2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolatok
Babos Project Special
Berki Tamás
Gyárfás István
László Attila Band
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Raiffeisen Jazzklub – A jazz 10 arca
[2008. február 21.
csütörtök 20:00]

A jazz 10 arca - új sorozat indul

Csütörtök este indul a Raiffeisen Jazz Klub idei sorozata a fővárosban, a Millenáris Fogadóban: a tavalyi "jazzlánc" után új tematikával, A jazz 10 arca címmel rendezik a koncerteket.

- Az idei programban összesen tíz koncerten mutatják be, hogy a magyar dzsessz mennyire sokféle zenei forrásból merítve alakítja ki egyedi, más országok muzsikájához nem hasonlítható arculatát. – emelte ki.

A sorozat helyszíne továbbra is a Millenáris Fogadó, ahol az első koncerten, csütörtök este a Babos Project Special lép föl. A Babos Gyula gitáros vezette zenekar készülő új lemezének szerzeményeiből mutat be néhányat. Babos Gyula közép-európai kortárs zenekarként aposztrofálja a Project Specialt, amelyben fiatal és kiváló zenészekkel játszik. A zongorista Szakcsi Lakatos Róbert, dobokon egy új felfedezett, Balogh László, basszusgitáron és bőgőn Hárs Viktor játszik.

A tervek szerint egymástól markánsan eltérő stílusú zenekarok adják egymásnak a Raiffeisen Jazz Klub színpadát. Ennek jegyében a hangszeres improvizáció nemcsak a dzsessz megszokott, szvinges keretei között szólal meg, hanem akár latinos ritmusszekció, elektronikus, programozott zenei háttér, magyar népzenei, sőt akár indiai hangszerek kíséretében. Külön színfoltot képvisel a fiatal hangszeres és énekes művészek új generációját bemutató koncertek blokkja a sorozatban. – hangsúlyozta H. Magyar Kornél.

Húzó nevek a repertoárban

A második "arc" márciusban a dzsesszénekes Berki Tamás és csapata lesz. A következő, áprilisi koncerten Gyárfás István gitáros hallható, triója az énekes Fábián Julival, a fúvós Szalóky Bélával és az Egyesült Államokból nemrégiben hazatelepült dobos-ütőhangszeres sztárral, Vig Tommyval egészül ki. Májusban a zongorista őstehetségnek tartott Oláh Dezső és triója következik - sorolta a fellépőket H. Magyar Kornél.

Júniusban a László Attila Band muzsikál, majd a sorozatban hallható lesz még Bacsó Kristóf, Váczi Eszter és a Szörp, a Sárik Péter Trió, a Transform Quintet és Lukács Miklós kvintettje.

A Raiffeisen Jazz Klub koncertjeit tavaly február óta tartják a Millenáris Fogadóban. Az elmúlt évi sorozat különlegessége az volt, hogy "jazzlánc" kapcsolódott össze: a zenekarokhoz minden koncerten vendégszólista csatlakozott, aki a következő alkalommal saját formációjával lépett fel.

– MTI –

[2008.02.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még