2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Jamie Winchester és Hrutka Róbert koncertje
Kapcsolatok
Jamie Winchester
Tátrai Tibor

Lemezbemutató Jamiékkel a Pecsában

Szombaton este, két nagyon színpatikus és értékes fiatalember adott koncertet a Petőfi Csarnokban zenekarával. Akiknek fiatal életkora ellenére értékrendje sokkal komolyabb életkort sugall.

Hiszen hitvallásuk szerint Ők saját erőből szeretnének boldogulni, és nem keresik, feltétlenül az elbulvárosodott média „jótékony segítségét”.
Valamint, számomra is színpatikus elgondolásuk, hogy a közönség önnön maga döntése alapján jöjjön el koncertjeikre és „szájhagyomány útján” terjedjen jó hírük, ami meg is látszott a koncerten, hiszen rengetegen voltak kíváncsiak az ír-magyar szerzőpárosra.

Ezek a fiatalemberek két dolgot tudnak nagyon, tudnak énekelni és tudnak bánni a hangszerekkel, ami ritka a mai világban-sajnos-, és semmi más trükkös dolgot nem tesznek, mint, hogy leülnek egy gitárral és zenélnek, (természetesen igaz ez a zenekar többi tagjára is!).
Szín tiszta popzenét játszanak, ami tényleg nagyon letisztult és csodásan szólt és a dallamvilága nagyon ismerősnek tűnik belülről –nem a koppintásra gondolok-, hanem arra, hogy bizonyos dallamok úgy hatnak, mintha ez saját magunkban már létezett volna korábban, csak nem tudtuk kifejezésre juttatni ezt eljátszani hangszeren, majd hallunk egy zeneszámot és rögvest úgy érezzük igen ez az amire gondoltam, ez már bennem is élő létező dolog volt.
Vagy, ha másik hasonlattal kellene ezt levezetnem, az erdei patak hangjához hasonlíthatnám, ami kristály tiszta hang és ezt a talán monotonnak tűnő hangot néhol megtörik a kisebb vagy nagyobb csobogók, zubogók erőteljesebb morajlásai, nekem legalábbis ezek az asszociációk jutottak eszembe a koncert után ill. a lemez hallatán.
Letisztult és profi hangzásvilág és rengeteg munka, amit az anyag összeállítása tükröz.

Az estének volt még egy különlegessége, vendégként fellépett Tátrai Tibor, aki még erősített fantasztikus játékával a mezőnyön és a hangzásvilágon. Természetesen kitűnő gitárosunk is feltétlen híve, hogy csak maximális tudással lehet az igazi zenei életben boldogulni, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint zenei pályája, munkássága és azon albumok amiken közreműködött az elmúlt évtizedekben.

A zenekar további tagjai:
Borlai Gergő, Dely Domonkos, Galambos Zoltán, Giret Gábor.
A „HOLE” c. lemezen közreműködött továbbá:
John Murphy (vokál), Oszecsinszkij Roman (hegedű), Csonka Gábor (hegedű), Mohácsi Gyula (brácsa), Köviartúr Bálint (cselló), valamint vonós hangszerelések Fekete-Kovács Kornél

Aki nem jött el szombaton, bizony lemaradt valamiről, aki teheti, feltétlen vegye meg ezt az albumot, szerintem, nem fogja megbánni!
Ja aki ott volt adja tovább a következő buli időpontját…..!

-BK-

[2005.11.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még