Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. április 22. | hétfő | Csilla, Noémi nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
Kapcsolatok
Artisjus székház
Demjén "Rózsi" Ferenc
Fidelio
Gyulai Gaál János
Hajnal István
Komolyzene
Németh Alajos
Orbán Tamás
Pálkerti Zsuzsanna
Soproni József

Rangos díjakat oszt az Artisjus

Az Artisjus Szerzői Jogvédő Egyesület idén is díjakat ad át a kortárs magyar zenei és irodalmi alkotótevékenység elismeréséért és ösztönzéséért. Az ünnepségre 2008. április 11-én, délután négy órakor kerül sor az Artisjus székházában.

Az "év komolyzenei műve" kategóriájában Soproni József nyerte el a kitüntetést, de díjat ajánlottak az "év könnyűzenei produkciójának", az "év könnyűzeneszerzőjének", az "év könnyűzenei szövegírójának" és az "év magyar nóta szerzőjének" is.

Lássuk, hogy a fent említett kategóriákban kiknek jut idén az a megtiszteltetés, hogy átvegyék az elismerést:

Az év könnyűzenei produkciója a 2007. december 30.-i SportAréna koncert díjazottak: Demjén Ferenc, Rózsa István. A Díjat átadja majd neki Bolyki Balázs. Az év komolyzenei műve kategóriában Vajda János: Karnyóné című operája érdemelte ki az elismerést, amelyet Hollós Máté ad át.

Az év könnyűzeneszerzője címet Németh Alajos, a Bikini együttes "Őrizd a lángot" című lemezéért veheti át Malek Miklóstól. Az év magyar-nóta szerzője kategóriában Pálkerti Zsuzsanna lett a befutó, neki Dr. Gyertyánfy Péter adja át az elismerést.

Az év szövegírója megtisztelő cím tulajdonosa Orbán Tamás lesz, aki , színvonalas és sikeres dalszövegeivel érdemelte ki a díjat, amelyet Bródy János fog átadni neki. Az év komolyzenei műve kategória nyertese – ahogy azt már fent említettük – Soproni József: II. kamarakoncertje lett, ezt a díjat Madarász Iván adja át.

Könnyűzenei alkotói életmű díjat Gyulai Gaál Jánosnak adnak, mégpedig Wolf Péter által, s szintén Wolf úr adja át a Szövegírói alkotói életmű díjat mégpedig Hajnal Istvánnak.

A díjat az Artisjus Egyesület Vezetősége alapította. A díj egy bronzból készült képzőművészeti alkotás, amelyet oklevél kíséretében ünnepélyes keretek között adnak át minden évben.

A díjon kívül előadóművészeknek és zenepedagógusoknak is jutalmakat ad az egyesület. Az Artisjus Zenei Alapítvány évente jutalmazza azokat az előadóművészeket, akik a kortárs magyar zeneszerzők műveinek előadásával eredményesen szolgálták művelődésünk ügyét, valamint azokat a személyeket, akik a kortárs magyar zene bel- és külföldi terjesztésében, megismertetésében egyéb módon sikerrel működtek közre. A 2007. évi előadó-művészi jutalmakat 2007. december 8-án adták át.

Az Artisjus Zenei Alapítvány 2006-ban kiegészítette célkitűzéseit az akkreditált alap- és középfokú zenei oktatásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó zenepedagógusok jutalmazásával. A díjat első alkalommal 2007. május 19-én 39, míg 2007. december 14-én. 40 kitüntetett vehette át.

– fidelio.hu/ Artisjus/HAK–

[2008.04.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Japán Kristálygomba eladó! egyéb [2019.04.21.]
Gitár és Basszusgitár oktatás szolgáltatás » oktatás [2019.04.08.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Wolf Kati: "Óriási élmény volt"
A Magyar Kulturális Hetek keretében a február 7. és május...

Big Band Napon jártunk - képek az eseményről
Big Band napot tartottak április 7-én az...

Varázsos éj - Loreena McKennitt zenéje az Aréna színpadán
Befejeződött a Quimby Family Tugedör turnéja - képek a Barba Negrából
A Road zenekar koncertjeitől volt hangos a főváros a hétvégén! Képes beszámolót hoztunk!
Képes beszámoló! ABBA tribute show a Papp László Arénában is
Bódottá volt a HoneyBeast koncertje a Barba Negrában - képekben
beszámolók még
cdbolt.lap.hu