Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2017. szeptember 25. | hétfő | Eufrozina, Kende nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Polarisol
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Képgalériák
Markó Fruzsina

Énekes a levegőben

Markó Fruzsina 19 éves artistaművész és énekes. Legutóbb a Fővárosi Nagycirkusz Lúdas Matyi című előadásán bizonyította tehetségét a mélyen tisztelt publikum előtt. Aki lemaradt volna a színházat és az artisztikumot egyesítő produkcióról, januárban bepótolhatja.

- Hogy jön össze a gurtni az énekléssel?
- Kislánykoromban kezdtem a sportot és az éneklést is. Először népdalversenyeken indultam, amiket nagyon élveztem. Négyéves voltam, amikor a szüleim levittek a szertornaterembe, és hamar kiderült, hogy a mozgáshoz is van érzékem. Itt a cirkuszban most egy olyan produkciót hoztak össze, amelyben mindkét adottságomat hasznosíthattam.

- Nem jellemző, hogy egy cirkuszművész énekel is. Ha választani kell, inkább artista vagy énekes szeretne lenni?
- Nem szeretnék választani! Inkább a saját utamat szeretném járni, hogy ne is kényszerítsen erre senki. Egy olyan különleges számot szeretnék, amely az alternatív és/vagy a tradícionális cirkuszba is beilleszthető.

- Mennyire van igény a két képességre együtt?
- A cirkusz és a színház is folyamatosan fejlődik, ezért azt mondhatom, hogy egyre inkább. Az perzse még kuriózum, hogy egy artista egyben énekes is, de ez a világ pont a kuriózumokról szól. Egy ismert magyar artistanő például kiválóan hegedül a tisue-n, és ezzel nemzetközi fesztiválokon léphet fel. Én azt határoztam el, hogy soha nem fogok playbackelni, inkább az énekkel együtt jól begyakorlom a mutatványt. Nem szeretnék csalni.

- Hogyan lehetséges az, hogy a 10 méter magasban, miközben saját magát tartja, még énekelni is képes valaki?
- Természetesen nem a produkció első percétől az utolsóig szeretnék énekelni. Bizonyos testhelyzetekben nem is lehet. Olyan trükköket kell begyakorolnom, melyekben kényelmesebb pozíciót vehetek fel, például beakaszthatom a lábamat.

- Milyen szintre szeretne énekesként eljutni?
- Nem szabnék határokat magamnak. Szeretném minél komolyabban művelni.

- Milyen távlati célokat fogalmazott eddig meg?
- A klasszikus cirkusz mellett a modern színház világa is vonz. A lényeg, hogy azt csinálhassam egész életemben, amit szeretek.

- Manapság sok fiatal énekes a tehetségkutató műsorokban látja a kiugrási lehetőséget, és lássuk be, egy televíziócsatorna valóban nagyot lendíthet egy kibontakozóban levő karrieren.
- Szinte valamennyi ilyen típusú műsorba invitáltak már az ismerőseim, de nem lett volna rájuk időm. Abban sem vagyok biztos, hogy szükségem van rá, hogy ilyen módon bekerüljek a médiába. Inkább szakmailag szeretnék fejlődni. Fontosabbnak tartom, hogy a tudásomra figyeljenek fel!

- Miből áll a napirendje?
- Reggel hatkor kelek, majd bemegyek a MACIVA-művésztelepre. Másfél-két órát gyakorlom a gurtnit, majd ugyanennyit a kézenállást. Ezeken kívül tanulok színpadi mozgást, táncot és színészetet. Hivatalosan 14 óra körülé szoktam végezni, de gyakran bent maradok még önszorgalomból edzeni.

- Hogyan szokott erősíteni?
- Saját súllyal és egy speciális erősítőgumival. Nagy súlyokat nem használok, mert nem szeretném az izmaimat túlfejlszteni. Hogy a ciklikus mozgás se maradjon ki az életemből, rendszeresen futok. Fontosnak érzem, hogy megőrizzem a nőiességemet, az esztétikumot.

- Miért pont a gurtnit választotta zsánernek, amikor a legtöbben jellegzetesen férfi szernek tartják?
- Pont ezért tartottam érdekesnek. Összehasonlítva a tissue-val sokkal kevesebb lendületi elemet tartalmaz és több erőt igényel. A gurtnin gyakori az egy kézen lógás és folyamatosan tartanom kell magamat, mert nincs pihenőállás. A tissue-ba az artista beköti magát, ezért nem is nagyon tud kiesni.

- Hogyan fejleszti a saját produkcióit?
- Elsősorban érdekes szeretnék lenni. Van, aki szépet szeretne látni a manézsban. Csillogást, kecsességet. Nekem nem ez a világom. Én szívesebben vagyok meghökkentő, furcsa, vagy akár ijesztő.

Fotó - Urbán Ádám fotográfus / Fővárosi Nagycirkusz

[2016.11.16.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
hitel kinal egyéb [2017.09.14.]
Elektromos orgona hangszer [2017.09.12.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Jamie Winchester és Hrutka Robi újra együtt - képek a budapesti koncertről
Szeptember 14-én a...

Robbie Williams Budapesten - Hogy kerül a bokszkesztyű a focipályára?
Robbie Williams, a popzene...

beszámolók még