Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. augusztus 24. | szombat | Bertalan nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
Kapcsolatok
Artisjus székház
Demjén "Rózsi" Ferenc
Fidelio
Gyulai Gaál János
Hajnal István
Komolyzene
Németh Alajos
Orbán Tamás
Pálkerti Zsuzsanna
Soproni József

Rangos díjakat oszt az Artisjus

Az Artisjus Szerzői Jogvédő Egyesület idén is díjakat ad át a kortárs magyar zenei és irodalmi alkotótevékenység elismeréséért és ösztönzéséért. Az ünnepségre 2008. április 11-én, délután négy órakor kerül sor az Artisjus székházában.

Az "év komolyzenei műve" kategóriájában Soproni József nyerte el a kitüntetést, de díjat ajánlottak az "év könnyűzenei produkciójának", az "év könnyűzeneszerzőjének", az "év könnyűzenei szövegírójának" és az "év magyar nóta szerzőjének" is.

Lássuk, hogy a fent említett kategóriákban kiknek jut idén az a megtiszteltetés, hogy átvegyék az elismerést:

Az év könnyűzenei produkciója a 2007. december 30.-i SportAréna koncert díjazottak: Demjén Ferenc, Rózsa István. A Díjat átadja majd neki Bolyki Balázs. Az év komolyzenei műve kategóriában Vajda János: Karnyóné című operája érdemelte ki az elismerést, amelyet Hollós Máté ad át.

Az év könnyűzeneszerzője címet Németh Alajos, a Bikini együttes "Őrizd a lángot" című lemezéért veheti át Malek Miklóstól. Az év magyar-nóta szerzője kategóriában Pálkerti Zsuzsanna lett a befutó, neki Dr. Gyertyánfy Péter adja át az elismerést.

Az év szövegírója megtisztelő cím tulajdonosa Orbán Tamás lesz, aki , színvonalas és sikeres dalszövegeivel érdemelte ki a díjat, amelyet Bródy János fog átadni neki. Az év komolyzenei műve kategória nyertese – ahogy azt már fent említettük – Soproni József: II. kamarakoncertje lett, ezt a díjat Madarász Iván adja át.

Könnyűzenei alkotói életmű díjat Gyulai Gaál Jánosnak adnak, mégpedig Wolf Péter által, s szintén Wolf úr adja át a Szövegírói alkotói életmű díjat mégpedig Hajnal Istvánnak.

A díjat az Artisjus Egyesület Vezetősége alapította. A díj egy bronzból készült képzőművészeti alkotás, amelyet oklevél kíséretében ünnepélyes keretek között adnak át minden évben.

A díjon kívül előadóművészeknek és zenepedagógusoknak is jutalmakat ad az egyesület. Az Artisjus Zenei Alapítvány évente jutalmazza azokat az előadóművészeket, akik a kortárs magyar zeneszerzők műveinek előadásával eredményesen szolgálták művelődésünk ügyét, valamint azokat a személyeket, akik a kortárs magyar zene bel- és külföldi terjesztésében, megismertetésében egyéb módon sikerrel működtek közre. A 2007. évi előadó-művészi jutalmakat 2007. december 8-án adták át.

Az Artisjus Zenei Alapítvány 2006-ban kiegészítette célkitűzéseit az akkreditált alap- és középfokú zenei oktatásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó zenepedagógusok jutalmazásával. A díjat első alkalommal 2007. május 19-én 39, míg 2007. december 14-én. 40 kitüntetett vehette át.

– fidelio.hu/ Artisjus/HAK–

[2008.04.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Zenekar tagokat keres zenész » billentyűs [2019.08.12.]
Dobost, basszerost keresek saját zenéhez zenész [2019.08.05.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Odacsapós rock n roll a Sziget utolsó napján - "Mennyből a Dave Grohl, eljött Hozzátok"
Az...

Nagy bejelentés a Depresszió budapesti koncertjén
Augusztus 17-én a Depresszió lépett fel a...

Óriási bulit csinált a Lord a Barba Negra Trackben 
Meshuggah, Harmed (Barba Negra Track): Agyzsibbasztó, skálázhatatlan ütemek
Musicalektől volt hangos a gödöllői kastély - Janza Kata és Dolhai Attila estje képekben
Fezen 2019 - Pedig ez csak egy jó buli volt!
A 2019-es Paloznaki Jazzpiknik szenzációi I. rész
beszámolók még