15%-os kuponkedvezmény 47.000Ft felett a Spartoo.hu webáruházban. Kuponkód: MAJUSP15
2021. március 3. | szerda | Kornélia nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
C.A.F.B. (CAFB)
 
Legutóbbi kiadványok
Szennyhullám, avagy erre pogozott apád is (2009)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Jön a Morális pánik című EP!
Itt az "Elmúltál", egy barátságosabb videó a C.A.F.B.-től
C.A.F.B. - Új nagylemez a kultikus hazai punkrock keresztapáktól!
Végre itt a legendás punk zenekar új klipje!
Vadonatúj C.A.F.B.-dal Szakácsi Greggel tizenhárom év után!
     
 
C.A.F.B. (CAFB)
Megalakulás: 1991.
Web: http://www.cafb.hu
E-mail: cafb@cafb.hu
Aktív kapcsolat: Szepesi Máté (Matti) (dobos, 2011-)
Egyéb kapcsolat: Szakácsi Greg (Szakácsi Gábor Gergely) (énekes, 1990-2004)
 
     

C.A.F.B 

A C.A.F.B zenekar 1991. nyarán alakult. Az akkori felállás Szakácsi Gábor (gitár, ének) és Immánuel Batu (dob), Szita Mihály (basszusgitár). Ennek a formációnak két anyaga jelent meg: Vérrel (1991), Ne bízz senkiben (1993).

Miután a kezdeti felállás megszűnt, 1996 szeptemberében az alapító Szakácsi Gábor (gitár, ének) és Urbán László (dob) (ex-Rituális Rémtettek, ex-Fixa Idea) alakította újjá a csapatot. Horniák Zoltán (szintetizátor)(ex-Szeánsz) és Sütő Lajos (basszusgitár, ének)(ex-Fixa Idea) személyével egészült ki az együttes. Debütáló koncertjük október 22-én volt az E-Klubban rendezett hangszerkiállításon. 1997 novemberében jelenik meg „Zanza” című albumuk a Premier Art Records gondozásában, mely hatalmas siker lesz. Az „Engedj be” című számról videoklip is készült, amelyet az ország összes televíziója, valamint a MTV (Music Television) többször is levetített. A „Minden-ható” című lemez 1999 novemberében került a boltokba a Hammer Records gondozásában és szintén jelentős sikereket ért el. Az „Álomgyár” című videoklipet több adó is műsorára tűzte.

Többek között játszottak a Wizo, a U.K. Subs és a G.B.H. előzenekaraként és a M.Á.K társaságában is. Azóta már túl vannak a 1000. fellépésükön, ugyanis állandóan járják az ország kisebb-nagyobb rock színpadait. A „Minden-ható” című album munkálatai közben Horniák Zoltán billentyűs kilépett, majd Szakácsi Gábor távozott az Egyesült Államokba. Az akkori felállásban Sütő Lajos énekelt és gitározott, Urbán László dobolt és vokálozott, Lukács Zsolt basszusgitározott és vokálozott, aki az Euthanasia nevű zenekarból érkezett.

Több mint három és fél évig működött a zenekar trióban és sikerült a válságot kiheverniük. 2000. év végén, a budakalászi stúdióban rögzítették „Subkontakt” című albumukat, amelyen Szakácsi Gábor már csak vendégként közreműködik. A lemez 2001 márciusában jelent meg az Edge Records gondozásában. 2002-ben videoklip készült a „Kövér nő” című számhoz. A koncertek állandó résztvevője lett Mészáros László gitáron, aki 2004-ben állandó tagja is lett a C.A.F.B-nek. 2004-ben az Aurora Records kiadta „Naív?” című lemezüket, amelyen a külsős Szakácsi Gábor számai is hallhatóak.

2004-ben Kováts Áron (ex-M.Á.K) gitáros érkezett erősítésnek. Lukács Zsolt időközben a Hoollywood Rose nevű formáció tagja lett, így előbb Boskó György, majd 2007-ben Szitás Tibor vette át a basszusgitáros posztot. 2009-ben visszatért a régi billentyűs Horniák Zoltán is, és ebben a felállásban készült el egy feldolgozás album „Szennyhullám” címmel, amelyen a 70-es, 80-as évek underground zenekarainak számaiból válogatott a zenekar. 2011-ben elkészítik legújabb lemezüket „Egység, Kétség, Háromság…” címmel és gőzerővel készülnek, hogy méltóan ünnepelhessék meg a 20. születésnapjukat az év folyamán. 

[2011.12.01.]

Kiadványok
stúdió
C.A.F.B. (CAFB): Szennyhullám, avagy erre pogozott apád is (2009)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Otthoni játékok
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

beszámolók még