15%-os kuponkedvezmény 47.000Ft felett a Spartoo.hu webáruházban. Kuponkód: MAJUSP15
2021. március 3. | szerda | Kornélia nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
"Nekünk minden fellépés egy kis ünnep" - Rómeó Vérzik interjú
Rómeó Vérzik: "Ilyen tiszta fejjel még sosem forgattunk klipet!"
Itt a Rómeó Vérzik történetének legütősebb albuma!
Kapcsolatok
Rómeó Vérzik

"Az ünneplést nem hagyjuk annyiban!” - Rómeó Vérzik villáminterjú

Október 15-én megérkezett a Rómeó Vérzik legújabb lemeze, és pénteken ezt egy fergeteges bulival meg is fejelik az Analog Music Hall színpadán. A friss korong kapcsán a zenekar frontemberével, Kovács Koppánnyal beszélgettünk, többek között az elmaradt negyedszázados jubileumról is.

A karantén alatt készült el az új lemezetek. A világban éppen zajló dolgok mennyire voltak hatással rátok a dalíráskor?

Éppen a stúdiómunka esett arra az időre, szóval a dalírási időszakban még más ihletett meg. De mikor beköszöntött a világban ez az őrület, mondtuk is, hogy soha ilyen ráérősen nem dolgoztunk még egyetlen lemezen sem. Mondjuk ennek az egész karanténos dolognak ez volt az egyetelen pozitív hatása. Akkor jól esett a lelassulás, de most már baromira hiányzik a sok koncert, a színpad.

A lemez címe Szűk a tér, ezt kifejtenétek? Miről szólnak a dalok?

Elég pörgős lett az új anyag. Mondjuk úgy, hogy lázadós, punkosabb fílinget szerettünk volna ez alkalommal, és úgy érzem, ez sikerült is. Idén éppen 25 éves a banda, de úgy érzem a tűz ennyi idő után is nagyon ott van bennünk, ez pedig a Szűk a tér minden egyes dalában hallatszik. És a lemez címe is pont erre hajaz: mert sokszor érezzük azt, többféle értelemben is, hogy kicsi a tér, be vagyunk szorítva és már nagyon kitörnénk.

Szeptemberben érkezett egy 8 méter magasban forgatott lemezelőzetes klip – terveztek hasonlóan izgalmas videót esetleg az új anyag más nótáihoz is?

Persze!  Ebben az évben mindenképpen még egy vagy két klip is számításba jöhet, de ez még szó szerint a jövő zenéje, hiszen amíg kevés a koncert, és pang a zeneipar, egy videót is neccesebb összehozni.

Egy nappal a lemezmegjelenés után, október 16-án rögtön lemezbemutatótok is lesz Budapesten. Készültök valami különlegességgel a közönségnek? Vagy manapság már az is különlegességnek számít, hogy ha lehet koncertezni?

Ahogy mondod, örülünk, hogy egyáltalán a színpadon állhatunk. Sajnos nagy a sanda gyanúm, hogy ebben az évben ez lesz az utolsó koncertünk. Nálunk Szlovákiában már nagyon beszigorítottak, Csehországban is, ebből Magyarország sem fog kimaradni. Nem tudom meddig fog ez az egész tartani, de már nagyon végem van tőle. Meddig lehet ezt a húrt még feszíteni? Tisztában vagyok persze vele, hogy nem szabad elbagatellizálni ezt a vírust, de ez már nem élet, ami itt folyik.

Hogyan éltétek meg, hogy a 25 éves jubileumi turnétok nagy részét is le kellett mondanotok?

Nehezen, de talán éppen az volt a megmentőnk, hogy készült az új lemez és a mivel kellőképpen el voltunk havazva a javítgatásokkal, ez átsegített minket a nyár javán. De azért furcsa érzés, hogy ugye 25 éve egyfolytában a színpadon vagyunk, és éppen ezt a kerek évfordulót nem tölthetjük a deszkákon, meg a közönségünkkel. Remélhetőleg jövőre már javul majd a helyzet.

Szóval terveztek esetleg pótünneplést a következő nyárra?

Mindenképp! Ezt a bulit nem hagyjuk annyiban!

-koko-

 

[2020.10.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Otthoni játékok
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával