2023. március 20. | hétfő | Klaudia nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Megalakul az Ország Táncháza, Rúzsa Magdi is ott lesz
Duna-parti gyerekparti sztárokkal
Segítünk dönteni, hol töltsd az augusztus 20-át
Magyar Dal Napja 2014: Budapest, Kobuci kert Gyermek- és Világzenei színpad programjai
Képgalériák
Zita és a Kolompos együttes
Kapcsolatok
Kolompos

Magyar zenekar valósította meg a kislány álmát

A mindössze 6 éves Zita nagyon szereti a zenét, sok-sok koncerten járt már a szüleivel, ezért a Csodalámpa Alapítványtól azt kérte, szeretne egyszer a kedvenceivel, a Kolompos együttes zenészeivel találkozni. A nonprofit szervezet a kislányt az óvodájában lepte meg, amikor a gyermekdalokat előadó zenekart Pátyra, egy rendhagyó koncertre invitálta.
 

 A beteg gyerekek kívánságait teljesítő alapítvány az elmúlt 12 év alatt több mint 2800 álmot váltott valóra a támogatói segítségével. A csodacsapat tagjai közösen a sokszor hihetetlennek tűnő kérések teljesítésével biztatást és reményt adnak a beteg gyerekeknek, akik a nem mindennapi élményekből erőt meríthetnek a betegségük leküzdéséhez.

A Kolompos együttes azonnal igent mondott az alapítvány megkeresésére, a konkrét találkozást  a kislány pátyi óvodájába szervezték, ahol a nagy napon Zita a társaival együtt már izgatottan várta a vendégeket. Nagy Zoltán és az együttes tagjai azonnal belefogtak a muzsikálásba. A lelkes kis közönségnek megtanították néhány különleges hangszer nevét és a használatát, majd az igazi meglepetés következett, Zita  több dalt is együtt énekelhetett a Kolompossal. Persze mindenki nagyon élvezte, a gyerekek együtt játszottak, énekeltek és táncoltak a hírességekkel. Igazi jó hangulatban telt el nagyon gyorsan ez a kis idő.

A Csodalámpa Alapítvány működése 12 éve alatt eddig már több mint 2800 életveszélyes betegséggel küzdő gyermek álmát váltotta valóra. A kisebbek általában játékokat, a nagyobbak számítástechnikai eszközöket, telefont kérnek, ez utóbbiakkal tartják a betegágyból is a kapcsolatot a külvilággal. Mások szeretnének számukra addig elérhetetlen helyre utazni – Eurodisney, Delfinárium -, vagy olyat tenni, amit csak álmukban reméltek –, igazi tankba beülni, hőlégballonozni, repülőre szállni, vidámparkba, állatkertbe eljutni.

A legemlékezetesebb kívánságok mégis azok, amikor a gyerekek példaképeikkel, ismert személyekkel szeretnének találkozni – mint például a pápával, Johnny Depp-pel, Michelisz Norberttel, Arnold Schwarzeneggerrel - vagy éppen arról álmodnak, hogy a televízió-sorozatok készítését megtapasztalhassák. A gyerekek erőt merítenek ezekből az élményekből és a csodalámpások hiszik, hogy ezzel segítenek nekik legyőzni a betegségüket. 

A megvalósult álmokról készült beszámolók mindegyike olvasható a www.csodalampa.hu weboldalon.

– zene.hu – 

[2016.04.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Hirdetés leírása szolgáltatás [2023.03.19.]
magán kölcsön ajánlat: melindakovacs687@ szolgáltatás [2023.03.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Ville Valo szíve lelke - Neon Noir Tour 2023
Hét és fél esztendő elteltével 2023 március...

Fényesen ragyog a Kowalsky meg a Vega csillaga! Volt ok ünneplésre az Arénában
20 éves...

beszámolók még