2020. július 15. | szerda | Henrik, Roland nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Bacsó Kristóf
 
Kapcsolódó kiadványok
Oláh Kálmán: Fitting (2006)

Összes kapcsolódó kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Jubileumi évhez méltó felhozatal az idei VeszprémFesten
Bacsó Kristóf: Child’s Space - jazz-szimfónia három tételben 
Bacsó Kristóf
Egy este a jazz szerelmeseinek
     
 
Bacsó Kristóf
Születés dátum: 1976.
Web: http://www.kristofbacso.com
E-mail: kristofbacso@yahoo.com
Aktív kapcsolat: KEM Trió (előadó/zenész, 2006-), Bacsó Kristóf Quartet (szaxofonos), Cumó Quintet (szaxofonos), Elsa Valle Latin Jazz Syndicate (szaxofonos), Lukács Miklós Quintet (szaxofonos, 2006-), Modern Art Orchestra (szaxofonos), Nigun (szaxofonos), Oláh Kálmán Sextet (szaxofonos), Tzumo Quartett (szaxofonos), Tzumo Quintet (szaxofonos)
 
     

Bacsó Kristóf

Bacsó Kristóf ugyan még a fiatal generáció tagjai közé sorolható, de már utat is mutat művészetével, melyre nem kis mértékben hatottak a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakának elvégzése után a párizsi Conservatoire-on és a bostoni Berklee College of Musicon végzett tanulmányai.

Európa számos országában fellépett már, partnerei közt volt Eddy Henderson, John Patitucci, Nico Morelli, Giovanni Mirabassi, Tony Lakatos és Gerard Presencer. Oláh Kálmánnal 2004 óta játszik rendszeresen, 2006-ban jelent meg közös lemezük - a bőgős Sébastien Boisseau-val kiegészülve - Fitting címmel, illetve közreműködött Oláh Concerto for Symphony Orchestra and Jazz Band című darabjában.

Állandó tagja az Oláh Kálmán Sextetnek és a Modern Art Orchestrának, melyben szólistaként, hangszerelőként és zeneszerzőként is közreműködik.

A Bacsó Kristóf Quartetet 2004-ben alapította. Az együttes saját kompozícióit adja elő, amelyekben a jazz és a kortárs zene elemei keverednek egyfajta sajátos, közép-kelet-európai életérzéssel. 2008-ban megjelent Alteregos című lemezükről így írt Turi Gábor: "Játékosságával kedves, komolyságával felemelő, kreativitásával lenyűgöző Bacsó albuma". A lemezen Németh Ferenc, az Egyesült Államokban élő dobos játéka hallható, aki immár a tengerentúlon is az egyik legkeresettebb ütőhangszeres. Debütáló albumát John Patitucci, Chris Cheek, Mark Turner, Lionel Loueke és Aaron Parks közreműködésével rögzítette.

[2011.09.05.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az Animal Cannibals volt a dekk első fellépője - képekben
Dekk néven nyílt új...

Színház, szerelem és Mamma mia Kováts Krisztával és Sasvári Sándorral
Duett koncertek a...

Újra nyit a Madách Színház! 
beszámolók még
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával