2024. július 19. | péntek | Emília nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Gubik Petra főszereplésével debütál a Rebecca a Dóm téren
Gallusz Nikolett és Janza Kata váltja egymást a Rebeccában
A tépelődő lord: Dolhai Attila játssza a Rebecca férfi főszerepét
Rebecca - klippremier az új Szegedi Szabadtéri-bemutató vezető színésznőivel!
Szaszák Zsoltnál a rejtély kulcsa a Szegedi Szabadtéri Rebeccájában
Horror, realizmus és varázslat - páratlanul látványos Rebecca készül a Dóm téren
A tánc ereje egy sokoldalúságában klasszikus musicalben - Tihanyi Ákos koreográfus a Rebeccáról
Medveczky Balázs is szerepet kapott a Rebeccában
Amerikai díva a Riviérán - Udvaros Dorottya is színre lép a Rebeccában
A Rebecca statisztáit keresi a Szegedi Szabadtéri Játékok
Kapcsolatok
Szegedi Szabadtéri Színpad

Statisztaválogatót tartott a Szegedi Szabadtéri Játékok

Meghallgatáson vettek részt a Szegedi Szabadtéri Játékok Rebecca-bemutatójának leendő statisztái. Tihanyi Ákos koreográfus a hétvégén találkozott a legígéretesebb jelentkezőkkel, akik közül kikerülnek majd, akik részt vehetnek a Béres Attila rendezésében debütáló Lévay-Kunze musicalben a Dóm téren.

Negyvenkét reménybeli statiszta gyűlt össze szombaton a Szegedi Nemzeti Színházban, akik egytől egyig a Szegedi Szabadtéri Játékok idei önálló nagyszínpadi bemutatója, a Rebecca szereplőgárdájához szeretnének csatlakozni. A készülő produkció koreográfusa, Tihanyi Ákos, asszisztensével, Szűts Ritával a színház Imre Zoltán Balett-termébe hívta össze azokat a jelölteket, akik a nagyszámú jelentkező közül a legesélyesebbeknek találtattak az előzetes válogatás során. A Seregi László-díjas koreográfus korábban is hangsúlyozta, nem feltétlenül a színpadi tapasztalatok megléte vagy hiánya alapján kívánt különbséget tenni a pályázók között, hanem a minél gyorsabb tanulási képességet, talpraesettséget, határozott, karakteres jelenlétet kereste a leendő statisztákban.

A beérkezett pályázatok közül harmincnyolc felnőtt és négy gyermek kapott lehetőséget arra, hogy személyesen is bizonyítson. A meghallgatás alkalmával a legfiatalabbak kerültek sorra először. A gyermekstatisztának jelentkezett kisfiúk fiatal koruk ellenére egytől egyig bátran és ügyesen mutatkoztak be a táncművész-koreográfusnak. Volt köztük, akit a tánc iránti szeretete vonzott a színpadra, olyan is, aki több zenés előadásban és filmekben, és volt, aki prózai darabokban mutatta meg korábban a tehetségét. Akit Tihanyi Ákos Béres Attila rendezővel közösen kiválaszt majd közülük, a musical második felvonásában jut majd különleges szerephez.

A felnőttek közül a férfi jelentkezőket szólították elsőként. A koreográfus elárulta, többféle feladat vár a statisztákra az előadás során, többek között a táncos a tömegjelenetek kibővítése, és alkalmanként egyes díszletelemek, kellékek kezelése, mozgatása.
Az urak, majd később a hölgyek is az úgynevezett „strandképben” próbálhatták ki magukat – előbb számolásra, majd zenére egy rövid lépéskombinációval mutatták be ritmusérzéküket, kiállásukat, memóriájukat. A próbaszituációt modellezve először segítséggel, majd önállóan járták le a begyakorolt részletet; majd különféle helyzetgyakorlatokkal tesztelte rögtönzőkészségüket a koreográfus. A tanultakról előbb közösen, majd kis csoportokban adtak számot.

Tihanyi Ákos elégedetten zárta a jó hangulatú castingot, amelynek eredményeképpen új közreműködőkkel gyarapodik majd Michel Kunze és Sylvester Lévay Rebecca című musicalének stábja. A kiválasztottakat a Szabadtéri munkatársai rövidesen értesítik majd. A statiszták Gubik Petra, Janza Kata, Gallusz Nikolett, Dolhai Attila, Szaszák Zsolt, Medveczky Balázs és Udvaros Dorottya mellett léphetnek hazánk legnagyobb színpadára, Horesnyi Balázs díszleteiben és Velich Rita jelmezeiben. A Szegedi Szabadtéri Játékok július 26-án mutatja be a nagy sikerű előadás első szabadtéri produkcióját, amelyet további 4 alkalommal láthat majd a Dóm tér közönsége.

Jegyvásárlás

Szegedi Szabadtéri 
Fotó: Szegedi Szabadtéri - Zsiros Aliz

[2024.05.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a TNT koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Sok-sok ezren voltak a TNT együttes...

Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
A tizenhétszeres Grammy-díjas...

A változás szele az Arénában
Megtöltötte a Budapest Parkot a Katona József Színház 
Nyolc év után tért vissza Budapestre a Plavi Orkestar
Megnéztük Rod Stewart budapesti fellépését
Yungblud felrobbantotta a Parkot
beszámolók még