
Sztevanovity Dusán
Sztevanovity Zorán
Tompos Kátya
Váczi Eszter

Játssz még! Zorán-duettek a Sportarénában

„Amíg kicsivel több vagyok, mint tegnap voltam / Amíg az arcom ugyanaz, mint tegnap hordtam / Amíg a szívem ugyanúgy ingyen dobban, addig jó” Akár mottóul is választhatná az immár – ki hinné? – hetven fölött járó előadó az iménti, népszerű Presser-Dusán szerzemény szavait. Mindig valami mást, valami újat is akar adni a közönségnek a jól ismert és várva várt régi dallamok mellett – ez Zorán művészi hitvallásának egyik fő pillére, hiszen ő nem a pódiumra időről időre visszatérő koncertezők sorába tartozik, hanem folyamatosan jelen van a könnyűzenei élet porondján a tőle megszokott profizmussal, magas művészi színvonallal, finom előadásmóddal, mondandójukban is gazdag dalaival.

A zsúfolásig megtelt Papp László Sportarénában február 8-án szünet nélkül megtartott több mint háromórás koncert a Metro-korszak számaiból válogatott összeállítással indult, később felcsendült a klasszikusok közül az Egészen egyszerű daltól a Kék asszonyon, a Kell ott fenn egy ország, a Valaki mondja meg vagy a Sohase higgyetek a szemeteknek címűeken át, mondjuk, a Kabát dalig vagy a Volt egy táncig. A külföldi kortársaktól is nagy igényességgel válogató művész a fiatalon elhunyt Harry Chapin melódiáját Dusán szövegével adta elő, így lett a címe Üres bölcsőt ringat a Hold fénye, üzenete pedig, hogy a rokonaink, környezetünk számára is tegyük élvezetessé a számunkra kiszabott időt.

Közben-közben pedig jöttek Zorán vendégei, akik az Egypár barát című duettlemezén is partnerei, merthogy valójában a koncert egyúttal ennek a sajátos albumnak a bemutatója volt. Bíró Eszterrel a Mit akar az eső című jiddis népdalfeldolgozást, Bródy Jánossal a Ne várd a májust adták elő.

„Családi” produkcióként feleségével, Hegyi Barbarával azt énekelték együtt és a közönség mellett egymásnak is, hogy Játssz még. Kern Andrással visszautaztak az „ősidőkbe” a Hé, ’67-tel. A szerbül ugyancsak jól beszélő Rúzsa Magdival a Kusturica kultuszfilm balkáni népdalátiratát, az Ederlezit énekelték el, Tompos Kátyával az Esküvőt adták elő, amelyet maga a szerző, Jávori Fegya kísért zongorán.

Nyomj egy lájkot, ha szereted Zoránt.A billentyűknél helyet foglalt az örök szerzőtárs, Presser Gábor is, és ekkor a visszahúzódó szövegíró testvér, Dusán is mikrofont kapott, hogy hármasban szólaltassák meg a kompozíciót, amelyben az Addig jó nekem cím után gyorsan elárulja Zorán jólléte két fő feltételét: a testvére és a barátja írjon dalt neki. És Dusán mindig kitesz magáért. Akkor is, amikor egy nap alatt kell magyar szöveget írnia, mint egyszer Leonard Cohen dalára, amelyet, akárcsak a lemezen, az arénában is Váczi Eszterrel adott elő a házigazda.

          

További képekért kattints!           

Hangszerszólók is emelték az est fényét. Zorán évek óta állandó zenészei – Horváth Kornél ütős, Sipeki Zoltán gitáros, Lattmann Béla basszusgitáros, Gyenge Lajos dobos, Gátos Iván billentyűs, Csányi István szaxofonos és a visszatérő vendég Orosz Zoltán harmonikaművész – mind teret kaptak, hogy megcsillogtassák nagyszerű tehetségüket.

Egyszer azonban a háromórás koncerteknél is eljön a ráadásszám ideje, mely ezúttal megnyugtatta a közönséget, ha addig nem bizonyosodtak volna meg róla kellőképp, hogy Zorán hisz a dalban, a dalban, a dalban.

- izs -

[2014.02.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Talking Dreams egyéb [2019.11.12.]
Kreatív gitáros kerestetik zenész » gitáros [2019.11.01.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Szétfeszített a rock and roll rugója! – T30 koncert Győrben
Hat állomásos körszínpados...

Hogyha kell egy tánc - musical gála a Művészetek Palotájában
A Budapesti Operettszínház...

Virágot Algenonnak beszámolóval köszöntjük a Szociális Munka Napjának minden ünnepeltjét!
Megnéztük: Omega koncert volt az Arénában - képekben
Felejthetetlen Halloween Partyt tartott a Paddy and the Rats Budapesten
Eros Ramazotti vs. Pál Feri - az olasz szupersztár Budapesten lépett fel
"Porrá égett, aztán életre kelt" Liliputból Hollywoodba ért a Tankcsapda
beszámolók még