2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Rúzsa Magdi Caramellel nyaral? - kiderítettük az igazságot!
Megfontolandó: a nap top3 gondolata Rúzsa Magditól
Szokatlan videó készült Rúzsa Magdiról: mezítláb a stúdióban
Rezesbandával lép fel Rúzsa Magdi és Lajkó Félix
Soha nem hallott duettek a ma esti Megasztárban - Tóth Lüszi Caramellel énekel
Rúzsa Magdi fogyatékkal élőkkel lépett fel
Még egy bőrt lehúznak a Megasztárról
Kapcsolódó Kiadványok
Rúzsa Magdi: A döntőkben elhangzott dalok
Rúzsa Magdi: Iránytű
Rúzsa Magdi: Ördögi Angyal
Kapcsolatok
Rúzsa Magdi

Rúzsa Magdinak van mit ünnepelnie - érdekességek az énekesnőről

Zenerégész rovatunkban leporoljuk a múlt emlékeit és felidézzük mi minden történt az adott napon a zenei életben. Pénteken Rúzsa Magdi a Megasztár 3. szériájának győztese ünnepel, akit mi is felköszöntünk!

Az énekesnő 1985. november 28-án született Vrbas városában, amely a Vajdaságban található. Gyermekkorát Kishegyesen töltötte, és elmondása szerint már egész piciként is az éneklés volt az egyik kedvenc foglalatossága. Egyes források szerint azokban az időkben a kis Rúzsa Magdi még kifejezetten hamisan énekelt.

A zene eleinte a menekülést jelentette a számára

Később az éneklés mellett néptáncolni is elkezdett és ez a két dolog együttesen hozzájárult ahhoz, hogy előadásmódja az évek során egyre többet fejlődjön, és egyre kiforrottabb legyen. Ahogy ő fogalmazott: a zene eleinte a menekülést jelentette a számára, ha valami bántotta csak bekapcsolta a magnót és tombolt. Iskoláit sikerrel végezte, tanult szülész-nőgyógyászati nővér, ám a zenét és az éneklést mindig is előtérbe helyezte, kamaszkorát is főként ezt töltötte ki.

Három évvel ezelőtt jelentkezett a TV2 tehetségkutató versenyébe, - a nagysikerű Megasztár 3-ba - ahol hangjával és bemutatkozó dalával, a „Highway to hell”-el egy csapásra elvarázsolta a szakmai zsűrit. A verseny döntőjébe egyenes út vezetett: a közönség szívébe fogadta a vajdasági lányt.

A több hétig tartó küzdelem során olyan közkedvelt dalokat adott elő, mint a már említett „rockörökzöld”: a „Highway to hell”, a Hungária nagy slágere: a „Meghalok, hogyha rám nézel”, az Abba legenda: a „The Winner takes it all” és még számos nagyszerű felvétel. Emlékezetes pillanat volt, amikor egy hazájából származó népdalt, az „Ederlezi”-t énekelte el.

Sokak szemébe könnyet csalt ezzel a szívből jövő nótával, többek között Soma, a zsűri egyetlen hölgy tagja sem tudta száraz szemmel végighallgatni az előadást. A United nagy slágerét a „Végső vallomás”-t olyan átéléssel tárta a közönség és a tévénézők elé, hogy egy ország borzongott bele. Sokak szerint már ekkor eldőlt: ezt a szériát ő fogja megnyerni.

Az Év hangja!

A Megasztár 3 döntőjét Varga Ferenccel vívta. A végső verseny egyik legemlékezetesebb momentumaként a legendás Máté Péter „Most élsz” című dalát énekelte el. A nézők szavazatai alapján ő lett a győztes, és ezzel együtt a 2006-os év női hangja is.

Október 15-én megtisztelő feladatra kérték fel az „Év hangját”, ugyanis a Boban Markovic Orchestraval szerepelhetett egy színpadon. A Művészetek Palotájában megtartott koncerten Magdit több dalában is a neves zenész és zenekara kísérte. November 21-én megjelent első nagylemeze, „Ördögi Angyal” elnevezéssel.

Az „Aprócska Blues” című dalból videoklip is készült, amelyet a zenecsatornák nagy sikerrel vetítettek. A lemez alig két héttel a megjelenése után máris elérte az arany státuszt. December közepére a bemutatkozó korong már elérte azt az eladott példányszámot is, amely után platinalemez jár. Néhány nappal később pedig a rajongók lelkesedésének köszönhetően a Megasztár 3. szériájának győztese a dupla platinalemezes előadók névsorát gazdagította.

Karrierje azóta is töretlen, és megérkezett Iránytű című, második nagylemeze.

Magdi szülinapi vallomásai:

- Szeretem a meglepetéseket. – válaszolta röviden arra a kérdésünkre, hogy hogyan is ünnepel az idén.

- S hogy mit jelent számomra a születésnap? Nos, egy napot, amikor eszembe jut, hogy öregebb lettem. – tette hozzá viccesen.

- 2006-ban kaptam életem egyik legemlékezetesebb szülinapi ajándékát, ezen a napon jelent meg az Ördögi Angyal című első saját albumom, ami dupla platina státuszt ért el. 2007-ben pedig a rajongóim szerveztek számomra egy meglepi bulit, ami nagyon jól sikerült, illetve ezen a napon dedikálhattam első DVD-met, melyen a Kapcsolat koncert felvétele látható, ezt követően meglepi vacsi és óriási buli várt rám.

Sikeres novemberek követik egymást

- Úgy látszik minden évben november számomra meghatározó hónap, hiszen most jelent meg második albumom, Iránytű címmel, mely a Mahasz eladási lista negyedik helyén nyitott.
– osztotta meg velünk, hogy eddigi élete során melyek voltak a legemlékezetesebb születésnapi party-jai.

Az énekesnőnek a zene.hu is gratulál és további sok sikert és boldogságot kíván!

– zene.hu –

[2008.11.26.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
torsten 2008.12.01. 07:46 • [1]
Ruzsa Magdi a rekedtesen üvöltő szülésznő. ( így beszélnek a háta mögött, és nagyon utálják! Dúdolható " slágere" soha nem lesz, addig emlékeznek rá majd ameddig a Média üzletel vele és fenntartja!!!!!! )

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még