2024. július 25. | csütörtök | Kristóf, Jakab nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Omen
 
Legutóbbi kiadványok
Látszatkirályság (2022)
Agymosás (2006)
A Hetedik Nap (2006)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Szöveges videót kapott a Kikövezett út
Új koncertvideó és egy háromszámos EP az Omentől: Látszatkirályság
30 éves a Pokolgép - képekkel
Nézd meg az Omen új klipjét - érdemes
Intő jelek az Omentől
     
 
Omen
Megalakulás: 1990.
Web: http://www.omen.hu/
Aktív kapcsolat: Nagyfi Zoltán (dobos, 1990-), Daczi Zsolt (gitáros), Szíjártó "Szupermen" Zsolt (gitáros), Vörös Gábor (basszusgitáros)
Egyéb kapcsolat: Pintér Zoltán (zenekar, -2006)
 
     

Omen

Az Omen 1990-ben alakult az akkori legnépszerűbb magyar heavy metal zenekarból, a Pokolgépből kivált Nagyfi László és Kalapács József kezdeményezésére.

A dobos Nagyfi Laci öccse, Zoli lett, aki az Ossianból érkezett. A basszusgitáros posztot pedig Ács András töltötte be, aki régi cimborája volt a Nagyfi tesóknak. Ő a Varga Miklós Band tagja volt, ami éppen akkoriban oszlott fel.

Már csak a másik gitáros személye volt kérdéses. Daczi Zsoltra esett a zenekar választása, aki éppen egy éve volt a Bikini gitárosa. Az első fotók ebben a felállásban készültek, de végül Zsolt nem tudta vállalni akkor a Bikiniből való kiválást. Így végül Szekeres Tamás lett a gitáros, aki már korábban játszott együtt Áccsal a VM Band-ben, Nagyfi Zolival pedig a Szekeres Projectben dolgoztak együtt.

Daczi Zsolttal egyébként nem szakadt meg a kapcsolat, így a nevet is ő adta a zenekarnak. A szövegíró az a Horváth Attila lett, aki azelőtt Piramis és Korál szövegeiről lett ismert.

Az Omen rögtön lemezszerződést kapott az akkor még monopolhelyzetben lévő Hungarotontól, s a Feketében c. album elindította a zenekart a siker útján. Az akkor még bakeliten megjelenő lemezből 26000 példány fogyott el. A zenekar országos turnéra ment, előzenekar az akkor alakult Akela volt.

A 2. album 1992-ben már CD-n jelent meg Brutális tangó címen, s a banda egyre nagyobb sikereket ért el.

1993-ban jelent meg Anarchia címmel az Omen addig legkeményebb albuma, melynek promóciós turnéján Daczi Zsolt játszott pár bulit Szekeres helyén. A Bikini feloszlása miatt ismét szóba került, hogy Zsolt legyen a távozó Szekeres utódja, de addigra megalakult a Tirana Rockers Gubás Tibivel, s Daczi Sárközi Lajost ajánlotta (Lajosunk egyébként Nagyfi Lacitól kezdte el tanulni a gitározás fortélyait), akivel annak idején elég sokat kapaszkodtak együtt az E-klub bárpultjába. Lajcsi érkezése igazi főnyeremény volt, vele készült el az Omen eddigi legsikeresebb albuma a Jelek 1995-ben. A lemezen Daczi Zsolt is játszott egy szólót a Várom a napot című dalban.

Ezután megjelent a Petőfi Csarnok szabadterén rögzített koncert album, ahol Zsolt ismét vendég volt egy dalban. 1997-ben a zenekar új vizekre evezett, a szövegeket Müller Péter Sziámi írta, kicsit új világot nyitva meg az addigiakhoz képest. Az Idegen anyag volt ennek a felállásnak az utolsó lemeze. 2000-ig volt együtt a csapat, majd a zenekar és Kalapács útjai elváltak.

2003-ig az Omen felfüggesztette a működést, majd egy új felálással és Pintér Zoltán énekessel elkészítette a Tiszta szívvel albumot. Az alapító Nagyfi testvérek mellé Daczi Zsolt jött a Bikiniből, és az ex-Ossianos Vörös Gábor lett a basszer. Az énekesről sajnos az első pár bulin kiderült, hogy nem erre született, így a banda megvált tőle, s helyére az ex-Tiranás Gubás Tibor jött.

Zsolt hosszú és súlyos betegsége miatt egy kis kényszerpihenő után végre elkészült a legfrissebb album, a Hetedik nap, amely 2006-ban látott napvilágot. A fogadtatás igen pozitív lett a szaksajtó és a közönség részéről is, így egy ígéretes jövő előtt áll a csapat. Új lendületet kapva a banda felveszi újból a Tiszta szívvel albumot Tiborral, s limitált példányszámban megjelenik újból a CD.

[2009.02.13.]

Kiadványok
stúdió
Omen: Agymosás (2006)Omen: A Hetedik Nap (2006)Omen: Látszatkirályság (2022)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Budapesten a hardcore szinonimája
December 6-án nem csak a Mikulás érkezik hozzánk, de nálunk...

Rockmaraton 2024 : Újjászületett a legnagyobb rock és metál fesztivál
Mintha nem is telt...

Tom Morellora harminc évet vártunk
Megnéztük a TNT koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
A változás szele az Arénában
Megtöltötte a Budapest Parkot a Katona József Színház 
beszámolók még