2022. december 2. | péntek | Melinda, Vivien nevenapja
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával  
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Játszótéri játékok
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Előre bejelentett öngyilkosságból gyilkosság - Bemutatták a Network című előadást
Jön a Ma este felnövünk ősbemutató a Centrál Színházban
Call Girlnek állt a népszerű színésznő
Shirley Valentine Balsai Mónival a Centrál Színházban
Képgalériák
Mary Page Marlowe
Kapcsolatok
Centrál Színház

Mary Page Marlowe élete 11 jelenetben - képekben

Bátran nevezhetjük ősbemutatónak a Centrál Színház szeptember 24-i premierjét, hisz a Mary Page Marlowe 2020. márciusában a Covid miatt csupán egy előadást ért meg. Az Augusztus Oklahomában Pulitzer-díjas írója, Tracy Letts új művét Puskás Tamás most a szerző eredeti szándéka szerint rendezte újra.  A darab azt meséli el, hogyan csúszott félre ennek a tehetséges lánynak az élete. Bármily sajnálatos, csak egyetlen válasz adható: a férfiak önzése miatt. Mary Page Marlowe szerepét a csecsemő és a gyerekszereplő Hőnig Emmán túl négy csodálatos színésznő: Básti Juli, Martinovics Dorina, Földes Eszter és Gombó Viola Lotti alakítják. A férfi szerepekben többek között olyan nagyszerű művészeket láthatunk, mint Schmied Zoltán, Fehér Tibor, Magyar Attila és Scherer Péter.

Puskás Tamás, az előadás rendezője elmondta: „2020. március 8-án Nőnapon volt a Centrál Színházban a Mary Page Marlowe ősbemutatója, de a következő előadást már ellopta a COVID. Azóta megérett bennem az elhatározás, hogy az író eredeti szándéka szerint öt szinésznő megformálásában adjuk elő a darabot. Így lesz Mary Page Marlowe története a női sors példázata. A szerző egy krimi dramaturgiáját használva azt kutatja, miért csúszott félre ennek a tehetséges lánynak az élete. Bármily sajnálatos, csak egyetlen választ adhatunk: a férfi szerep túlsúlya, ha úgy tetszik az ebből adódó önzésük miatt….”

Titok nyomában járunk. Egy asszony életével ismerkedünk 11 képben, 11 remekbe szabott jelenetben. 11 esély arra, hogy megértsük, mi történt vele és miért? Válás, kollégium, kórház, szerető, ügyvéd, pszichiáter: férfiak, férjek - puzzle, egy élet töredékei. Amikor összeáll a kép, megértjük, hogy mi miért történt!

Mary Page Marlowe élete 11 jelenetben ;képekben - klikk a fotóra

 

„Mary Page Marlowe élete izgalmas esszenciája a női sors determináltságának. Élete nem átlagos, de választásai jellemzőek. Ahogy ő mondja: Csak egyfélekeppen lehetünk kislány, feleség, meg anya. Meg szerető.” - emeli ki Földes Eszter.

„Nagyon örülök, hogy társulati tagként a Mary Page Marlowe volt az első bemutatóm a Centrál Színházban. Csodaszépen és izgalmasan megírt darab, ami végre tényleg rólunk, nőkről szól!“ -  mondja Martinovics Dorina.

„Mary Page Marlow történetét meséljük el, a darab mégis minden nőről, a nőkről szól. Korom szerint az idősebb Mary jeleneteit játszom, amikor küzdelmes élete vége felé eléri a legtöbbet, amit ember elérhet az életben, az önazonosságot, a megnyugvást!“ – teszi hozzá Básti Juli.

Tracy Letts világhírű amerikai drámaíró és színész 2008-ban Pulitzer-díjat kapott az Augusztus Oklahomában című művéért, 2013-ban pedig Tony-díjjal ismerték el a Booth Színház-béli Nem félünk a farkastól-ban nyújtott George-alakítását. A Mary Page Marlowe az egyik legújabb darabja, melyet a hazai közönség most láthat először. A Centrál Színház előadásában Básti Juli, Martinovics Dorina, Földes Eszter és Gombó Viola Lotti, valamint a gyerekszereplő Hőnig Emma mellett Ágoston Kati, Borbás Gabi, Cseke Brigitta, Fehér Tibor, Magyar Attila, Mészáros Piroska, Ódor Kristóf, Pálfi Kata, Pálfi Dávid, Rada Bálint, Schmied Zoltán, és Scherer Péter lépnek színpadra.

A darabot Puskás Samu fordította, a jelmeztervező Kárpáti Enikő, a díszlettervező Bagossy Levente, az előadást Puskás Tamás rendezte.

Jegyvásárlás

[2022.11.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2022.12.01.]
gazda szolgáltatás [2022.11.30.]
apróhirdetés
Otthoni játékok
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Ilyen volt az Alter Bridge koncert - képriport
A Pawns & Kings turné 18 ország 25 városát...

Ilyen volt a Volbeat koncert az MVM Dome-ban - képriport
November elején jártak hazánkban a...

Beszámoló Bródy János Aréna koncertjéről - képekkel
900. alkalommal is lezuhant a csillár a Madách Színház színpadán - képekben
Újra elkápráztatott minket az Incognito!
Nosztalgikus energia és hamisítatlan old-school hip-hop árasztotta el a Budapest Arénát.
Ilyen volt a Godsmack koncert - képriport
beszámolók még