2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Joachim Spieth weboldala
SecretFusion
Kapcsolatok
Joachim Spieth
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Secret Fusion Special
[2008. március 29.
szombat 22:00]

"Imádom a techno zenét" - interjú Joachim Spieth-tel

Joachim Spieth a március 29-i Secret Fusion rendezvényen áll a lemezjátszók mögé. A német techno-DJ, producer először jár hazánkban és már nagyon készül a fellépésre.

- Hogyan kezdődött a szereteted az elektronikus zene iránt?
- Egy konkrét pillanatra nem emlékszem, de az "artificial intelligence" lemez a WARP -tól anno nagyon megfertőzött. Szó szerint sokkot kaptam tőle…

- Hogyan készül egy Joachim Spieht zene? Miket használsz?
- Ez nagyon változó. Hardot és Szoftvert is használok. Például E-mu Sampler, tc electronic effekt gépek, Mackie keverő. Nagyon kedvelem a Native Instuments ( Kontakt, Reaktor… ) és az Arturia Szoftevereket. Sequenzerként az Ableton Live -ot használom.

- Hogyan írnád le a saját stílusodat?
- Évek óta azon vagyok, hogy mindig új dolgokat próbáljak ki. Ha pl. meghallgatod az Abi ’99 (Kompakt 005), az "Under Pressure" (Speicher 08), vagy a "Connect" (Paso Music) számaimat, biztosan feltűnik, hogy mindegyik teljesen máshogy és másról szól. Én személy szerint egyszerűen imádom a techno zenét és megpróbálok mindig valami újat csinálni, akkor is, ha az éppen nem az aktuális trendeknek megfelelő.

- Mi volt eddig a legjobb dolog, ami fellépés közben történt meg veled?
- Így spontán semmi konkrét nem jut eszembe. A DJ fellépések mindig óriási élményt nyújtanak. Új embereket, kultúrákat ismerhetek meg. Szeretem az utazásokat és élvezem a jó zenét.

- Mi várható tőled a közeljövőben?
- Ezt nagyon nehéz megmondani, nem tudom, hogy hogyan alakul a jövő. Az első megjelenéseim a Kompakt-nál voltak és lehetséges, hogy hamarosan ismét kereszteződnek útjaink. Viszont én úgy veszem észre, hogy a legtöbb előadó egy bizonyos idő után inkább saját útjait járja. Nálam ezt a Paso Music kiadóhoz való társulásom, rengeteg remix elkészítése az utolsó évben és első saját Affin kiadóm létrehozása bizonyítja. A függetlenség nagyon nagy szabadságot és élvezetet nyújt most számomra.

- Milyen előadók és művészek vannak rád a legnagyobb hatással?
- Ezt is nagyon nehéz megválaszolni. Wolfgang Voigt, Basic Chanel vagy Richie Hawtin nagyon fontosak voltak a zenei fejlődésemhez. Mostanában inkább egy-egy zenére tudnám azt mondani, hogy befolyásol. Nagyon sok érdekes produkció jött létre mostanában. Emlékszem még, hogy pár éve a techno zene kipusztulásáról cikkezett a szaksajtó. Nézzük csak meg mi lett belőle…

- A nagy kérdés mostanában: CD vagy lemez? Lesz még lemez 10 év múlva?
- Az én válaszom egyszerű. Lemez, CD és mp3. Mindegyik formátumnak megvan az előnye. Viszont ha megfigyeljük a lemezkiadók haldoklását és az egyre nagyobb számban történő letöltéseket, akkor az egyértelmű, hogy hamarosan a legtöbb kiadó csak digitális formában fogja megjeleníteni zenéit. A digitális piac a világ összes pontjára eljut. Olyan emberek jutnak elektronikus zenéhez, akik eddig nem is tudtak a létezéséről vagy anyagi helyzetük nem engedte meg, hogy foglalkozzanak vele. Ez természetesen egy óriási előny a digitális formátumok részére. Az illegális letöltések viszont megint egy újabb probléma elé állítják a kiadókat. Az embereknek meg kellene érteniük, hogy a minőségnek ára van és ha az illegális letöltések száma is ilyen mértékben fog növekedni, mint az utolsó évben, akkor hamarosan a digitális kiadók sem lesznek életképesek. Így egyre kisebb lesz a piac, mert egyre kevesebb kiadó tud életben maradni.

- A nagy Minimal mánia után jelenleg a House stílus éli nagy visszatérését. Legalábbis ha az aktuális német szaksajtót olvassuk. Követed az aktuális trendeket vagy a saját utadat járod?
- Természetesen figyelem a trendeket, az már más kérdés, hogy mennyire érzem magaménak. Soha nem voltam az a típus, aki ennek a nagy piacnak csak egy kis részére figyelt volna. Jó zene minden stílusban található. Lehet bármi a stílus neve. Techno, house, minimal. Ki látja még át ezt az egészet…Jó az, ami tetszik. Pont.

- Hallottál már valamit a magyar klubéletről?
- Egyenlőre nagyon kevés információm van az országról és klubéletéről, de nagyon éhezek az újra és ezért nagyon örülök, hogy hamarosan nálatok lehetek.

- Mit csinálsz, ha éppen nem a zenével foglalkozol?
- Jó kérdés:-). Igazság szerint mindig a zenével foglalkozom. Legyen az zeneírás, kiadó munkálatok, promóció vagy fellépés…Az életem a zene körül forog. Nagyon ritkán marad egy kis időm, hogy bevásároljak, telefonálgassak vagy megnézzek egy érdekes dokumentumfilmet a Tv –ben.

-secretfusion.hu-

[2008.03.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még