2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolatok
Misfits

Misfits

A Misfits az amerikai zenei színtér egyik legősibb, legkultikusabb műfajteremtő horrorpunk együttese, amely népszerűségét bővérű metálbeütésű punk zenéje mellett annak is köszönheti, hogy rothadó hulláknak festve ki magukat lépnek fel, valamint egy igazi ördögi hajviseletet találtak fel, amely azóta Devilock frizuraként vonult be a rock történetébe.

Az együttest Glenn Danzig énekes, dalszerező és Jerry Only basszusgitáros alapította 1977-ben. A banda punk és heavy metál berkekben egyaránt nagy sikerre tett szert, s bár 1983-ban feloszlottak, 1995-ben újra összeálltak, ezúttal immár Danzig nélkül.

Rafinált hangzásuk a punk és a metál mellett más gyökerekből is táplálkozik, így az énekes Mario Lanza olasz tenorénekest tartja mesterének, a számokban pedig a rockabilly pörgős rock’n’rollja teszi dalaikat befogadhatóvá és lelkesen táncolhatóvá, miközben a torzított gitár és a fémes basszus, valamint a gyomronvágó dob kellő mértékben gondoskodnak arról, hogy dalaik mégse veszítsenek horrorisztikus hatásukból.

A korai Misfits dallamos punkja, botrányos fellépései és a tagok Frankenstein külsőjét idéző megjelenése gyorsan magára vonta a közönség figyelmét, így igen gyorsan hatalmas népszerűségre tettek szert. S bár a Misfits jórészt egy zeneileg nyers, alulképzett bandaként indult, a jelentős nemzetközi siker nyomán számos tagcserére került sor, 1983-ban még az egyik alapító, Danzig is elhagyta a bandát, hogy helyüket a szintér neves és kultikus figurái vették át.

Ezután következett a banda második, zeneileg ütősebb és profibb korszaka Jerry Only basszusgitáros vezetése alatt, amely során az együttesben megfordult Marky Ramone a Ramonesból, Dez Cadena a Black Flagből, valamint Robo, a banda eredeti felállásából. E két utóbbi zenész és az alapító Jerry Only alkotják az együttes mai (2008) felállását.

A Misfits 2007-ben hatalmas nemzetközi turnéra indult harmincéves fennállása megünneplése alkalmából, amelyet új lemeze, az Untitled Misfits Album kiadásával tett még emlékezetesebbé.

Felállás
: Jerry Only: ének, basszusgitár, 
Dez Cadena: gitár, 
Robo: dob

[2008.04.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még