2022. augusztus 10. | szerda | Lörinc nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Bájos hang, érzéki dal, csodás klip: Keresem a szavakat
Plazmabeat - Időutazás a 80-90-es évek szintipop világába!
Meglepő! Engedélyt kért egy rajongó a koncertlátogatáshoz!
Argentínában is hódít a magyar csapat
Érdemes megnézni! Plazmabeat - Bárcsak ott lehettem volna
Igazán komoly dal a Plazmabeattől
Kapcsolatok
Plazmabeat

Kitartóak voltak! A Plazmabeat megcsinálta

Talán már lerágottnak és közhelynek tűnhetnek a mai idézetekkel és bölcsességekkel teli világban, „az álmok valóra válnak”, vagy a „nyertesek soha nem adják fel” szerű mondatok. Főleg azok nem szeretik ezeket a bölcsességeket, akiknek nincsenek elérhetetlennek tűnő álmaik, vagy eleve nem tartoznak a kitartó személyiségek közé. A szombathelyi Plazmabeat együttes ezeknek szöges ellentéte. Hogy miért? Niki és Grag 2011 óta álmodja nap mint nap, hogy egy szép napon majd a kezükben tarthatják CD lemezüket és úgy tűnik, megérte nagyot álmodni!

Laczó Nikolettel és Grag Velvet-tel, azaz a Plazmabeat-tel beszélgettünk.

-  4 év hosszú idő. Ennek ellenére, keveset hallani rólatok, pontosabban kevés helyről jön tőletek információ, viszont közel sem eseménymentes a ti életetek. Mi ennek az oka?
-  Grag -Sajnos még mindig nem tudtunk olyan szinten ismeretséget szerezni, hogy befogadjanak a nagy médiák. Ennek ellenére töretlen lelkesedéssel készítjük a számainkat, forgatjuk a klipeket, azaz próbálunk folyamatosan mozgásban maradni. Sajnos a nagy zenetévéknek és a kereskedelmi rádiócsatornáknak túl komolyak vagyunk. Ezek a sávok főleg a fiatalokhoz szólnak, a mi zenénk pedig a harmincon túliaknak. A szinti-pop eleve a 80-as és 90-es évekből ered, így sajnos az a helyzet, hogy a mai fiataloknak fogalmuk sincs róla, hogy ez a műfaj létezik. Szinte nincsenek is fiatal generáció tagjai között szinti-pop rajongók. Talán majd eljön annak is az ideje, hogy végre észrevesznek minket és azt is, hogy mennyi tartalmat és mondanivalót rejt ez a műfaj.

-  Négy éve zenéltek együtt. Három klip, egy remixalbum és két album van a mögöttetek. Vagy három album?! Hogy is van ez?
-  Januárban kaptunk egy megkeresést az Advoxya records független hanglemez kiadótól. Ez a kiadó a különleges, kemény elektronikus és industrial zenéket, zenészeket kutatja és foglalkoztatja a világ számos pontjáról. Többek közt van Orosz, Ausztrál, Cseh, Svéd, Brazil, Török, Német, Francia, Spanyol és Magyar csapata is a kiadónak. Mivel év végén jelent meg a második albumunk (Kábítószerelem) szerzői kiadásban, ez már nem tudott megjelenni hivatalos formában. Ennek ellenére tárgyalni kezdtünk. Arra jutottunk, hogy emlékművet állítunk az elmúlt négy évnek és egyetlen kiadványba sűrítjük a korábban megjelent két albumunk legjobb számait. Nevezhettük volna akár „best of” lemeznek is, de „csak” két album után, ez kicsit túlzásnak tűnne. Így a lemez a „Plazmapop – Selection 2011-2015” címet kapta, amely gyakorlatilag egy válogatás a legjobb számainkból.

- Ha jól értem ez egy CD kiadvány? 2015-ben, amikor mindenkinek a zsebében elfér már egy adathordozón több ezer zeneszám, nem fura ez egy kicsit? Szükség van még erre?
Niki - Lehet, hogy kissé fura, de úgy gondoljuk, hogy egy zenész életében ez sokkal többet jelent, mint egy hagyományos CD. Jelenleg minden fizetős digitális zenei felületen elérhetőek vagyunk, ami nagyon jó dolog és óriási eredménynek könyveljük el. Szerzői kiadásban CD-t gyártani sem lehetetlen már, bár sokan feleslegesnek tartják, hiszen vannak tárhelyek és millió egyéb lehetőség az interneten arra, hogy terjesszék a zenéiket. A lényeg és a különbség itt azon van, ha egy kiadó adja hozzá a nevét, ezzel azt igazolja, hogy amit csinálunk az jó és megállja a helyét és az embereknek valóban szüksége van rá! Nem csak mi hisszük, hanem egy olyan hozzáértő cég is, aki valamit lát és hall ebben! Lehet ez a pénzszerzés lehetősége, vagy mert érzi, hogy ez más mint többi, vagy mert ezt el kell tenni szerinte az utókor számára. Az ok talán mindegy is. Ma már nem nagy kihívás a youtube-ra feltölteni zenét és ezzel pár hét alatt többezres hallgatóságot szerezni. Marketing kérdése csak, nem feltétlenül a zenénk, munkánk minőségét tükrözi. Bármit „el lehet adni”, sőt sokszor a minőség már nem is lényeges. Egy valódi lemezkiadóhoz tartozni véleményünk szerint nagy dolog és tényleg egy álmunk vált ezzel valóra.

Grag - Mi, akik fiatalon még CD-t hallgattunk, nyilván nem azt tartjuk az igazi elismerésnek, ha XY nevű oldalon letölthető a zenénk. Kicsit talán régimódiak vagyunk, de valljuk be a műfaj is az, amit képviselünk. Ki ne emlékezne a korosztályunkból arra az érzésre, amikor a kezünkbe tartottuk a szövegkönyvet, hallgattuk a kedvenceink számait CD-n, aminek még a „gyári szagát” is élvezettel szívtuk be! Ez semmihez sem hasonlítható. Nyilván tudjuk nem fogjuk ezzel megváltani a világot és az élet megy tovább, de ismét érezzük, hogy jó úton vagyunk és megint kaptunk egy megerősítést, hogy csinálni kell! Gondoljunk bele, mi lenne, ha holnap minden adathordozó tönkremenne és amit eddig internetnek neveztünk eltűnne? Érdekességként elmondom, hogy nemrég egy nagy kedvencem, az Apoptygma Berzerk kazettát(!) adott ki, ráadásul hét különböző színben! Ez ám az igazi retro életérzés!

-  Mit rejt a CD?
- Niki – Összesen 17 szám került rá, amelyből 15 már ismerős lehet a közönség számára. A két új dal közül az egyik egy remix a legutóbbi klipes számunkból, a másik pedig egy eddig még soha be nem mutatott dal, amely a „Néha” címet kapta. Ez egy tőlünk meglepően újszerű hangzású dal, Nu Disco stílusban. Akár rádiós sláger is válhatna belőle. A 15 „régi” dal nem csak a mi kedvenceink, a dalok válogatásához figyelembe vettük a rajongóink véleményét és a youtube számlálókat is! A tok speciális, nem átlagos kivitelezés. Természetesen a szövegkönyv sem hiányozhat belőle! Kerek egész lett!

-  Merre tovább, tervek?
-  Jelenleg pihenünk és nem dolgozunk semmin, hiszen a tavalyi albumunk és a most megjelenő CD-nk elég sok munkával járt. Ránk fért már egy kis lazítás, hiszen a produkció minden szeglete a mi kezünkben készül el. Ősszel biztosan nekiállunk ismét valaminek, hiszen nem is bírjuk ki sokáig, hogy tétlenek legyünk. Lehet, hogy még egy klip is belefér év végére, de ez még a jövő zenéje.

-  Grag – Így van, az új lemezről két dal is esélyes lehet, hogy klip készüljön belőle, de először is élvezzük a nyarat, feltöltődünk, hogy talán ezeket az új élményeinket önthessük majd dal formába. Ugyanakkor várjuk is az őszi „újrakezdést”. Nemrég sikerült hosszú évek után végre lecserélnünk, illetve fejlesztenünk a zene-technikai parkunk lényegi részét, így egy kicsit talán más alapokra helyezve, talán más koncepcióval, nagyobb lehetőségekkel állunk neki az új dalok írásának, kivitelezésének.

-  Pár szót arról, hogy aki szeretne látni, hallani titeket, merre induljon el és hol lehet a CD-hez hozzájutni?
Niki – Minden információt a honlapunkról és a facebook profilunkból megtudhattok, igyekszünk naprakész friss információkkal szolgálni. A lemez korlátozott példányszámban még(!) tőlünk is megrendelhető, de ha kifogyunk sincs nagy baj, hiszen az Advoxya Records honlapjáról is elérhető! Keressetek minket bátran!

-wintage- 

[2015.06.29.]

Megosztom:


	Bájos hang, érzéki dal, csodás klip: Keresem a szavakat
Bájos hang, érzéki dal, csodás klip: Keresem a szavakat

Diszkrét beharangozás után, 2014. október...

Plazmabeat - Időutazás a 80-90-es évek szintipop világába!
Plazmabeat - Időutazás a 80-90-es évek szintipop világába!

Talán nem kell ecsetelni, hogy manapság...


	Meglepő! Engedélyt kért egy rajongó a koncertlátogatáshoz!
Meglepő! Engedélyt kért egy rajongó a koncertlátogatáshoz!

„Ezt látnotok kell. Egy kedves barátunk...


	Argentínában is hódít a magyar csapat
Argentínában is hódít a magyar csapat

„Nevessünk, vagy sírjunk?” - teszi fel a nyilvánvalóan...

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Esküvői és party zenekar, Silver Moon zenekar [2022.07.29.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

Eddie Vedder és társai meghódították Budapestet - képekben
Pearl Jam, Papp László Budapest...

Időutazás Leslie Mandokival
2022.07.26-án volt szerencsém a világhírű Leslie Mandoki...

Forró, nyári este a Hooliganssel - képekkel
Megnéztük az EFOTT fesztivál második napját - képekkel
4 év után ismét Judas Priest koncert volt hazánkban - képekben
Ilyen volt a Mozart! musical a Margitszigeten - képekkel
KISS ünnep az Arénában - képekben
beszámolók még