2022. augusztus 9. | kedd | Emőd nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Koncertkülönlegességek májustól a Margitszigeten
Művészetek összekapcsolása a Margitszigeten! - Kiállítások egész nyáron a Víztoronyban
Világsztárok és hazai kedvencek, bemutató dömping a Margitszigeten!
A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon 300 fellépővel énekel majd együtt a 20 éves együttes
Történelem és szerelem a Margitszigeti Színház színpadára álmodva - képekben
Képgalériák
Mozart! - Veszprémi Petőfi Színház
Kapcsolatok
Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Pénteken jön Mozart, a zseni élete musicalben elmesélve

Mozart! a meg nem értett zseni zeneszerző élete musicalben elmesélve kel életre a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon! Michael Kuncze és Sylvester Levay sikermusicaljében a zeneszerző fenegyerek története pazar dallamokkal és látvánnyal kerül színre június 24-én és 25-én. A produkció két különböző szereposztásban látható majd péntek és szombat este a Margitszigeten.

Zseniként, valódi géniuszként érdemes dacolni a világgal saját igazságunk érdekében? Tud -e azonosulni egy ilyen emberrel a környezte? Ezek a felvetések pedig csakúgy, mint Mozart korában, napjainkban is ugyanannyira érvényesek, ha nem aktuálisabbak. A Mozart! a másság elfogadásáról, a zsenik helyzetéről és a szeretethiányról, a bűntudatról és a tehetségről szól. Nagy belső vívódásokból, szép melódiákból, drámai helyzetekből épül fel, mely küzdésre, kitartásra is tanít.

A látványában is monumentális zenés darab hiteles dokumentumok, levelezések alapján dolgozza fel a hányatott sorsú zeneszerző életét.  A címszereplő, Mozart egy útkereső, aki mindvégig azt kutatja, mit rontott el, hol rontott el az életében, miért nem szeretik, miért sikertelen, mit tehetett volna másképp. A produkció középpontjában egy konkrét történelmi figura áll, és attól lesz igazán ütős, hogy mindvégig sikerül egy sokrétű, többdimenziós karaktert rivaldafénybe állítani, egy valóban különleges, lenyűgöző dallamokkal tűzdelt zenés előadás keretében.

A Margitszigeti Színház és a Veszprémi Petőfi Színház közös szabadtéri bemutatója nem csupán erős dalokban, de lendületes jól eltalált, emlékezetes jelenetekben is bővelkedik, összhangjuk különlegesen élvezhető és értékes élményben fejti ki hatását.  Ezen elemek hatásmechanizmusát tovább fokozza a darab történetét elmesélő, a sodró lendületű cselekményre épített rendezés.

A Michael Kuncze és Sylvester Levay sikerszerző párosból a magyar származású Sylvester Levay így nyilatkozik a musicalek mai életben elfoglalt helyéről:Arra törekedtem az utóbbi évtizedekben, hogy a modern zenei stílusokat, a rockot, az elektronikus és világzenét a klasszikus zenével összeolvasszam, és ebből egy sajátos, egységes hangzásvilágot alakítsak ki. Meg vagyok győződve, hogy a musical műfaja a zenei dramaturgiában tovább fog fejlődni. Hiszem, hogy a kreatív művészek bátran fedeznek fel új utakat, és a stílus szempontjából merészen haladnak előre.”

A Margitszigeti Színház is hisz a művészet folyamatosan megújulásában, a történetmesélő, dramatikus művek új korszakában. Az elmúlt időszakban jelentős változáson esett át a fiatal korosztály színház irányába mutatott érdeklődése. Ezért egy vonzó és ösztönző programot indított el a Margitszigeti nyári színház kizárólag az egyetemisták, főiskolások és a középiskolások számára – a színházba járás népszerűsítése érdekében. A teátrum összeállított egy 5 előadást tartalmazó csomagot, melyben 3 műfaj kapott helyet: az opera, a musical és a balett/tánc. A program iránt oly módon kívánja a színház a fiatalok érdeklődését felkelteni, hogy részükre kód-kulcsot küld, melyhez előzetese regisztrálniuk szükséges. További részletek a programban való részvételről az előadásokról és a kulisszajárásról  a www.margitszigetiszinhaz.hu oldalon.

A címszereplők szuperereje: felvállalás és dinamizmus

Az előadás címszerepét Nikita Braga és Kádár Szabolcs János alakítja váltva, akik fiatalságuk és lendületességük okán féktelen dinamizmussal, odafigyeléssel hozzák a híres zeneszerző alakját, miközben egyetlen percre sem eresztik el a rájuk bízott karaktert a háromórás játékidő alatt.

A főbb szerepekben Kádár Szabolcs János/Nikita Braga, Kardffy Aisha, Horváth Dániel, Keresztes Gábor/Cservenák Vilmos, Hirschl Laura, Füredi Nikolett/Szederjesi Teodóra, Keller Márton látható.

Rendező: Somogyi Szilárd, Nádasdy Kálmán-díjas rendező, koreográfus: Lőcsei Jenő, zenei vezető: Balassa Krisztián, magyar szöveg: Müller Péter Sziámi.

A Mozart! musical ősbemutatója 1999-ben volt Bécsben, a Theater an der Wienben, a darabot a magyar közönség először 2003-ban láthatta. Most, június 24-én, pénteken és 25-én, szombaton kel életre Mozart a zseni, a meg nem értett zeneszerző kalandos, termékeny és hatalmas klasszikus zenei értéket ránk hagyományozó életének története musical-köntösben a Margitszigeten.

Jegyvásárlás

A Margitszigeti Színház értesíti közönségét, hogy jelenleg – a FINA vizes világbajnokság megrendezése miatt – parkolási tilalom van érvényben a Margitszigeten. Kérjük, ne érkezzenek személygépkocsival!

A budapesti FINA vizes VB idején, 2022. június 12-étől július 3-án éjfélig, az Árpád híd felőli nagyparkolóban tilos a parkolás!
A kényelmes színházba érkezéshez és a zavartalan hazautazáshoz a színház javasolja a színházi hajójárat, valamint a BKK 26-os jelzésű autóbuszjáratának igénybevételét, mely az előadások kezdéséhez és végéhez igazítva sűrítetten közlekedik. Kérjük, időben induljanak el!
Bővebb közlekedési informávióka itt talál!


Margitszigeti Színház
Fotó: Veszprémi Petőfi Színház

 

[2022.06.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Esküvői és party zenekar, Silver Moon zenekar [2022.07.29.] apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

Eddie Vedder és társai meghódították Budapestet - képekben
Pearl Jam, Papp László Budapest...

Időutazás Leslie Mandokival
2022.07.26-án volt szerencsém a világhírű Leslie Mandoki...

Forró, nyári este a Hooliganssel - képekkel
Megnéztük az EFOTT fesztivál második napját - képekkel
4 év után ismét Judas Priest koncert volt hazánkban - képekben
Ilyen volt a Mozart! musical a Margitszigeten - képekkel
KISS ünnep az Arénában - képekben
beszámolók még