2021. június 21. | hétfő | Alajos, Leila nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Best of Geszti - képekben
Maszkabálról jött a hír - Képes beszámoló Fenyő Miklós koncertjéről
Szenvedélyes nyáresti Verdi-gála a Margitszigeten
A Kabaré a Margitszigeten - Szenvedélyek, revü és a történelem baljós árnyai
Szabad a tér a Margitszigeten! - avagy játékkal űzd el a bút, a szomorúságot 
Zsuráfszky Zoltán: "Már nagyon várjuk"
Kesselyák Gergely: "Az a dolgunk, hogy elvigyük az emberekhez a zenét"
Puskás, egy legenda emlékezete a Margitszigeten - képek a sajtótájékoztatóról
Képgalériák
Margitszigeti Színház sajtótájékoztató
Kapcsolatok
Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Szabad a tér és a színpad a Margitszigeten - képek a sajtótájékoztatóról

Június 3-án nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház. Az ország reprezentatív nyári színháza, a szabadtéri és ültetett nézőterének köszönhetően, az egyik legbiztonságosabb közösségi helyszínnek számít. Tágra nyitott kapuk a Margitszigeten, műfajok és a közönség korosztályai felé június 3-tól szeptember 20-ig. A teátrum Budapest zöld szívében, a csillagos ég alatt egész nyáron választékos repertoárt kínál. Az opera-, balett-, musical- és táncelőadásokon, bemutatókon, valamint klasszikus és könnyűzenei koncerteken – hazai és nemzetközi előadók, sztárok közreműködésével – idén nyáron a korábbaiknál is gazdagabb tartalommal valódi élményt, élő művész – közönség találkozást szeretne kínálni. Sok fellépő művész, társulat számára az első élő találkozás a közönséggel, lehetőségét adja a Margitszigeti fellépés. 4 hónap, 40 nagyszínpadi előadás, 40 ingyenes gyerek és családi program, irodalmi séták és kiállítások kínálata a Margitszigeten.

A Margitszigeti Színház idei szezonja június 3-án, a nemzeti összetartozás napi, Magyar hősök, csaták és szerelmek emlékesttel kezdődik, a Nemzeti Táncszínház előadásában Keresztes Ildikó, Varga Miklós és Vadkerti Imre fellépésével, Zsuráfszky Zoltán koreográfiájával, rendezésében.

Majd június 5-én a teátrum klasszikus zenei sorozatát az ország legnagyobb zenei együttese és kórusa, a Nemzeti Énekkarral kiegészült Nemzeti Filharmonikus Zenekar indítja el, Mozart kétzongorás versenyművével, Lucas & Arthur Jussen holland zongoraművészek közreműködésével, a második részben Carl Orff: Carmina Burana című népszerű műve csendül fel Kesselyák Gergely vezényletében, a Magyar Állami Operaház Gyermekkara közreműködésével.

Júniusban ezután könnyedebb műfaj, a Csókkirály koncertshow következik június 9-én, melyet a már hagyományos Duna Karnevál két napja követ június 11-12-én.

Június 17-én és 19-én a Puskás, a musical szabadtéri bemutatója Szente Vajk rendezésében. A kiváló szerző és alkotó csapat tagjai Galambos Attila, Juhász Levente, koreográfus Turi Lajos.
A Puskás június 19-i előadáson a Magyar – Francia EB labdarugó meccs közvetítését, az aznapi előadásra megváltott jeggyel rendelkezők tekinthetik meg a színház nagy kivetítőjén egyenesben.Június 25-én és 27-én operabemutató, a néhány hónapja a bécsi operaházban, a nyers realista stílusáról elhíresült, Calixto Bieito rendezése Bizet: Carmen operája a Magyar Állami Operaház közreműködésével kerül színre. Szántó Andrea, Brickner Szabolcs és Bretz Gáborral a főszerepekben, a karmester Kocsár Balázs lesz.

Június 29-én pedig Demjén koncert lesz a főváros zöld szívének nagy színpadán, ahol bemelegítésként Várkonyi Attila DJ fogadja majd a közönséget.

Klasszikus zene és opera

A klasszikus zenei kínálatban az operabemutatóval, a koncertek rendhagyó látvánnyal és tartalommal egészülnek ki.

A színpadra készülő évfordulós szerzők Verdi 120 és Mozart 230 kiemelt figyelemre számíthatnak.

A nagy szimfonikusok és kórusok előadásában felcsendülő Verdi „best of” zenei utazás az egykori bemutatók pompás helyszíneinek látványával vezeti a nézőket, a gála fellépői Arturo Chacón Cruz – tenor, Maria Grazia Schiavo – szoprán, Kálmándy Mihály – bariton, közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara és Énekkara, karmester Kocsár Balázs.

A Mozart Film-Zene–Koncert alkalmával többek között az Amadeus és más nagy mozifilmek Mozart zenékkel forgatott filmrészletei kísérik a Budafoki Dohnányi Ernő Zenekart, a karmester Hámori Máté lesz.

A már fent említett Carmen, augusztus 20-án, a 2020-ban a Margitszigeten Vidnyánszky Attila rendezésében bemutatott Bánk Bán opera lesz repertoáron.Csak a zongora – Pure Piano – Koncert Show címmel Havasi Balázs lép fel a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon augusztus 15-én. A koncert műsora az elmúlt években legnépszerűbbé vált Havasi -tételekre épül. Az életre szóló koncertélményt egy kizárólag ehhez a műsorhoz létrehozott digitális fény- és látványvilág teszi teljessé.

Musical

Ha nyár és színház, akkor széles a választás lehetősége, a Puskása Hegedűs a háztetőn, a Kabaré és a Tesla musicaleket, részben a kőszínházi idényben elmaradt, és így szabadtéri bemutatóként láthat majd a közönség, először a Margitszigeten.

A Vígszínház első alkalommal érkezik a Margitszigetre, a Béres Attila rendezésében látható Masteroff - Ebb - Kander legendás musical, a Kabaré. Díszletterv Czigler Balázs jelmez Tihanyi Ildi, koreográfia Barta Dóra.

Szabadtéri bemutatója lesz a Budapesti Operettszínháznak a Sólem Aléchem novellái ihlette már klasszikusnak számító a Hegedűs a háztetőn musicalnek. Az előadás jelmezeit Berzsenyi Kriszta, díszletét Khell Zsolt tervezte, rendező Bozsik Yvette, karmester Pfeiffer Gyula.

A Puskás, a musical – alkotói: Galambos Attila, Szente Vajk, Juhász Levente – a legismertebb magyar ember, Puskás Ferenc és minden idők egyik legnagyszerűbb futballcsapata, az Aranycsapat minden pillanatának igaz történetét dolgozza fel.

Nikola Tesla kétségtelenül minden idők egyik legkitűnőbb lángelméje, akinek zsenialitását csak Arisztotelészéhez és Leonardo da Vinciéhez hasonlíthatják, a róla készült musical a NIKOLA TESLA - Végtelen energia című show-t Sebestyén Áron, Egressy Zoltán, Müller Péter Sziámi alkotó csapat jegyzi, rendező Radó Denise.

Balett és táncelőadások

Az Algír származású koreográfus, Hervé Koubi ez alkalommal az Odüsszeia bemutatóval készül újra meghódítani, elvarázsolni a közönséget. A különleges stílusáról és társulatáról jegyzet koreográfus - rendező minden munkájában az ember alkotta közösségi lét, az egymásra utaltság kap hangsúlyt. A francia koreográfus a színpadon 14 táncossal dolgozik: mind a Földközi-tenger térségéből érkeztek. Koubi alkotótársa Natacha Atlas, a nagyszerű arab énekesnő – aki korábban keleti táncosnő volt - lélegzetelállító hangját adja ehhez az előadáshoz, a hatalmas és érzéki koreográfiai hullámhoz. Közreműködnek még: zongorán Samy Bishai, és a dobos, Imed Alibi.

A Raszputyin bőrébe bújó orosz balettművész világsztár, Szergej Polunyin gondoskodik majd a közönség lenyűgözéséről. Szergej Polunyin fantasztikus technikájú táncos, pompás előadó, aki tehetségével és karizmájával kikerülhetetlen sztárja a balett és a filmvilágnak is. A Gyilkosság az Orient expresszen és a Budapesten forgatott Vörös veréb amerikai filmekben is feltűnt. Napjaink egyik legjobb táncosa. Elbűvöl, megbotránkoztat, elgondolkodtat, szimpátiát vagy gyűlöletet vált ki éppúgy, mint Raszputyin.

Könnyedebb műfajok

A 2021-es műfaji sokszínűség jegyében a színpadon a jazz, pop, elektronikus és klasszikus zenei előadók egyaránt szerepelnek.

Lotfi Begi például legjobb szettjeivel érkezik, több sztárvendég, köztük Rúzsa Magdi, Radics Gigi, Lábas Viki, Császár Előd, Nika és Kollányi Zsuzsi társaságában.
A Žagar 20 koncert és a Budapest Klezmer Band 30 éves jubileumához is csatlakozhat a közönség.
Tóth Vera és Tóth Gabi a Budapest Jazz Orchestra kíséretében ad koncertet.
Fenyő Miklós nélkül már elképzelhetetlen az évad, de lesz Best of Geszti, Budapest Bár és Dés László koncert is, aki a Pál utcai fiúkkal lép fel.

Izgalmas vállalkozásba fogott a Csík Zenekar a 2020-ban megjelent A dal a miénk című albumukon az LGT kompozícióit muzsikálják az erős népzenei motívumokkal átitatott hangzásvilágban, most Presser Gáborral és Karácsony Jánossal élőben a Margitszigeten.
A különleges és formabontó zenei vállalkozás lemezbemutató koncertjét augusztus 6-án tűzzük műsorra a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Az 50 éves LGT zenekar dalait ezzel a hittel feldolgozva, megmutatva közönségének, hogy legyen szó zenéről vagy színpadi show-ról, a tradicionális és a modern nem csak megfér egymás mellett, hanem megfelelő fúzióban egy egészen új világot is teremt ebben a rohanó, 21. században.A nemzetközi mezőnyből pedig a Stanley Jordan Quartet játékát élvezheti a közönség.

Caramel szimfonikusokkal kísért koncertje pedig tényleg már csak az a bizonyos hab lesz a tortán a Margitsziget tündérkertjében.

Ingyenes programok – Irodalmi séták – Kiállítások

A nagyszínpadi előadások mellett, a színház idilli környezetében hétvégeken ingyenes programokkal, mesékkel, interaktív foglalkozásokkal várja a színház a gyerekeket, fiatalokat és családokat összesen 30 alkalommal.

A margitszigeti irodalmi sétákra, a Koraesti térzene, klasszikus zenei koncertekre nyolc alkalommal van lehetőség a kikapcsolódásra.

Az idén 110 éves víztoronyban, júniusban a Felszabtér Rajziskola kiállítására, rajz és festészeti interaktív óráikra invitál Hidvégi Éva iskolavezető, majd júliusban a MOME végzős hallgatóinak tárlata lesz látható Oravecz István, az egyetem adjunktusa és műteremvezetője vezetésével. 

A Margitszigeti teátrum készül a Budapesten rendezett 1938-as 34. kongresszus életképekből válogatott kiállítással az idei 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmával. A kongresszus családi napja a Margitszigeten szeptember 11-én az Ars Sacra szervezésében, az alapítvány elnöke Dragonics Márta. 

Beléptetés

A nézőtérre a jelenleg érvényes járványügyi rendelkezések szerint kizárólag védettségi kártyával együtt, a személyi azonosság igazolvány, vagy az applikáció felmutatásával lehet belépni. Ennek ellenőrzésére ajánlott felkészülni és időben érkezni a színházba. A Margitszigetre személygépkocsival behajtani nem lehetséges, ezért a személygépkocsival az érkezést nem javasoljuk, a korlátozott befogadóképességű Nagyszállodai parkoló miatt.

Közlekedés

Retúr színházi hajójáratra válhatnak jegyet a színházi jegy, online vásárlás alkalmával.

Az előadások megelőzően két órával korábban nyit a teátrum, a 26-os buszjáratok sűrítve közlekednek, az előadásokat követően különjáratok állnak rendelkezésre, melyre a BKK – jegyek és bérletek is érvényesek. 

Jegyvásárlás SZÉP kártyával

SZÉP kártyával már online is vásárolhatók jegyek: www.margitszigetiszinhaz.hu weboldalon, valamit személyesen a Margitszigeti Színház jegyirodájában és a színház jegypénztárában.

Legyen teljes a nyár, az élmény a szabad ég alatt, a Margitszigeten!
Mindenki Színháza - Margitszigeti Színház!

Margitszigeti Színház

Margitszigeti Színház sajtótájékoztató - klikk a fotóra

 

[2021.06.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Otthoni játékok
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük: Triász koncert a GastROCKitchen Pubban, Százhalombattán, képekkel
Hangulatos pub...beszámolók még