2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Kisalföld
Kapcsolódó cikkek
Ki lesz a TV2 új sztárja? - szombat este eldől: ez történt eddig, képekben
Fekete Dávid így énekelt a Megasztár előtt - videóval
A legjobb Fekete Dávid dal a Megasztárban - videóval
Király Viktor meglepetése, csak Neked! - nézd meg
Király Viktor táncával megbabonázza a lányokat - videó
Király Viktor nyerte a Megasztár 4-et!
Kapcsolatok
Fekete Dávid
Király Viktor
Megasztár 4.
TV2

Kiderült! Fekete Dávid félt a Megasztár 4 elején - így látja eddigi szereplését a finalista

A mennyben és a pokolban is járt a győri Fekete Dávid szeptember 29-e óta, amikor eldőlt: bekerült a Megasztár 4 döntőjébe. A TV2 tehetségkutató show-műsora szombaton a végéhez ér, eldől, hogy Dávid vagy Király Viktor lesz 2008 hangja.  

„A maratonfutó és a leendő megasztár keveréke vagy; ne vedd figyelembe se a jó, se a rossz kritikákat; csak te érzed valamiért, hogy nem megy…" Végigszaladtunk az elmúlt negyed év fontos eseményein, s az idegenvezetőnk - akit a kisalfold.hu kérdezett - ezúttal Fekete Dávid lesz.

- Időpont: szeptember 29. Idézet Fekete Dávidtól a bemutatkozó kisfilmjében: „Félek, hogy nem látják meg bennem azt, ami még bennem rejlik."
- Azt éreztem, hogy csak egy esélyem lesz, és szerettem volna mindent megmutatni. Lüszivel énekeltem részletet a Rómeó és Júliából, s tetszett a zsűrinek. Én már akkor tudtam, hogy a musical lesz a stílusom a műsorban, végül is ezzel a számmal nyitottam ki az ajtót.

- Időpont: október 18. Az első döntő, ismét Rómeó és Júlia. A bemutatkozó kisfilm Dávidról és Krisztiánról közösen szól, mondván, barát lett a győri és a szegedi fiú. Eszenyi Enikő a szám után azt mondja Dávidnak: „Lehetsz király!"
- Nagyon örültem annak az estének, számomra az egyik legsikeresebb döntő volt. Jó és rossz dolgok egyaránt történtek azóta velünk, hiszen Krisztiánnal az utolsó döntő után, amikor ő esett ki, valóban megromlott a kapcsolatunk. Szerencsére azonban nem annyira, mint amennyire a sajtóból tűnhetett. Néhány napja odamentem hozzá, s annyit mondtam neki, „Krisztián, mondd el, mi a baj, mert én soha nem akartalak bántani, és szerintem nem is bántottalak. De ez az állapot egyikünknek sem jó." Megbeszéltük a dolgokat, s azt hiszem, tisztáztunk is mindent. Én nem vagyok haragtartó, Krisztián pedig továbbra is a barátom. Remélem, ő is újra így látja.

- Időpont: november 8. Dávid a Hírnév című számot énekli. Eszenyi ismét dicsér: „A maratonfutó és a leendő megasztár keverékét láttuk." Ráadásul Friderikusz is rátesz egy lapáttal: „Benne vagy a három legesélyesebb Megasztár-jelöltben."
- Igen, akkor éreztem először, hogy a zsűri komolyan számol velem. Próbáltam minden estére a legjobb tudásom szerint felkészülni, de sokat számított, hogy milyen dalok közül választhattunk. Minden estére négy számból kellett egyre ráböknünk, s volt, amikor azt mondtam, csak ezt ne… De ez később jött.

- Időpont: november 15. Bizony, a mélypont csak később jött el, mert előtte még ott volt Dávid talán legjobb döntője, a duettest.
- Akkor minden összejött, volt idő gyakorolni, tudtunk kivételesen pihenni is, mert a programok miatt erre nem nagyon jutott idő. Duplán is nagyon jó emlék nekem ez az est: Szinetár Dórát megismerhettem, aki kedves és közben profi musicalénekes. Olyan, amilyen én is szeretnék lenni. A Macskaduettben pedig Krisztiánnal nagyon jó volt együtt játszani – szándékosan mondom, hogy játszani, mert az végre színészet volt, nem csak éneklés.
(Dávidot már megkeresték musicalszínházak, de velük a tévécsatorna tárgyal, önmenedzselésre ugyanis az énekeseknek sem idejük, sem erejük nincs, amíg nem ér véget a verseny.)

- Időpont: november 23. Az ellenpont. A Hooligans egyik száma után Eszenyi azt mondja: „Kell azért még küzdened… Te érzed valamiért, hogy nem megy." Mester Tamás: „Ne vedd figyelembe a kritikákat! Se a jókat, se a rosszakat."
- Aznap fáradt voltam, egész héten jó, ha öt órákat aludtunk. Akkor bizonytalanodtam el leginkább, ugyanis folyton az a kritika ért, hogy csak musicalt tudok énekelni. Nyilván az én hibám is, de gyerekként németül tanultam, utána pedig nem álltam neki az angolnak, mert tudtam, éreztem, hogy én magyar nyelven tudom igazán kifejezni magam. Szóval sem a popdalok, sem az angol számok nem álltak jól nekem – ha viszont musicalt választottam, akkor jött a kritika… De a közönség kitartott mellettem, s én újra magamra találtam.

- Időpont: december 9. Az utolsó döntő.
- Felemás visszaemlékezni, mert egyszerre örültem és szomorú is voltam Krisztiánért. Utána jöttek az érthetetlen vádak a vallási közösségről, illetve arról, hogy nincs hangom. Nem tudom, ki és miért csinálta, nem akarok összeesküvés-elméleteket gyártani, de a célja nyilvánvalóan az volt, hogy a szavazóimat elbizonytalanítsa. Nekem nem voltak eddig profi énektanáraim, énekes családi háttér sem állt mögöttem. Ahová jutottam, azt önerőből értem el, őszinte szívvel annyit tudok mondani, hogy ha a nézők engem választanak a Megasztár 4. győztesének, akkor még lesz bőven időm arra, hogy a Kapcsolat-koncertre profi énektanárral úgy felkészítsem a hangom, hogy azt mondják: „Hittünk Dávidban, s lám, megcsinálta: százezrek előtt is tud énekelni."

- kisalfold.hu -

[2008.12.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még