2024. július 25. | csütörtök | Kristóf, Jakab nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ezeregy éjszaka: Debütált Geszti Péter world musicalje - képek
Elővásárlási lehetőséggel tér vissza jövőre az Ezeregy éjszaka
Meghirdette Dóm téri évadát a Szegedi Szabadtéri Játékok
Gubik Petra főszereplésével debütál a Rebecca a Dóm téren
Kapcsolatok
Szegedi Szabadtéri Színpad

István, a király - négy helyett öt estén át!

Újabb előadásnapon tűzi műsorára az István, a királyt 2024-ben a Szegedi Szabadtéri Játékok. Szörényi Levente és Bródy János rockoperáját a korábban meghirdetett dátumok mellett augusztus 18-án is láthatja majd a Dóm téri közönség.

Negyven év telt el azóta, hogy először színre vitték legnagyobb nemzeti rockoperánkat Szegeden; és tíz, mióta utoljára láthatta a művet a Szegedi Szabadtéri Játékok közönsége. Az István, a király rajongói és a Szabadtéri kedvelői így kitörő lelkesedéssel fogadták az ikonikus előadás visszatértének hírét. Az érdeklődést tovább fokozza, hogy az István, a király egy nagy sikerrel bemutatott színrevitellel, Novák Péter izgalmas megoldásokkal teli, ötletes rendezésében, és kiváló színművészeket és énekeseket felvonultató sztárszereposztásban érkezik hazánk legnagyobb szabadtéri színpadára 2024 augusztusában.

A kiemelt érdeklődésre való tekintettel a Szegedi Szabadtéri Játékok ezért még egy alkalommal műsorára tűzi a Zikkurat Produkció előadását. A komoly várakozást kiváltó rockopera augusztus 10., 11. 19. és 20. mellett augusztus 18. estéjén is színpadra kerül a Dóm téren. Az új előadásnapra is megkezdődött a jegyértékesítés, és akárcsak a többi produkció és az István, a király többi napja esetében, erre az alkalomra is jegyet válthatnak az érdeklődők személyesen a szegedi Fesztivál Jegyirodában vagy az Interticket országos irodai hálózatának helyszínein, és online is a Szegedi Szabadtéri Játékok webes felületén. Bármelyik opció igénybevételekor lehetőség nyílik SZÉP-kártyás fizetésre is; sőt, ajándékutalványt is vásárolhat, aki Szabadtéri-élménnyel lepné meg szeretteit, ám rájuk kívánja bízni az előadás-választást.

A címszerepben Koltai-Nagy Balázzsal, Koppány szerepében Baricz Gergővel, valamint olyan további nagyszerű ének- és színművészek, mint Sena Dagadu, Horányi Juli, Borbély Richárd, Köteles Leander, Kardos-Horváth János és Herczku Ágnes közreműködésével autentikus és kirobbanó előadás várja az István, a király nézőit. A Szörényi Levente és Bródy János modern klasszikussá vált rockoperáját új köntösbe bújtató látványról a Szabadtéri Játékokon 30 éve részt vevő Tóth Kázmér kifejezetten a Dóm tér adottságaihoz alkalmazott díszlete, és a Gizellaként színre is lépő Horányi Juli jelmezei gondoskodnak majd.

Jegyvásárlás

Szegedi Szabadtéri

 

[2023.12.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Rockmaraton 2024 : Újjászületett a legnagyobb rock és metál fesztivál
Mintha nem is telt...

Tom Morellora harminc évet vártunk
Június 01-én Tom Morello lépett fel nálunk, akire harminc...

Megnéztük a TNT koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
A változás szele az Arénában
Megtöltötte a Budapest Parkot a Katona József Színház 
Nyolc év után tért vissza Budapestre a Plavi Orkestar
beszámolók még